Απώλεια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Γρηγόρης Δημητριάδης

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Απώλεια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Γρηγόρης Δημητριάδης

Σε μούδιασμα βρίσκεται η πολιτική σκηνή της χώρας, αφού πριν λίγα λεπτά έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης. Όπως έχει γίνει γνωστό ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού:

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού του κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, αφορά χειρισμούς της ΕΥΠ, όσον αφορά νόμιμη επισύνδεση (παρακολούθηση κατόπιν αδείας του αρμοδίου εισαγγελέως) του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κ. Νίκου Ανδρουλάκη, όταν ήταν ακόμη ευρωβουλευτής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την παρακολούθηση του κινητού του

Μηνυτήρια αναφορά στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κατέθεσε στις 26/7 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης καθώς στο κινητό του εντοπίστηκε η παρουσία συνδέσμου που σχετίζεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator της εταιρείας Pegasus. Το μήνυμα με τον σύνδεσμο, τον οποίο ο κ. Ανδρουλάκης δεν άνοιξε, εστάλη στο κινητό του τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Ο Ανδρουλάκης, που όπως υποστήριξε και στους δημοσιογράφους, μάχεται πάντα για τη διαφάνεια, μετρά μια μακρά και αθόρυβη πορεία στο χώρο της πολιτικής, που ξεκινάει πολύ πριν από τότε που ανέλαβε τα ηνία του πολιτικού κόμματος. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά λεπτομέρειες για την πολιτική του σταδιοδρομία, αλλά και την προσωπική του ζωή.

Εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι πάντα μάχεται για τη διαφάνεια.