Έρευνα σοκ! Αν τρώτε αυτό το φαγητό, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος για πρόωρο θάνατο!

Το τρώμε όλοι και συχνά

Έρευνα σοκ! Αν τρώτε αυτό το φαγητό, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος για πρόωρο θάνατο!

Μεγάλη προσοχή! Είναι το πιο εύκολο φαγητό και σίγουρα το τρώτε όλοι πολύ συχνά, όμως έτσι κάνετε κακό στην υγεία σας!

Η μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε αποκαλύπτει όλους τους κινδύνους! Διαβάστε παρακάτω...

Το απόλυτο ελληνικό φαγητό, το πιο εύκολο για αυτούς που βαριούνται να μαγειρέψουν, για αυτούς που βιάζονται. Υπάρχουν και αυτοί που λατρεύουν τη γεύση του αυγού. Όλοι αυτοί όμως από σήμερα θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη συχνότητα που τρώνε αυγά.

Μια νέα αμερικανική μελέτη έρχεται να βάλει φρένο σε όσουν τρώνε 4 αυγά και παραπάνω την εβδομάδα. Συγεκριμένα η κατανάλωση 4 αυγών την εβδομάδα αυξάνει 6% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, και 8% τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο σε σχέση με αυτούς που δεν τρώνε καθόλου αυγά.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, σε μια έρευνα που συμμετείχαν 30.000, αρκετά μεγάλο δείγμα για ασφαλή συμπεράσματα, κατέληξαν ότι η χοληστερόλη συνδέεται άμεσα με καρδιαγγεικά νοσήματα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Έκτακτη ανακοίνωση για χιλιάδες τρόφιμα!

Στη σύγχρονη οικονομία της παγκοσμιοποίησης, του ηλεκτρονικού χρήματος και των άυλων αξιών, όπου υπηρεσίες και αγαθά μπορούν να ανταλλάσσονται ψηφιακά διανύοντας ταχύτατα μεγάλες αποστάσεις, η έννοια του καταναλωτή έχει υπερβεί ήδη κατά πολύ τα όρια του ατόμου, της συλλογικότητας, ακόμα και του κράτους, τονίζει ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή φέρνει στο προσκήνιο για άλλη μία χρονιά τη διεθνή "Χάρτα των Δικαιωμάτων του Καταναλωτή" ή "Consumer Bill of Rights" του Ο.Η.Ε., βάσει της οποίας ο καταναλωτής έχει μεταξύ άλλων το δικαίωμα στην πληροφόρηση, το δικαίωμα στην επιλογή, το δικαίωμα στην ασφάλεια, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κατανάλωση αγαθών του κλάδου των τροφίμων.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. με την πολυετή δράση του είναι καθημερινά παρών στο πλευρό των καταναλωτών, όπως αναφέρει, και επικοινωνεί μαζί τους μέσα από το πρίσμα της επιστημονικής τεκμηρίωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον ιδρυτικό νόμο του Ε.Φ.Ε.Τ. μέχρι και σήμερα προβλέπεται η παρουσία εκπροσώπου καταναλωτών στο Διοικητικό του Συμβούλιο. Εξάλλου, με τη νέα του οργανωτική δομή ο Φορέας διαθέτει Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτών στην Κεντρική Υπηρεσία μεριμνώντας για την αντιμετώπιση νέων κινδύνων παραπλάνησης του καταναλωτή λαμβάνοντας υπόψη και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Για την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών ο Ε.Φ.Ε.Τ. συμμετέχει σε διεθνείς οργανισμούς, επικοινωνεί με επιχειρήσεις και καταναλωτές για τα νέα επιστημονικά δεδομένα προσβλέποντας να είναι δίπλα στους ευσυνείδητους επιχειρηματίες και εργαζόμενους που συμβάλλουν στη λειτουργία ενός αποτελεσματικού και σύγχρονου συστήματος ασφάλειας για τα τρόφιμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. παραμένει σταθερά δίπλα στον καταναλωτή, σημειώνεται στην ανακοίνωση, διεξάγοντας άνω των 8.987 συστηματικούς για εφέτος ελέγχους στον τομέα των τροφίμων και των υλικών σε επαφή με τρόφιμα, είναι κόμβος διεθνών δικτύων πληροφόρησης, στοχεύει στην πρόληψη των κινδύνων για την ανθρώπινη υγεία, τη διασφάλιση θεμιτών πρακτικών στο εμπόριο των τροφίμων με σημαντικά όπλα την κατάλληλη επισήμανση, την προώθηση ορθών διατροφικών συνηθειών, την εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στο χειρισμό τροφίμων και την ενημέρωση των καταναλωτών.

undefined

Μέσω των επικοινωνιακών του δράσεων παρέχει συστηματική πληροφόρηση, τόσο για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις στον τομέα της διατροφής όσο και για τις εθνικές δράσεις, όπως αυτές της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών για τη μείωση της πρόσληψης αλατιού και των trans λιπαρών, για τις ορθές πρακτικές στο χειρισμό τροφίμων στο σπίτι, για την επιλογή τροφίμων σε συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου, όπως η Σαρακοστή, το Πάσχα, ή το καλοκαίρι. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. εκσυγχρονίζεται αναζητώντας με τη δικτύωσή του εργαλεία για την αντιμετώπιση νέων κινδύνων όπως η νοθεία και οι εσκεμμένες πρακτικές στα τρόφιμα.

Υπενθυμίζεται ότι στον αριθμό 11717, όπου υπεβλήθησαν 1.138 καταγγελίες το έτος 2018, οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τις δικές τους καταγγελίες σχετικά με προβλήματα που εντοπίζουν σε τρόφιμα ή να γνωστοποιούν στον Ε.Φ.Ε.Τ. διατροφικά περιστατικά με όσα περισσότερα στοιχεία διαθέτουν, ώστε να αξιοποιούνται για άμεσες ενέργειες.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή και με την πολυετή εμπειρία του στελεχιακού του δυναμικού ο Ε.Φ.Ε.Τ. με ανακοίνωσή του καλεί τους πολίτες σε μία συμμαχία για την ανάπτυξη συνειδητής και υπεύθυνης καταναλωτικής συμπεριφοράς σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων και τις υγιείς διατροφικές συνήθειες μέσα από υπεύθυνη ενημέρωση για την υγιεινή, τη σύνθεση και τις κύριες θρεπτικές ιδιότητες των τροφίμων.