Πειρατεία στο Τόγκο: Συγκίνηση προκαλούν τα πρώτα λόγια του Έλληνα ναυτικού στον πατέρα του!

Ραγδαίες εξελίξεις!

Πειρατεία στο Τόγκο: Συγκίνηση προκαλούν τα πρώτα λόγια του Έλληνα ναυτικού στον πατέρα του!

Τα πρώτα λόγια του Έλληνα ναυτικού που αφέθηκε ελεύθερος τελικά ύστερα από την πειρατεία στο Τόγκο προκαλούν συγκίνηση! Τι είπε στον πατέρα του;

«Όλα τελείωσαν μπαμπά» είπε γεμάτος ανακούφιση ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός που είχε πέσει θύμα απαγωγής μαζί με άλλα τρία άτομα, όταν το πετρελαιοφόρο «Elka Aristotle» δέχθηκε επίθεση από πειρατές στο Τόγκο στις 4 Νοεμβρίου. Όπως έγινε γνωστό εχθές, τρεις από τους ομήρους αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ανακοινώθηκε από την εταιρεία ότι δυστυχώς το τέταρτο άτομο απεβίωσε.

«Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους» ανέφερε η χθεσινή ενημέρωση της εταιρείας.

Ο πατέρας του 20χρονου Δημήτρη Γκιάτη αποκάλυψε τι του είπε ο γιος του στην πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία μετά την απελευθέρωσή του.

«Όλα τελείωσαν μπαμπά, τώρα θα δούμε πότε θα φύγω από εδώ», είπε στον πατέρα του ο νεαρός, που πέρασε πάνω από έναν μήνα στα χέρια των πειρατών.

Ο Θεόδωρος Γκιάτης είπε ότι η οικογένεια ευχαριστεί τον Θεό για τη σωτηρία του παιδιού τους. Όπως είπε, το θλιβερό είναι ότι χαθηκε ο τέταρτος, μια ανθρώπινη ζωή. «Με την χαρά ήρθε και η λύπη» είπε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Γκιάτης, που πληροφορήθηκε εχθές την είδηση για την απελευθέρωση του γιου του από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Όπως είπε, μπορεί ακόμα και σήμερα να δοθεί το ελεύθερο στον γιο του να επιστρέψει στην πατρίδα. Ο ίδιος βρίσκεται στο Μεσολόγγι και περιμένει πότε θα λάβει το τηλέφωνο ότι επιστρέφει το παιδί του, για να έρθει Αθήνα να το υποδεχθεί.

Πηγή: protothema.gr

Εξελίξεις με την πειρατεία στο Τόγκο: Τι συνέβη με τον Έλληνα που απήγαγαν;

Ραγδαλιες εξελίξεις με την πειρατεία στο Τόγκο! Τι συνέβη με τον Έλληνα που απήγαγαν;

Την εξέλιξη της υπόθεσης απαγωγής του Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο, παρακολουθεί στενά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο να διευκολύνει τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ασφαλή επιστροφή του το συντομότερο δυνατόν.

Σε σχετική ανακοίνωση, το ΥΠΕΞ ανέφερε:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης απαγωγής Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο.

Από λήψεως της σχετικής ενημέρωσης από το Υπουργείο Ναυτιλίας, προέβη άμεσα σε ενημέρωση των εμπλεκομένων αρχών της χώρας μας στο Εξωτερικό, ειδικότερα την Πρεσβεία μας στην Αμπούτζα (καλύπτει δια παράλληλης διαπίστευσης το Τόγκο) η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε άμεσα τις αρχές του Τόγκο, καθώς και τις Πρεσβείες μας στην Τιφλίδα και τη Μανίλα, καθώς οι λοιποί απαχθέντες είναι υπήκοοι Γεωργίας και Φιλιππίνων.

Παράλληλα, η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρία καθώς και με την οικογένεια του απαχθέντος.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και να διευκολύνει τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ασφαλή επιστροφή του απαχθέντος Έλληνα ναυτικού το συντομότερο δυνατόν».

Εξελίξεις με την πειρατεία στο Τόγκο: Συγκλονίζει ο πατέρας του Έλληνα ομήρου! «Πού είναι το παιδί μου;»

Πηγή: protothema.gr