Αυτό το τζιν ταιριάζει με όλα τα παπούτσια και είναι Νο1 τάση της άνοιξης - Θα το βάλεις με ψηλοτάκουνα και flats

Δεν πρέπει να λείπει από την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Είναι αυτή η... μαγική εποχή που έχεις έναν λόγο παραπάνω για να φοράς τζιν παντελόνι. Όχι φυσικά ότι χρειάζεσαι κάποιον, αλλά είναι μια τύποις δικαιολογία σε όσους σου λένε "μα όλο τζιν φοράς"! Για τους επόμενους μήνες, λοιπόν, σημείωσε ότι ένα τζιν κυρίως θα βλέπεις παντού, καθώς ορίζεται ως η Νο1 τάσης της άνοιξης, ενώ ταιριάζει με όλα σου τα παπούτσια - γιατί και αυτό έχει τη σημασία του!

Ανεξάρτητα από το σχήμα και το χρώμα του το Instagram και το street style το απογειώνει και γίνεται μανία ανάμεσα στις fashionistas, που το φοράνε το ίδιο καλά με όλα τα flats και τα ψηλοτάκουνα, κάνοντας άπειρους συνδυασμούς.

Αυτό το τζιν είναι Νο1 τάση της άνοιξης

Ένα μοδάτα και σούπερ στυλάτο τζιν παντελόνι κυριαρχεί στους δρόμους του κόσμου και αυτό δεν είναι άλλο από το τζιν με ρεβέρ, που σου χαρίζει πολλές επιλογές στο styling, ακριβώς αυτού του κομψού "γυρίσματος", αφού το στρίφωμα εδώ δεν είναι μόνο λειτουργικό αλλά αποτελεί και μια διακοσμητική λεπτομέρεια που καθορίζει την τελική εμφάνιση, χάρη και στην αντίθεση του χρώματος (το εσωτερικό του τζιν είναι σίγουρα πιο ανοιχτόχρωμο και από την εξωτερική όψη του παντελονιού).

Το ύψος του ρεβέρ είναι επίσης πολύ σημαντικό να να δημιουργήσεις ένα κομψό look, οπότε εστίασε σε αυτό που ανεβαίνει ψηλότερα και προτίμησε σχέδια wide-leg και φαρδιά, αποφεύγοντας τα στενά τζιν (δεν είναι της μόδας σε αυτό το σχέδιο).

Highlight: Σημείωσε ότι στην αγορά θα βρεις και εκκεντρικές επιλογές, με ιδιαίτερα ρεβέρ στα παντελόνια, για μια εμφάνιση που θα συζητηθεί!

Ταιριάζει με ψηλοτάκουνα και flats

Ένα τζιν με ρεβέρ τραβά αναπόφευκτα την προσοχή ακριβώς στο στρίφωμα, οπότε το μάτι πέφτει στα παπούτσια. Επομένως η επιλογή τους δεν πρέπει να είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Να ξέρεις, λοιπόν, ότι το εν λόγω σχέδιο ταιριάζει το ίδιο καλά με ψηλά τακούνια, κομψά mules, slingbacks, γόβες, πέδιλα, Mary Jane αλλά και με sneakers, μπαλαρίνες και loafers, ενώ τα κορίτσια της μόδας το προτιμούν για να δείξουν άλλη μία μεγάλη τάση της σεζόν: Τα καλτσάκια.

Το καλοκαίρι, φόρεσέ το με σαγιονάρες, από κλασικές flip flops μέχρι platforms, παίζοντας με το styling, ανάλογα με το δικό σου προσωπικό στυλ.

Highlight: Μπορείς να γυρίσεις μόνη σου ένα ρεβέρ στο παντελόνι που ήδη έχεις, με βελόνα και κλωστή, δημιουργώντας μια μοδάτη λεπτομέρεια σε ένα παλαιότερο κομμάτι της ντουλάπας σου.

Πάρε ιδέες styling από τα κορίτσια στο street style

Top choice αγορές

παντελόνι τζιν με ρεβέρ

Dark, €69,95, Sisley

γκρι παντελόνι τζιν

Γκρι, €29,99, Pull&Bear

τζιν παντελόνι με ρεβέρ

Με φαρδύ ρεβέρ, €55,99, Mango

patchwork παντελόνι

Patchwork, €303, Dsquared2

μπεζ τζιν παντελόνι

Μπεζ, €39,95, Zara