Γλυκά Νερά: Παρέμβαση εισαγγελέα για το στυγερό έγκλημα

«Η Ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά: Παρέμβαση εισαγγελέα για το στυγερό έγκλημα

Μέσα από επιστολή που έστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας προς τους διευθύνοντες την Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών, ζήτησε να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος που έλαβε χώρα πριν μερικές μέρες στα Γλυκά Νερά με θύμα μία 20χρονη γυναίκα.

Η άτυχη γυναίκα που δολοφονήθηκε στα χέρια των ληστών θα κηδευτεί αύριο στην Αλόννησο μιας και πρόκειται για το νησί που πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της αλλά και βίωσε τον απόλυτο έρωτα στο πλευρό του άνδρα της.

Η παρέμβαση του Εισαγγελέα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Στο έγγραφο του ο κ. Πλιώτας επισημαίνει ότι «η τήρηση της νομιμότητας, η προστασία του πολίτη και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία συνιστούν σταθερή αποστολή και υποχρέωση της Εισαγγελίας».

Επιπλέον, τονίζει ότι «η Ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από την με πρωτοφανή σκληρότητα στυγερή ανθρωποκτονία που δράστες, χωρίς καμία ηθική αναστολή, διέπραξαν στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 σε βάρος εικοσάχρονης μητέρας, αφού προηγουμένως με άσκηση βίας υπέρμετρης ακινητοποίησαν το σύζυγό της και τον περιήγαγαν σε κατάσταση αναισθησίας, ανήμπορο έτσι να αντιδράσει, μπροστά στα έντρομα και αθώα μάτια του ηλικίας ένδεκα μηνών τέκνου τους, με κίνητρο τη ληστεία».

Γλυκά Νερά Εισαγγελέας

Απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του, που διευθύνουν την Εισαγγελία Πρωτοδικών και Εφετών Αθηνών, ο κ. Πλίωτας, υπογραμμίζει ότι «αυτονοήτως στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας θα πρέπει να συμβάλλετε, κατά το μείζον, διευθύνοντας και, αναλόγως, εποπτεύοντας την προανάκριση, σε αρμονική βεβαίως συνεργασία με τις αυτεπαγγέλτως επιληφθείσες προανακριτικές αστυνομικές αρχές, εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση του εγκλήματος, τον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων».

«Συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου είναι νεκρή όταν μίλησα με την αστυνομία»

Στο σπίτι στα Γλυκά Νερά όπου έζησε τον απόλυτο εφιάλτη βρέθηκε ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της άτυχης Καρολάιν, που δολοφόνησαν οι δράστες. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, συγκλόνισε με τα λόγια του.

«Μας έδεσαν και τους είχαμε πει ήδη που είναι τα χρήματα. Από εκείνη την στιγμή και μετά…», ανέφερε αρχικά. Μιλώντας για τη στιγμή που έμαθε ότι η γυναίκα του είναι νεκρή, είπε: «Συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου είναι νεκρή όταν μίλησα με την αστυνομία, όταν ήρθαν οι αστυνόμοι μέσα και με έλυσαν».

Ο 32χρονος μίλησε και για το παιδί του, την 11 μηνών κόρη του που βρήκαν το πρωί οι αστυνομικοί δίπλα στη νεκρή μητέρα του να την σκουντάει για να την ξυπνήσει: «Η κορούλα μου ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει, πήγε στο νοσοκομείο προληπτικά και ευτυχώς είναι καλά».

Μιλώντας τέλος για τις έρευνες, είπε: «Δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, τώρα που μιλάμε, τις 3 τελευταίες μέρες ήμασταν όλοι μαζί, δουλεύουν όλη μέρα, όλο το βράδυ, όλη μέρα. Η αστυνομία, το ανθρωποκτονιών. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει είναι αυτά τα παιδιά».