Συμβουλές για μια σωστή διατροφή! - Πώς θα κάψετε το περιττό λίπος

Ποιες τροφές βοηθάνε!

Συμβουλές για μια σωστή διατροφή! - Πώς θα κάψετε το περιττό λίπος

"Χρυσές" συμβουλές για να κάψουμε λίπος! Η σωστή διατροφή "όπλο" στο αδυνάτισμα.

Επειδή όμως το Πάσχα δεν είναι και πολύ μακριά, καλό είναι να κάνουμε κράτει για κάποιο διάστημα. Και εκτός από κράτει καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε κάποιες χρυσές συμβουλές για να κάψουμε το λίπος!

Κάψτε λίπος βάζοντας αυτά στη διατροφή σας! - Χρήσιμες συμβουλές

Οσπρια: Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, αυξάνουν τη μυϊκή μάζα, καίνε λίπος και σας χορταίνουν. Βοηθούν επίσης στη ρύθμιση του σακχάρου και στην υγεία του πεπτικού.

Μη επεξεργασμένα δημητριακά (κινόα, καστανό ρύζι, βρόμη): Είναι σύνθετοι υδατάνθρακες, γι' αυτό απαιτούν περισσότερο χρόνο για να διασπαστούν, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Είναι πλούσια σε σίδηρο, ο οποίος βοηθά τη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα. Η τακτική κατανάλωση πράσινης σαλάτας σάς βοηθά να αποδώσετε καλύτερα, να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα και να κάψετε λίπος.

Καυτερές πιπεριές: Η καψαϊκίνη, η ένωση που κάνει καυτερές τις πιπεριές, αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού και βοηθά στην καύση του λίπους. Παράλληλα, εντείνει το αίσθημα πληρότητας και μειώνει τις λιγούρες.

Πράσινο τσάι: Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού βοηθά στην καύση του λίπους και έχει συνδεθεί με χαμηλότερο βάρος.

Γκρέιπφρουτ: Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και έχει μόνο 80 θερμίδες/φρούτο. Είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και η βήτα-καροτίνη για τη στήριξη της υγιούς λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Λιπαρά ψάρια (σολομός, τόνος): Τα 120 γραμμάρια μαγειρεμένου άγριου σολομού έχουν περίπου 29 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 200 θερμίδες. Ο σολομός είναι επίσης πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά που βοηθούν στην καύση του λίπους και στη μείωση της φλεγμονής.

Αβοκάντο: Συνδυάζουν τα καλά μονοακόρεστα λιπαρά και τις φυτικές ίνες, ενώ αποτελούν εξαιρετική πηγή καλίου, που βοηθά στην αντιμετώπιση της κατακράτησης των υγρών και του φουσκώματος.

Ελαιόλαδο: Τα αναρίθμητα οφέλη του για την υγεία (μείωση της «κακής» χοληστερόλης, καλύτερη λειτουργία του εντέρου, πρόληψη των καρδιαγγειακών και του καρκίνου, ισορροπία του σακχάρου κ.λπ.) το καθιστούν απαραίτητο συστατικό της καθημερινής διατροφής.

Ξηροί καρποί... για πάντα!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι διατροφολόγοι προτείνουν στους πελάτες τους για σνακ μία χούφτα ξηρούς καρπούς. Ως γνωστόν, οι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια και κάσιους) περιέχουν καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες: το τρίπτυχο που χορταίνει και ταυτόχρονα γεμίζει ενέργεια. Επειδή όμως -είναι κοινό μυστικό- έχουν αρκετές θερμίδες, αρκεί μία χούφτα από αυτά, μία φορά την ημέρα. Εναλλακτικά μπορείτε να τρώτε μία με δυο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο για τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ TV 24