Αυτή η φούστα είναι η Νο1 επιλογή των fashionistas για την άνοιξη

Ταιριάζει με όλα σου τα τοπ και τα παπούτσια

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, όλες σχεδόν οι πασαρέλες επικεντρώθηκαν στις χαμηλομέσες φούστες: ένα στυλ που, ανεξάρτητα από το μήκος, πέφτει κάτω από τους γοφούς, τονίζοντας την περιοχή της μέσης.

Το σχέδιο αυτό φέρνει στο μυαλό τη διάσημη συλλογή Nihilism του Alexander McQueen από τον Οκτώβριο του 1993, όταν τα μοντέλα ανέβηκαν στην πασαρέλα φορώντας ένα πολύ χαμηλόμεσο παντελόνι "bumster". Και τώρα μια μοδάτη φούστα παίρνει τα ηνία για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, που ήδη οι fashionistas φοράνε στο street style.

Η χαμηλόμεση φούστα στις πασαρέλες Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024 2025

Το Νο1 κομμάτι που είδαμε να επαναλαμβάνεται διαρκώς στα catwalks της Νέας Υόρκης είναι η φούστα εμπνευσμένη από τη δεκαετία του 2000. Καθορίζεται ως μακριά, μέχρι τους αστραγάλους ή ακριβώς πάνω, και διαθέσιμη σε "σκληρά" υφάσματα.

Στον Jason Wu και στην Proenza Schouler συνδυάζεται με cropped tops ή bandeau tops, που αφήνουν την κοιλιά ακάλυπτη.

Ο Helmut Lang, από την άλλη, τις προτιμά με μια ασύμμετρη μπλούζα πάνω από μια εφαρμοστή φούστα, που κρατιέται στους γοφούς με μια λεπτή ζώνη. Η χαμηλόμεση φούστα παρουσιάζεται και από τον Eckhaus Latta, σε ένα πρωτότυπο σχέδιο με κοψίματα και crop μπουφάν.

Για βραδινές εμφανίσεις (και όχι μόνο), οι παγέτες έχουν την τιμητική τους. Ο Christian Cowan προτείνει ένα total look με cropped top και χαμηλόμεση μίνι φούστα με αστέρια.

αλλά και ένα μάξι σατέν κομμάτι, συνδυασμένο με bralette.

Η χαμηλόμεση φούστα στο street style

Twin set

Ένα κομψό mix'n'match ρομαντισμού και ρετρό στοιχείων, σε ένα σύνολο που ισορροπεί επιτυχημένα το πλαιομοδίτικο με το σύγχρονο.

Μακριά και αιθέρια

Φόρεσε το πουκάμισο ανοιχτό στην κοιλιά, ή με ένα crop μπλουζάκι έτσι ώστε το γυμνό δέρμα να "σπάσει" τη μονοχρωμία.

Μάξι με loafers

Η κλασική και διαχρονική γραμμή της μακριάς, ίσιας φούστας δεν χάνει αυστηρότητα και κομψότητα στη χαμηλόμεση εκδοχή της. Συνδυάζεται με loafers και λευκές κάλτσες, προσθέτοντας μια χαλαρή και ξεχωριστή πινελιά σε μια ανοιξιάτικη εμφάνιση.

Μίνι τζιν

Θα τη φορέσεις χαμηλά έτσι ώστε να φαίνεται το εσώρουχο (βαμβακερό οπωσδήποτε) και με μια ζώνη με αγκράφα στη μέση, για ένα look που θα ξεχωρίσει.