Ζάχαρη: Πως και πότε πρέπει να την καταναλώνουμε για να μην παχαίνουμε!

Αυτοί είναι οι σωστοί διατροφικοί συνδυασμοί

Ζάχαρη: Πως και πότε πρέπει να την καταναλώνουμε για να μην παχαίνουμε!

Ήρθε η ώρα να μάθουμε πως και πότε μπορούμε να καταναλώνουμε την ζάχαρη έτσι ώστε να μην παχαίνουμε!

Όλες θέλουμε να έχουμε αδύνατο σώμα αλλά αναζητάμε και το γλυκάκι μας, κάτι που δεν συνδυάζονται πολύ καλά, σωστά; Σωστά θα λέγαμε εδώ, αλλά τώρα υπάρχει τρόπος να φας το γλυκό σου και να μην πάρεις γραμμάριο!

H ζάχαρη βρίσκεται παντού, από το κέικ που θα φτιάξετε στο σπίτι μέχρι τα παγωτά και τα συσκευασμένα προιόντα που καταναλώνουμε καθημερινά. Αν θέλετε να βγάλετε εντελώς τη ζάχαρη από τη διατροφή σας είναι δύσκολο, αλλά για να χάσετε κιλά αρκεί να κάνετε πάντα τους σωστούς συνδυασμούς και να προσέχετε πότε την καταναλώνετε.

Πώς πρέπει να την καταναλώνετε:

Οι φυτικές ίνες, τα καλά λιπαρά και η πρωτεΐνη μειώνουν την απορρόφηση της ζάχαρης από τον οργανισμό κι έτσι αν την συνδυάσετε με αυτά δεν θα πεινάτε μετά την κατανάλωσή της.

Πότε πρέπει να την καταναλώνετε:

Η γυμναστική βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει την υπερβολική ζάχαρη, για αυτό αν θέλετε να φάτε κάτι γλυκό ή κάτι με ζάχαρη καλό είναι να το καταναλώσετε πριν ή μετά το γυμναστήριο.

Απίστευτο κι όμως αληθινό! 3+1 αλλαγές που θα παρατηρήσετε στο σώμα σας αν κόψετε την ζάχαρη!

Έχετε αναρωτηθεί τι θα συμβεί στο σώμα σας αν κόψετε την ζάχαρη;

Η πηγή πρόσληψης της ζάχαρης- είναι πλούσια σε πολλά φαγητά, ροφήματα και φυσικά γλυκίσματα που καταναλώνουμε!

Ωστόσο, καλό είναι να τονίζουμε μια σημαντική διαφορά! Η φυσικές πηγές ζάχαρης δεν είναι αυτές που δημιουργούν πρόβλημα στον οργανισμό μας- αλλά η τεχνικές ουσίες, δηλαδή η επεξεργασμένη ζάχαρη.

Καλή λειτουργία της καρδιάς
Τα καρδιακά επεισόδια ή καλύτερα οι πιθανότητες μειώνονται αρκετά- ενώ δεν είναι λίγες οι μελέτες που το έχουν αποδείξει αυτό.

Συκώτι
Η υπερβολή δεν είναι καλή σε τίποτα- αλλά στην προκειμένη περίπτωση η φρουκτόζη και η γλυκόζη στο σημείο της υπερβολής- δημιουργούν τοξικές ουσίες. Είναι ακριβώς το ίδιος, που συμβαίνει όταν κάποιος πίνει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ!

Καλύτερη πέψη
Αποχαιρετήστε τα φουσκώματα! Ελαττώνοντας την επεξεργασμένη ζάχαρη, ο οργανισμός σας θα κάνει καλύτερη την πέψη!

Σταθερό Βάρος
Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος έχει έντονες αυξομειώσεις. Φυσικά, όταν δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, μπορεί να οφείλεται και στην υψηλή πρόσληψη ζάχαρης. Αυτό, γιατί πολύ συχνά δεν μετράμε τις θερμίδες που λαμβάνουμε από τα ροφήματα!

Αντίο τερηδόνα
Όπως είναι αναμενόμενα, η στοματική υγιείνη βελτιώνεται, αλλά και τα δόντια!

Για οποιαδήποτε απορία συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας!

ΠΗΓΗ InStyle.gr