Ματίνα Παγώνη: «Να κάνουν το εμβόλιο και τα παιδιά του δημοτικού»

Οι νέες δηλώσεις της για τις μεταλλάξεις και τον εμβολιασμό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ματίνα Παγώνη: «Να κάνουν το εμβόλιο και τα παιδιά του δημοτικού»

Καλεσμένη στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (3/9) η Ματίνα Παγώνη, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις του κορωνοιού που έχουν φτάσει στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, η γνωστή λοιμωξιολόγος τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού ενώ σχολίασε πως πρέπει να εμβολιαστούν ακόμα και τα παιδιά του δημοτικού προκειμένου να προστατευθούν από τις μεταλλάξεις.

Οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη για τις μεταλλάξεις και το εμβόλιο

«Η μετάλλαξη Delta… έχουμε φοβηθεί οι πάντες, οι γιατροί. Η μετάλλαξη Mu είναι πολύ δύσκολη, ακόμα δεν την ξέρουμε. Δεν ξέρουμε αν 100% την πιάνει το εμβόλιο. Είναι επικίνδυνη από ότι φαίνεται. Είναι 6 τα περιστατικά που έχουμε στη χώρα, ας ευχηθούμε ότι δεν θα έχουμε μεγάλη εξάπλωση. Δεν έχουμε τελειώσει με τη Δέλτα όμως.

Πρέπει να προχωρήσουμε με τους εμβολιασμούς. Ήταν καλή κίνηση του Υπουργού να δώσει την ευκαιρία στους υγειονομικούς να κάνουν έστω μία δόση και να γυρίσουν στη δουλειά τους.

Δεν έπρεπε να στοχοποιηθούν τόσο πολύ οι υγειονομικοί, το 94,78% των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί. Κακώς οι υπόλοιποι που δεν είχαν εμβολιαστεί, αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Να είμαστε προσεκτικοί γιατί αυτοί 18 μήνες ξελάσπωσαν την ιστορία του covid στην Ελλάδα.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είναι αρνητές, είναι άνθρωποι που ζουν μέσα στα νοσοκομεία και φοβούνται. Για να είναι ασφαλή τα παιδιά μας μιλάμε για τον εμβολιασμό. Και τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν το εμβόλιο. Να ενημερώνουν οι παιδίατροι τους γονείς. Έχουμε μελέτες από το εξωτερικό για τον εμβολιασμό στα μικρά παιδιά. Είναι ασφαλή», είπε χαρακτηριστικά η λοιμωξιολόγος.

Η περιπέτεια υγείας που πέρασε η Ματίνα Παγώνη

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για πρώτη φορά για την περιπέτεια που είχε με την υγεία της καθώς υποβλήθηκε σε μια χειρουργική επέμβαση. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια μίλησε για τους τρομερούς πόνους όπου βίωσε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ, είπε πως «αναγκαστικά γίνονται αυτές οι επεμβάσεις γιατί οι πόνοι από κολικό νεφρού είναι μεγάλοι και δεν μπορείς να κάνεις κάτι» συμπληρώνοντας ότι «τα πράγματα λύνονται από μια καλή τριάδα γιατρών – ουρολόγος, ακτινολόγος και αναισθησιολόγος – και όλα πάνε καλά».
«Όλα καλά» επανέλαβε η Ματίνα Παγώνη ανακοινώνοντας ότι «από αύριο, Τρίτη, θα είμαι μάχιμη στο νοσοκομείο. Θέλει λίγο ακόμα μια μέρα και όλα καλά»

«Το επιστημονικό προσωπικό της χώρας είναι άριστο και ο κόσμος πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στα νοσοκομεία, οι γιατροί έχουν μεγάλη εμπειρία και αυτό αποδεικνύεται από το πώς χρησιμοποιούν τους Έλληνες γιατρούς στο εξωτερικό».