Δε θα ασκήσουν έφεση - Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου της Καϊλή μετά την προφυλάκισή της

Εξηγεί τα επόμενα του βήματα

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το μέλλον της Εύας Καϊλή από εδώ και στο εξής θα είναι αβέβαιο, καθώς την Πέμπτη 22/12 έχασε την πρώτη και μεγάλη μάχη, που είχε να δώσει μετά την κατάθεσή της στο δικαστήριο των Βρυξελλών.

Η πολιτικός μετά από δύο ώρες στη αίθουσα του δικαστηρίου περίμενε το αποτέλεσμα με μεγάλη αγωνία ενώ παράλληλα ο δικηγόρος της, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της βγήκε απογοητευμένος, κάνοντας δηλώσεις (δείτε εδώ τι είπε).

Λίγο αργότερα λοιπόν, το απόγευμα της Πέμπτης 22/12 έγινε γνωστή η απόρριψη του αιτήματος της Καϊλή, καθώς και η απόφαση των Βέλγων δικαστών να προφυλακιστεί.

Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν σίγουρα αυτή, που επιθυμούσαν, ωστόσο μέσα από νέες δηλώσεις, που έκανε ο κύριος Δημητρακόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του Mega έκανε γνωστό, πως αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε έφεση, επομένως για τον επόμενο ένα μήνα η Καϊλή θα είναι πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Εύας Καϊλή μετά την προφυλάκισή της

«Να σας δώσω μία εικόνα πώς ήταν το μονομελές δικαστήριο. Υπήρχε μία πολύ νέα πρωτοδίκης που ήταν η πρόεδρος και δίπλα της ήταν ο ανακριτής της υπόθεσης που ήταν κατά 25 έτη μεγαλύτερος της, της έκανε ενημέρωσε και είπε ο ανακριτής ”κα Πρόεδρε όσο αφορά την διαφθορά σε βάρος της κα Καϊλή δεν έχω ακόμα στοιχεία και όσο αφορά το ξέπλυμα είναι τα χρήματα που βρέθηκαν στην κοινή κατοικία και αποτελούν ένα στοιχείο και όσον αφορά την εγκληματική οργάνωση δεν φαίνεται από πουθενά.

Σήμερα η διαδικασία ήταν για το εάν θεωρείται ύποπτη φυγής η Εύα Καϊλή ή εάν είναι ύποπτη να καταστρέψει στοιχεία της ανακρίσεως. Τα χρήματα που βρέθηκαν μέσα στην κοινή κατοικία ήταν σοκαριστικό και για την ίδια, την Ευά Καϊλή ”είναι σαν έχεις ένα τέρας μέσα στο σπίτι”, του τόνισε η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.