Ναι, τα λευκά καλτσάκια φοριούνται τον χειμώνα πάνω από το μαύρο καλσόν - Δύο τάσεις ενώνονται σε μία

Το street style και οι πασαρέλες τα αποθεώνουν

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Λευκές κάλτσες με μαύρο καλσόν είναι ο συνδυασμός που λάτρεψαν οι Dua Lipa, η Chiara Ferragni, η Hailey Bieber και η Bella Hadid αλλά και τα κορίτσια που αγαπούν τη μόδα και περπατούν κομψές και στυλάτες στους δρόμους του κόσμου.

Οι κάλτσες έχουν γίνει viral στο street style κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας σε όλο τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας ότι είναι το πιο αγαπημένο αξεσουάρ από celebs και fashion insiders για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2023.

Στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Κοπεγχάγη, τη Νέα Υόρκη και το Μιλάνο, για τη χειμερινή σεζόν οι trend setters όχι μόνο υιοθετούν την τάση της λευκής κάλτσας αλλά τη φοράνε κιόλας πάνω από το μαύρο καλσόν, που φέτος πρέπει σίγουρα να έχεις ένα από αυτά τα 9 must-have, συνδυάζοντας 2 σε 1!

Δύο τάσεις σε μία για στυλάτες εμφανίσεις

Οι κάλτσες λοιπόν δεν είναι πλέον αξεσουάρ που φοριούνται μόνο με sneakers ή με αθλητικά ρούχα όπως παλιά, κρυμμένες κάτω από παντελόνια, αλλά τις βλέπουμε με φούστες, μίνι, σορτς και φορέματα, σε συνδυασμό με μαύρο καλσόν, ένα ακόμα αξεσουάρ που έχει επιστρέψει στο προσκήνιο και στις πασαρέλες διάσημων Οίκων μόδας όπως οι Miu Miu, Gucci, Balenciaga, David Koma ή Ahluwalia.


Είναι πολύ απλό, λοιπόν, ότι για να δημιουργήσεις εντυπωσιακές εμφανίσεις και ζεστές ταυτόχρονα, απλώς βάλε και τις δύο τάσεις μαζί, πετυχαίνοντας να συνδυάσεις στυλ και κομψότητα σε ένα σύνολο, που ισορροπεί επιτυχημένα ανάμεσα στο sporty και chic.

Αγαπημένος συνδυασμός στο street style

Ο συνδυασμός sneakers, καλσόν και κάλτσες έχει γίνει αγαπημένος μεταξύ των fashion insiders και στο street style κάνει θραύση, αφού τον βλέπουμε φορεμένο με διάφορους τρόπους.


Η εικόνα με τα λευκά καλτσάκια φορεμένα πάνω από μαύρα καλσόν αλλά και η "τολμηρή" φύση ορισμένων αθλητικών παπουτσιών είναι το καλύτερο κόλπο για να δημιουργήσεις το εφέ των "ατελείωτων ποδιών" και να είσαι άνετη χωρίς να χάσεις ίχνος κομψότητας.

Φυσικά δεν λείπει ο εν λόγω συνδυασμός με ψηλοτάκουνα, ειδικά με Mary Janes και kitten heels, αλλά και με τα μοδάτα loafers, δημιουργώντας ρετρό και θηλυκές σιλουέτες.

Και κάπως έτσι το κατεξοχήν combo των σχολικών μας χρόνων αλλά και μια ωδή στο preppy στυλ εισβάλλει ξανά στο street style και αποθεώνεται όπως του αξίζει!