Κορωνοϊός: Περίπου 10 νέα κρούσματα μετάλλαξης σε Κρήτη, Αττική

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Περίπου 10 νέα κρούσματα μετάλλαξης σε Κρήτη, Αττική

Περίπου δέκα νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού που εντοπίζεται ανιχνεύτηκαν στη χώρα μας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV.

Τα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική και την Κρήτη, τα περισσότερα όμως στην Κρήτη. Επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναμένεται να εκδοθεί το απόγευμα.

Διαβάστε εδώ όσα έχουν ειπωθεί για το τρίτο κύμα που πλησιάζει!

Κορωνοϊός: Βήματα προς τα πίσω μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Η Επιτροπή των Ειδικών προειδοποίησε πως είναι έτοιμη να κάνει βήματα προς τα πίσω, μιας και ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού παραμένει υψηλός.

Τα νέα κρούσματα αλλά και η παρουσία μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού σε πολλές περιοχές της χώρας εντείνουν προβληματισμό των επιστημόνων για ένα νέο κύμα πίεσης του ΕΣΥ το επόμενο δίμηνο.

Υπό αυτό το πρίσμα, ως «επικίνδυνους μήνες» χαρακτήρισε ήδη χθες το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, υπενθυμίζοντας πως «παραδοσιακά στην Ελλάδα έχουμε το κύμα της γρίπης που είναι πιο καθυστερημένο από ό,τι στην Ευρώπη και μάλιστα στην Αττική σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα».

Παρακολουθώντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό της πλειοψηφίας των συναδέλφων του, οι οποίοι ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων τα τελευταία εικοσιτετράωρα, «οι ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα σε βάθος 5-7 ημερών. Αν διαπιστωθεί ότι έχουμε οδηγηθεί σε αύξηση των κρουσμάτων, θα υπάρχουν προληπτικά μέτρα νωρίτερα, πριν δούμε επιβάρυνση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ», περιέγραψε ο κ. Δημόπουλος.

 Κορωνοϊός