Σοκάρει ο Σωτήρης Τσιόδρας - Μετανάστες στο Κρανίδι απείλησαν στελέχοι του ΕΟΔΥ

Τι αποκάλυψε ο λοιμωξιολόγος;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σοκάρει ο Σωτήρης Τσιόδρας - Μετανάστες στο Κρανίδι απείλησαν στελέχοι του ΕΟΔΥ

Σοκάρει με την αποκάλυψη που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την χθεσινή επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Όπως είπες στον αέρα, χωρίς ωστόσο, να δώσει λεπτομέρειες, μετανάστες στο Κρανίδι, απείλησαν την ζωή των στελεχών του ΕΟΔΥ.

Αντιμέτωποι ακόμη και με απειλές για τη ζωή τους βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, που πήγαν την περασμένη Τρίτη στο Κρανίδι για να ελέγξουν τη διασπορά του κορωνοϊού μεταξύ των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας.

Οι μετανάστες, 148 εκ των οποίων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, υποδέχθηκαν με άγριες διαθέσεις τους ειδικούς του ΕΟΔΥ και το να συνεργαστούν αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση- υπενθυμίζεται ότι με τον ίδιο τρόπο, περίπου, είχαν αντιμετωπίσει τους ελέγχους και κάτοικοι του οικισμού των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας και τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει μετά την «πυροσβεστική» παρέμβαση των κυρίων Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Σωτήρης Τσιόρδας Κρανίδι

Την αποκάλυψη ότι εκτοξεύθηκαν από τους διαβιούντες στη δομή φιλοξενίας ακόμη και απειλές για τη ζωή των υγειονομικών, χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες, έκανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας κατά την χθεσινή επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ερωτηθείς σχετικά με τη σημασία που έχει η άμεση παρουσία των αρχών σε εστίες διασποράς της πανδημίας, είπε μεταξύ άλλων: «Η αμεσότητα είναι κάτι πολύ σημαντικό. Δηλαδή το να αντιδράς άμεσα, στο Κρανίδι την ίδια μέρα πήγαμε με το που ενημερωθήκαμε για την περίπτωση του πολύ δύσκολου να ελεγχθεί πληθυσμού – πρέπει να το πω εδώ – με πολύ δύσκολες συνθήκες, με επιθέσεις εναντίον του προσωπικού του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, με απειλές για τη ζωή των ανθρώπων, με πράγματα τα οποία δεν λέγονται μπροστά στην κάμερα. Και πήγαμε εκεί και μιλήσαμε μαζί τους, μιλήσαμε με τους εκπροσώπους τους, δώσαμε αγκώνα-αγκώνα, όπως λέω εγώ και ο Υπουργός. Και αγώνα την ίδια στιγμή να μας εμπιστευτούν, να τους δείξουμε ότι είμαστε μαζί».

Πηγή: protothema.gr

Ωστοσο, μπορεί στην Ελλάδα ο Σωτήρης Τσιόρδας να έχει γίνει viral, καθώς έγινε πολύ αγαπητός από τον ελληνικό λαό, ωστόσο και οι υπόλοιπες χώρες έχουν από έναν... Τσιόρδα. Της Αμερικής τον έχετε δει;

Συγκλονίζει ο Σωτήρης Τσιόδρας: "Θελω να σας ζητήσω μια μικρή συγγνώμη. Γιατί πολλές φορές..."

Συγκλονίζει ο Σωτήρης Τσιόρδας με την δημόσια απολογία του. "Θελω να σας ζητήσω μια μικρή συγγνώμη. Γιατί πολλές φορές με αυτά που ανακοινώνω, όπως κι εγώ έτσι και εσείς- είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθανόμαστε θλίψη».

Συγνώμη από όλους ζήτησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό εξαιτίας της θλίψης και του στρες που έχει προκαλέσει με όλα όσα ανακοινώνει.

«Καταλαβαίνω πως όλοι θέλουν να ακούνε αισιόδοξα νέα. Πριν μιλήσω με κάποια αισιοδοξία θέλω να σας ζητήσω μια μικρή συγγνώμη. Γιατί πολλές φορές με αυτά που ανακοινώνω, όπως κι εγώ έτσι και εσείς- είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθανόμαστε θλίψη, στρες ακόμη ίσως και σύγχυση. Οι απαντήσεις δεν είναι ξεκάθαρες, σε όλες τις στρατηγικές υπάρχει μια αβεβαιότητα. Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να επικοινωνήσει αυτήν την αβεβαιότητα.

Για εμένα το σημαντικότερο είναι οι ζωές που κερδήθηκαν στη χώρα μας. Προετοιμαστήκαμε καλύτερα για το μέλλον, γλιτώσαμε τα χειρότερα με τον δύσκολο ομολογουμένως τρόπο του περιορισμού. Όμως εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλά. Αυτό οφείλεται στα μέτρα. Οφείλεται στην καλή συμπεριφορά όλων μας. Συνειδητοποιήσαμε γρήγορα την απειλή. Μας δίνεται περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τον κορωνοϊό. Ωστόσο δείτε και τις αποκαλύψεις που έκαναν για τον 35χρονο που έφυγε από την ζωή