Τραγωδία Πάτρα: Ξέσπασε η αδερφή της μητέρας - «Αν δεν πάρεις πτυχίο ανθρωπιάς, δεν λέγεσαι μορφωμένος»

Η οργισμένη ανάρτησή της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τραγωδία Πάτρα: Ξέσπασε η αδερφή της μητέρας - «Αν δεν πάρεις πτυχίο ανθρωπιάς, δεν λέγεσαι μορφωμένος»

Σε μία οργισμένη ανάρτηση στα social media προχώρησε πριν από μερικές ώρες η θεία των τριών κοριτσιών της Πάτρας. Η αδερφή της 33χρονης μητέρας συγκεκριμένα αναφέρθηκε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook σε όσους έχουν προσβάλει την οικογένειά της και τους γονείς των παιδιών για όσα έχουν συμβεί.

Το ξέσπασμα της αδερφής της 33χρονης μητέρας για την υπόθεση της Πάτρας

«Ανθρωπιά: κάτι που ενώ θεωρείται δεδομένο έχει χαθεί από πολλούς, καθαρά για λόγους αυτοπροβολής και ικανοποίησης του “εγώ”, καταπατώντας κάθε ίχνος αυτής της λέξης. Όσα πτυχία και να πάρεις, αν δεν πάρεις πτυχίο ανθρωπιάς, δεν λέγεσαι μορφωμένος», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.

Η ίδια μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης 17/3 στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη εξηγώντας τι εννοούσε ακριβώς με την ανάρτηση αυτή και σε ποιους αναφερόταν:

«Είναι η αγανάκτησή μου για όλα όσα γίνονται στην οικογένειά μου. Με αποδέκτες όλους αυτούς τους δημοσιοογράφους, ειδήμονες και λοιπά, που δημόσια καταφέρονται κατά των γονιών των παιδιών», απάντησε, την ώρα που αποκαλύφθηκε κάτι σοκαριστικό για την υπόθεση

Στο φως το αίτημα της 33χρονης από το γραφείο κηδειών

Στην Πάτρα, και στον παλμό των εξελίξεων της πολύκροτης υπόθεσης των θανάτων των τριών παιδιών κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, μετέβη η έμπειρη δημοσιογράφος της «Super Κατερίνα», Χρύσλα Γεωργακοπούλου. Η ίδια πήγε εκεί για να καλύψει το ρεπορτάζ και να δει τα στοιχεία από κοντά.

Εμφανίστηκε απευθείας από εκεί, και μετέφερε τα όσα έμαθε από το περιβάλλον της οικογένειας, τη γειτονιά, αλλά και όσους ανθρώπους θέλησαν να της μιλήσουν για τους θανάτους που έχουν διχάσει την ελληνική κοινωνία.

Η δημοσιογράφος, παρουσίασε τη σκηνή της μητέρας όταν εμφανίστηκε στο γραφείο κηδειών, μετά τον θάνατο της 8χρονης και τι ζήτησε από τους ανθρώπους εκεί, όπως οι ίδιο της αποκάλυψαν.

«Η μητέρα ήταν παντελώς αποκομμένη από την πραγματικότητα, κάθισε σε μια καρέκλα και η μόνη ερώτηση που έκανε ήταν αν θα μακιγιάρουν το παιδί», είπε η δημοσιογράφος και αποκάλυψε ότι δεν ήταν μαζί της ο πατέρας, αλλά συγγενής της, με τον οποίο μάλιστα δεν έχουν τις ίδιες επαφές που είχαν, πριν από την κηδεία του μωρού.

Αναφορικά με τα βίντεο από τα μόνιτορ που τραβούσε η μητέρα, για να τα στείλει στους γιατρούς, όταν συνέβαιναν τα επεισόδια στην 8χρονη , η Χρύσλα Γεωργακοπούλου, μετέφερε από πηγή ότι: «Στο νοσοκομείο του Ρίο έκανε 9 τέτοιου είδους επεισόδια και μετά όταν πήγε στο Αγλαΐα Κυριακού, έκανε ακόμα 6 τέτοια επεισόδια. Κάθε φορά που συνέβαινε ένα τέτοιο επεισόδιο, οι γιατροί έβαζαν το παιδί στη ΜΕΘ για περίπου 5-6 ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων δεν συνέβαινε τίποτα. Ως εκ τούτου, όλα τα επεισόδια καταγράφονταν όσο το παιδί ήταν στο δωμάτιό του».

Σχετικά με την οικογένεια του πατέρα, τόνισε ότι η μητέρα του βρίσκεται σε βαριά ψυχολογική κατάσταση και κανείς τους δεν θέλει επαφή με τα Μέσα.