«Όλοι δέρνουμε τις γυναίκες μας, μην...» - Σάλος με τις δηλώσεις του συζυγοκτόνου από την Αλεξανδρούπολη

Η ποινή που του υποβλήθηκε

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Όλοι δέρνουμε τις γυναίκες μας, μην...» - Σάλος με τις δηλώσεις του συζυγοκτόνου από την Αλεξανδρούπολη

Οι γυναικοκτονίες είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που προβληματίζουν και συγκλονίζουν το τελευταίο διάστημα την κοινωνία και την κοινή γνώμη. Στην περίπτωση της 29χρονης Τζεβριέ από την Αλεξανδρούπολη, την οποία ο σύζυγός της ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου στις 9 Δεκεμβρίου του 2021, έγινε η δίκη και το Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ορεστιάδας επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Οι απίστευτες δηλώσεις του συζυγοκτόνου από την Αλεξανδρούπολη

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό περί πρότερου εντίμου βίου του κατηγορούμενου. Κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία κράτησε περισσότερες από δέκα ώρες, ο 31χρονος ισχυρίσθηκε ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Την έντονη αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου προκάλεσε η κατάθεση του θείου του κατηγορουμένου, ο οποίος προσήλθε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, ο μάρτυρας είπε ότι «όλοι τις δέρνουμε τις γυναίκες μας, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας … δεν είπαμε να τις σκοτώσουμε αλλά εννοείται ότι τις δέρνουμε».

Συντετριμμένος ο πατέρας της 29χρονης

Συγκλονισμένη είναι η Αλεξανδρούπολη με το φρικτό περιστατικό κακοποίησης μιας 29χρονης, της οποίας ο σύζυγος την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου. Συντετριμμένοι οι γονείς της, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

«Δεν μας χωράει ούτε το σπίτι. Δεν μπορούμε να σταθούμε ούτε στο σπίτι μας. Μόλις μπαίνω μέσα, δεν μπορώ», είπε ο πατέρας της άτυχης γυναίκας στην κάμερα του ALPHA.

Στις 5 Δεκεμβρίου, ο 31χρονος σύζυγος του θύματος μετέφερε την 29χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και είπε στους γιατρούς ότι τραυματίστηκε όταν έπεσε από σκάλα. Οι γιατροί ωστόσο ενημέρωσαν τους γονείς της ότι τα τραύματα που έφερε δεν συνάδουν με πτώση, αλλά με ξυλοδαρμό.

«Μας είπαν ότι είναι από χτυπήματα», επισημαίνει ο πατέρας της. «(Ο δράστης) μας... Διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr