Πάτρα: Άφωνος ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου - Δεν ήξερε ότι...

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Άφωνος ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου - Δεν ήξερε ότι...

Οι εξελίξεις για την υπόθεση της Πάτρας είναι καταιγιστικές και η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται πως δεν θέλει να συνεργαστεί με τις Αρχές ακόμα και μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ηρώς Καριοφύλλη, η κατηγορούμενη αρνείται να δώσει τους κωδικούς των συσκευών που συνέλεξαν οι αρχές από το σπίτι της.

Νέα δεδομένα φέρνουν τα πάνω κάτω στην υπόθεση της Πάτρας

Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα που συνελήφθη η 33χρονη οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό την κατοικία της στην οδό Μπιζανίου 27 ώστε να εξετάσουν όλα τα ηλεκτρονικά της ίχνη μέσα από ηλεκτρονικές συσκευές που είχε στην κατοχή της.

Μάλιστα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν ένα τάμπλετ, ένα λάπτοπ και 8 κινητά τηλέφωνα, ώστε να βρεθεί η πορεία της κεταμίνης.

Το τάμπλετ ήταν εκείνο που έδειξε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έψαχνε στο google φαρμακευτικές και αναισθητικές ουσίες. Ωστόσο οι ειδικοί χρειάζονται και τους κωδικούς ώστε να ερευνήσουν καλύτερα τις συσκευές. Ωστόσο η Ρούλα έχει διαγράψει πολλές αναζητήσεις τις, ώστε να μην βρεθούν από τις αρχές. (Δείτε εδώ τι διέγραψε)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ηρώς Καριοφύλλη αλλά και της μαρτυρίας του Νίκου Βασιλάκη, πραγματογνώμονα και τεχνικού συμβούλου στο ηλεκτρονικού εγκλήματος, οι κωδικοί που έδωσε η 33χρονη στις αρχές για το άνοιγμα των συσκευών δεν λειτούργησαν ποτέ.

Σε αυτές τις εξελίξεις κλήθηκε να απαντήσει ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος.

«Νιώθω έκπληξη γιατί θεωρούσαμε ότι είχε λυθεί αυτό το ζήτημα. Μας είχε ζητηθεί να δώσουμε τον 5ψηφιο αριθμό που ανοίγει το κινητό της κυρίας Πισπιρίγκου. Δεν μας ζητήθηκε άλλο νούμερο, δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός που να προστατεύεται από κωδικό.

Οι κωδικοί που δόθηκαν δεν δούλεψαν και γι΄αυτό πρέπει να στηθεί γέφυρα τηλεφωνική μεταξύ δικηγόρων, ανακρίτριας και εργαστηρίων για να βρουν την αλήθεια» κατέληξε.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Πισπιρίγκου για τα ανώνυμα τηλεφωνήματα

Ο δικηγόρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου Όθων Παπαδόπουλος μίλησε στην εκπομπή T-live την Μεγάλη Τετάρτη 20/4 το μεσημέρι, και αναφέρθηκε στα ανώνυμα τηλεφωνήματα για τα οποία μιλούν όλοι το τελευταίο διάστημα, καθώς υπάρχουν θεωρίες που θέλουν πίσω από αυτά την οικογένεια της Ρούλας, ακόμα και την ίδια.

«Το θέμα με τα ανώνυμα τηλεφωνήματα θα το συζητήσω στο προσεχές επισκεπτήριο, το οποίο μάλλον θα είναι μετά τις ημέρες των γιορτών. Σηκώνει πολύ συζήτηση και πολύ κριτική. Δεν νομίζω ότι σχετίζεται άμεσα – τουλάχιστον στην παρούσα φάση – με την κατηγορία που αντιμετωπίζουμε. Δείχνει μια άλλη διάθεση και κατατείνει προς μια άλλη κατεύθυνση. Δεν είμαι σίγουρος αν πράγματι πρόκειται για την εντολέα μου. Είναι κάτι το οποίο θα συζητήσω μαζί της και θα το κρίνω μετά τη συζήτηση που θα κάνω».

«Ειλικρινά δεν ξέρω είναι θέμα οπτικής πως το αντιμετωπίζει ο καθένας. Εάν είναι μια συμπεριφορά παράδοξη, αλλόκοτη, εάν θέλετε μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε και… ιδιαίτερη. Και πάλι εγώ έχω κάποιες ενστάσεις για το αν θα μπορέσει να αποτελέσει αντικειμενικό στοιχείο που μπορεί να αξιολογηθεί. Αν κάποιος είναι περίεργος ή χειρίζεται τις προσωπικές του υποθέσεις με τρόπο παράδοξο δεν σημαίνει ότι άμεσα θα πρέπει να του αποδοθεί μια αξιόποινη πράξη που είναι ακόμη υπό έρευνα και σε ανακριτική διαδικασία. Η αποστολή μου καθαρά ως υπερασπιστή είναι να περιοριστώ στην κατηγορία που της έχει αποδοθεί από το κατηγορητήριο. Εκεί έχουμε επικεντρωθεί…» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.