Η δίαιτα των ερωτευμένων - Μείον ένα νούμερο στο παντελόνι μέχρι τον Άγιο Βαλεντίνο

Ένα πρόγραμμα δύο εβδομάδων

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η δίαιτα των ερωτευμένων - Μείον ένα νούμερο στο παντελόνι μέχρι τον Άγιο Βαλεντίνο

Τη σημασία που έχει σήμερα η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου την απέκτησε τον 14ο αιώνα, όπου συνδέθηκε με την έννοια της ευγενούς αγάπης και την πρώτη γραπτή αναφορά του ως αγίου την συναντάμε το 1382 στο ποίημα Το Κοινοβούλιο των Πτηνών (Parlement of Foules) του Τζέφρι Τσόσερ.

Λόγω των συγκεχυμένων πληροφοριών, δεν αναφέρεται πουθενά στο ορθόδοξο εορτολόγιο και η ορθόδοξη Εκκλησία ποτέ δεν τον παραδέχτηκε, ενώ και η Καθολική εκκλησία υποβίβασε τη γιορτή του σε απλή τοπική εορτή. Με το πέρασμα του χρόνου, η γιορτή πέρασε από την Ιταλία στην Ευρώπη και από τη Βρετανία στην Αμερική.

Σήμερα η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είναι επίσημη εορτή στην Αγγλικανική Κοινωνία, καθώς και στην Λουθηρανική Εκκλησία. Στην περιοχή της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ωστόσο, ο Άγιος Βαλεντίνος ο Πρεσβύτερος γιορτάζεται στις 6 Ιουλίου και ο Ιερομάρτυρος Άγιος Βαλεντίνος (Ο Επίσκοπος του Τerni), γιορτάζεται στις 30 Ιουλίου.

Παρόλα αυτά, λόγω της γενικής ασάφειας του βίου του συγκεκριμένου Αγίου, έχει καθιερωθεί το όνομα Βαλεντίνος ή Βαλεντίνη να γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου, την επικρατέστερη ως ημέρα θανάτου του συγκεκριμένου αγίου και το διακοσμημένο με άνθη λείψανο του Αγίου Βαλεντίνου εκτίθεται στην βασιλική εκκλησία Saint Mary in Cosmedin στη Ρώμη.

Η δίαιτα του έρωτα

Το να χάνεις κιλά δεν επηρεάζει μόνο το σώμα σου, αλλά και την ψυχολογία σου. Αν θέλεις λοιπόν να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο σου με ανεβασμένη διάθεση, αυξημένη αυτοπεποίθηση, αλλά και ένα νούμερο μικρότερα ρούχα δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή τη διατροφή τώρα. Σε δύο εβδομάδες πρέπει να είσαι …πανέτοιμη!

Ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc Μιχάλης Μακρυλλός ετοίμασε ένα πρόγραμμα δύο εβδομάδων μόνο για ερωτευμένους. Επίσης, σου βρήκαμε εδώ τι δώρο να κάνεις στην κοπέλα σου για να μην ψάχνεσαι τελευταία στιγμή!

δίαιτα ερωτευμενων