Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θάνος Μικρούτσικος: Η δημόσια έκκληση της οικογένειας του! Τι ζήτησαν;

«Για τον Θάνο και κάθε Θάνο»

Θάνος Μικρούτσικος: Η δημόσια έκκληση της οικογένειας του! Τι ζήτησαν;
Ενημέρωση 27.01.2020 19:22

Η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, λίγο καιρό μετά το θάνατο του συνθέτη κάνει μία δημόσια έκκληση! Μάθετε αναλυτικά τι ζήτησαν!

«Για τον Θάνο και κάθε Θάνο»: Με αυτά τα λόγια αποφάσισε η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου να απευθύνει έκκληση ώστε να ενθαρρύνει τη συμμετοχή του κόσμου σε εθελοντική αιμοδοσία.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, λίγες μέρες πριν πεθάνει, με ανάρτησή του στο Facebook είχε ζητήσει από τους διαδικτυακούς του φίλους, φέτος αντί για δώρο να δωρίσουν αίμα.

Σχεδόν ένα μήνα από τον θάνατό του μεγάλου καλλιτέχνη, η οικογένειά του, με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, καλεί σε συμμετοχή στην ομάδα «Για τον Θάνο» και στην εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνει ο δήμος Πατρέων από τις 3 έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ θυμίζουμε πως μετά το θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου, η σύζυγος του βίωσε ακόμα έναν θάνατο που την "τσάκισε"!

Αναλυτικά η ανάρτηση της οικογένειας:

«Για τον Θάνο και κάθε Θάνο,
“Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες”.
Θάνος Μικρούτσικος

21/12/2019

Αυτά ήταν τα τελευταία δημόσια λόγια του Θάνου. Η τελευταία του ανάρτηση. Λίγο πριν τις γιορτές. Λίγο πριν φύγει. Ένα δώρο για κάποιον που το έχει ανάγκη. Όσοι γνώριζαν τον Θάνο είχαν γευτεί την πληθωρικότητά του και την γενναιοδωρία του. Πάντα ήθελε τα τραπέζια του γεμάτα φίλους, πάντα ήθελε να μοιράζεται μουσικές και ιστορίες αλλά κυρίως πάντα ήθελε να συνομιλεί με ανθρώπους που είχαν το ίδιο κοινό όνειρο. Μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους.
Εκείνες τις μέρες χρειάστηκε να κάνει πολλές μεταγγίσεις αίματος. Αναρωτιόταν αν κάποιος χωρίς οικογένεια, χωρίς φίλους θα μπορούσε επίσης να κάνει το ίδιο. Η αγωνία του ήταν η αφετηρία για αυτή την πρωτοβουλία μας. Αποφασίσαμε τη δημιουργία μιας ανοιχτής ομάδας εθελοντών αιμοδοτών. Αποφασίσαμε να γίνουμε όλοι εθελοντές για να μεταφέρουμε όσο πιο μακριά γίνεται το μήνυμα του Θάνου. Δίνουμε αίμα για όλους. Για τον γείτονα, τον φίλο, τον μοναχικό άγνωστο, για κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Χωρίς την υποχρέωση να “βρεις αιμοδότες”, χωρίς να “πρέπει να καλύψεις”, χωρίς να “χρωστάς” και χωρίς να “ξεχρεώνεις”.
Αυτή μας η σκέψη βρήκε άμεση ανταπόκριση από τους ανθρώπους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) στους οποίους απευθυνθήκαμε. Σε συνεργασία με το Ε.ΚΕ.Α προχωράμε στη δημιουργία της ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ: «Για τον Θάνο» με Αριθμό Μητρώο 15242, στην οποία μπορεί όποιος ή όποια επιθυμεί να δίνει αίμα, για όποιον/α το έχει ανάγκη.
Ήδη σε αυτή μας την πρωτοβουλία ανταποκρίθηκε, η πόλη όπου ο Θάνος γεννήθηκε και ξεκίνησε τα μουσικά του βήματα. Ο Δήμος Πατρέων, αποφάσισε να διοργανώσει μία εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας από τις 3 έως τις 8 Φεβρουαρίου.
Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα «Για τον Θάνο», δίνοντας αίμα για έναν ανοιχτό πανανθρώπινο σύλλογο, χωρίς διακρίσεις, για όλους και όλες που το έχουν ανάγκη. Για έναν σύλλογο ζωής».

Θάνος Μικρούτσικος: Αρνείται την προσφορά για κηδεία δημοσία δαπάνη η οικογένειά του! Η επιστολή στην Υπουργό!

Η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, λίγες μέρες μετά τον θάνατο του κορυφαίου συνθέτη, αρνείται μέσα από μία επιστολή που έστειλε στην Υπουργό Πολιτισμού, την προσφορά της για κηδεία δημοσία δαπάνη.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια του συνθέτη θέλησε να απαντήσει στο Υπουργείο Πολιτισμού και να ζητήσει, την άμεση αδειοδότηση της ΕΔΕΜ προκειμένου να διαχειρίζεται εκείνη τα πνευματικά δικαιώματα του καλλιτέχνη, ενώ παράλληλα αρνείται την προσφορά.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες μέρες, φίλοι και συνεργάτες του συνθέτη, πραγματοποίησαν μία υπέροχη συναυλία προς τιμήν του.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που έστειλε η σύζυγος και τα παιδιά του συνθέτη:

«Αξιότιμη Υπουργέ Πολιτισμού και Αθλητισμού
κυρία Λίνα Μενδώνη

Θα θέλαμε καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία του δημοσίου για κηδεία του αγαπημένου μας Θάνου Μικρούτσικου δημοσία δαπάνη. Μέσα στο πένθος, με ανοιχτές τις πληγές μας δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε. Το κύμα της αγάπης του κόσμου ήταν η μεγάλη επιβεβαίωση ότι ο Θάνος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του ταξιδιού του σ΄ αυτό τον κόσμο.

Για χρόνια και για γενιές θα γεννιούνται παιδιά που θα ονειρεύονται να φτάσουν στο Σταυρό του Νότου χορεύοντας πάνω στο φτερό του καρχαρία. Αλλά κι όλοι εμείς που τον αγαπήσαμε θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε τραγουδώντας τα τραγούδια του, διαβάζοντας τις απόψεις του και διατηρώντας το όνειρό του για μια άλλη κοινωνία.

Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων αναρωτιόμαστε πως τιμάει μια χώρα τους δημιουργούς της. Μετά από συνεχείς διαβεβαιώσεις ακόμα και του σημερινού πρωθυπουργού ότι θα στηρίξουν έναν ανεξάρτητο φορέα αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών δικαιωμάτων πληροφορηθήκαμε ότι θα δοθεί άδεια σε ιδιώτη να κάνει Ανώνυμη εταιρεία δικαιωμάτων για να διαχειριστεί στην Ελλάδα τα δικαιώματα των συνθετών και στιχουργών, Ελλήνων και ξένων.

Σε μια χώρα που οι δημιουργοί δεν έχουν την δυνατότητα διαχείρισης των πνευματικών τους δικαιωμάτων γιατί να κηδεύονται εκπρόσωποί τους δημοσία δαπάνη; Οι άνθρωποι που ένωσαν με τα τραγούδια τους αυτή τη χώρα, που απογείωσαν το λαό και τον έκαναν να τραγουδάει « πως η ιστορία γίνεται σιωπή…» δεν έχουν ανάγκη από ενέργειες που περισσότερο με φιλανθρωπία ακούγονται και λιγότερο με τιμή. Συντασσόμαστε δίπλα στους υπόλοιπους δημιουργούς και στο δίκαιο αίτημά μας να δοθεί άμεσα άδεια στην ΕΔΕΜ και δεν αποδεχόμαστε την προσφορά για κηδεία δημοσία δαπάνη.

Ας τιμήσει επιτέλους αυτή η χώρα τους δημιουργούς της

Οικογένεια Θάνου Μικρούτσικου

Μαρία Παπαγιάννη, Σεσίλ Μικρούτσικου, Κωνσταντίνα Μικρούτσικου, Αλεξάνδρα Μικρούτσικου, Στέργιος Μικρούτσικος».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θάνος Μικρούτσικος: Και όμως έδωσε γράμμα στην Ελένη Τσαλιγοπούλου και εκείνη δεν το διάβασε ποτέ!

Θάνος Μικρούτσικος: Η σπαρακτική ανάρτηση της κόρης του μετά το θάνατο του πατέρα της!

Διαβάστε περισσότερα news στο Youweekly.gr

Share