Τραγωδία Πάτρα: Που νοσηλεύονταν τα τρία κορίτσια - Νέες έρευνες

Τι δήλωσε γνωστός καρδιοχειρούργος

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Τραγωδία Πάτρα:  Που νοσηλεύονταν τα τρία κορίτσια - Νέες έρευνες

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή που έρχεται γύρω από το θρίλερ στην Πάτρα με τα τρία νεκρά κοριτσάκια. Η έρευνα για τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα συνεχίζεται και οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση,πιστέυουν πως σύντομα θα δοθούν οι απαντήσεις που ψάχνουν όλοι, σχετικά με το τι οδήγησε τα αγγελούδια μακριά απο τη ζωή.

Και οι γονείς των άτυχων παιδιών, περιμένουν αγωνιωδώς κάποια εξέλιξη, κάποια ένδειξη, για το πως πέθαναν τόσο ξαφνικά τα παιδάκια τους. Μάλιστα τις τελευταίες μέρες, μέσα από συνεντεύξεις τους, επαναλαμβάνουν πως έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν τα αδερφάκια αλλά δεν τα κατάφεραν. Στη σεναριολογία που αναπτύχθηκε από ορισμένους για εκείνους, απαντούν πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και αυτό θα αποδειχθεί στο τέλος.

Ξεκινούν οι έρευνες γύρω από την νοσηλεία των τριών κοριτσιών στην Πάτρα

Όλα αυτά την ώρα που ένας από τους πιο γνωστούς καρδιοχειρουργούς της χώρας, που γνωρίζει την υπόθεση, εμφανίζεται στο Βήμα της Κυριακής, έκπληκτος από τους θανάτους. Όπως λέει κανένα από τα τρία κορίτσια δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα που να δικαιολογεί αυτό που συνέβη. Σημειώνει ότι ποτέ δεν ήταν άρρωστα ταυτόχρονα δύο από τα παιδιά της οικογένειας και μιλάει για ένα τρομακτικό παράδοξο και ένα μοτίβο θανάτου που πρέπει να διερευνηθεί. «Μοιάζει σαν να δίνει τη σκυτάλη του θανάτου, το ένα στο άλλο» τονίζει.

«Τα παιδιά δεν είχαν κανένα πρόβλημα όταν πέθαναν και πρέπει να διερευνηθεί αν είναι θέμα σύμπτωσης» αναφέρει. Ο αστυνομικός συντάκτης του Mega, Βασίλης Λαμπρόπουλος, τονίζει από την πλευρά του, πως η έρευνα της αστυνομίας θα ξεκινήσει με μεγάλη ένταση από την ερχόμενη Δευτέρα (21-02-2022) και μεταξύ άλλων θα εστιάσει στο πώς τα παιδιά τοποθετούνταν πάντα σε μονόκλινα δωμάτια, στα νοσοκομεία που νοσηλεύονταν. Υπενθυμίζεται πως δύο από αυτά, πέθαναν αιφνιδιαστικά, στο μονόκλινο που νοσηλεύονταν.…»

Η δεύτερη σοκαριστική εξομολόγηση της μητέρας

Με την πρώτη συνέντευξη, που παραχώρησαν οι γονείς των 3 κοριτσιών, που έχασαν απανωτά τη ζωή τους στην Πάτρα στην Ζήνα Κουτσελίνη, δόθηκαν οι δικές τους απαντήσεις στην υπόθεση για πρώτη φορά.

Αν και οι δύο δήλωσαν ρητώς πως δεν επιθυμούσαν να εκτεθούν περαιτέρω από την πρώτη αυτή τηλεοτπική συζήτηση, ήρθε στο φως της δημοσότητας μια νέα συζήτηση, μέσω messenger, της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή.

Με απολογητική διάθεση για όσα λέγονται και κατηγορείται μίλησε η τραγική φιγούρα καθώς έκανε αναφορά στο «Σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου», το οποίο ουσιαστικά αφορά σε γυναίκες που προκαλούν ασθένεια στα παιδιά τους εάν είναι μητέρες, κι αν δεν είναι, σε ανήμπορα άτομα.

Κ.Φ. Γιατί πιστεύεις ότι κάποιοι λένε… η μάνα η φόνισσα και άλλα τέτοια;

Ρούλα Π.: «Γιατί είναι καχύποπτοι»!

Κ.Φ.: Και για ποιο λόγο δεν λένε π.χ. ο Μάνος;

Ρούλα Π.: Γιατί οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση σε μένα.

Κ.Φ. : Οι δημοσιογράφοι μπορεί να έχουν πηγές. Δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους.

Ρούλα Π.: Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα.

Κ.Φ. Ναι, αλλά καταλαβαίνεις. Κυκλοφορούν και σενάρια.

Ρούλα Π.: Ναι, καταλαβαίνω, Αλλά κατάλαβε κι εσύ τη θέση μου. Αν σου έλεγαν για τη μάνα σου τι θα απαντούσες;

Κ.Φ.: Θα έπεφτα από τα σύννεφα. Αλλά τους φαίνεται τόσο περίεργο όλο αυτό. Και οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Υπάρχει δε και το σενάριο με το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.

Ρούλα Π.: Μάλιστα. Όταν έρθει η ώρα θα αποδειχθεί και αυτό.

Κ.Φ. Ότι δηλαδή κάποιο άτομο μπορεί να πάσχει από αυτό; Πώς θα αποδειχθεί αυτό;

Ρούλα Π.: Αυτά δεν τα ξέρω. Πιθανόν από εξετάσεις ψυχιάτρων. Ούτε αυτοί θα ξέρουν;

Κ.Φ.: Φυσικά και θα ξέρουν. Αν σου ζητηθεί, θα πας και σε ψυχίατρο;

Ρούλα Π. Φυσικά. Φυσικά και θα πάω.