Τραγωδία Τέμπη: Τριήμερο πένθος στην Κύπρο και δημόσια δαπάνη οι κηδεία Κυπριανού και Αναστασίας

Το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών θα καλυφθεί από το κράτος

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Βαρύς θρήνος επικρατεί στην Κύπρο! Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης έχοντας ενημερωθεί για το θάνατο του Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδου που επέβαιναν της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα, έστειλε τα συλλυπητήρια του στις δυο οικογένειες, όπως και όλων των θυμάτων.

Δημόσια δαπάνη η κηδεία τους στην Κύπρο

Με οδηγίες του, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών της στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος. Η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα καλυφθεί δημοσία δαπάνη.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κηρύσσει εξάλλου τριήμερο πένθος μέχρι τη μέρα της κηδείας, ενώ έδωσε οδηγίες όπως όλα τα μέλη της Κυβέρνησης απόσχουν από οποιεσδήποτε δημόσιες εκδηλώσεις.

Δείτε επίσης: Ανατριχιαστικό! Φωτογραφία από το 3ο βαγόνι με τους ανυποψίαστους επιβάτες πριν την σύγκρουση

Τα συγκλονιστικά μηνύματα για την τραγωδία στα Τέμπη

Στην εκπομπή του OPEN, Ανοιχτή Επικοινωνία, οι παρουσιαστές διάβασαν μερικά από αυτά τα οποία ραγίζουν καρδιές.

«Μάνα θα σε πάρω όταν γυρίσω, όμως δεν πρόλαβα να σου τηλεφωνήσω. Μάνα έγιναν τόσο ξαφνικά όλα που δεν κατάλαβα τι έγινε τελικά. Δεν ξέρω αν σου συμπεριφέρθηκα καλά, τώρα σ’ αγαπάω από εδώ ψηλά».

«Έβαλα το παιδί μου στο τρένο. Μου έδωσαν στάχτη και χώμα. Πώς θα θάψω το παιδί μου»;

«Ελπίζω να βρεθείς και να είσαι καλά. Εύχομαι όλοι όσοι είστε εκεί ψηλά να είστε ήρεμοι και γαλήνιοι. Να ξέρεις πως αν τελικά έχεις φύγει συγγνώμη για όλα και σε αγαπάω πολύ. Όλοι σε αγαπάμε και ευχόμαστε να είσαι καλά όπου και να είσαι».

Δείτε επίσης: Σήμερα η πρώτη κηδεία θύματος στην Κατερίνη

Ξυπνά μνήμες το δυστύχημα

Ο Δημήτρης Γκέκας, ο τότε Λυκειάρχης Μακροχωρίου του σχολείου με τους 21 μαθητές που πέθαναν στο τροχαίο στα Τέμπη, μίλησε στο Happy Day και στη Βιβή Μπουγιούρα.

«Ήμουν συνοδηγός της εκδρομής. Όλες οι σκηνές έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό, δεν σβήνουν και οι τελευταίες εικόνες πριν πέσει στο λεωφορείο το φορτηγό. Ένας δυνατός κρότος και χαθήκαμε στο σκοτάδι. Βγήκα από το σκοτάδι, αλλά οι μνήμες ξανάρχονται με κάθε ερέθισμα, με κάθε γεγονός θλιβερό παρόμοιο, οι εικόνες επανέρχονται και δεν σβήνουν», ανέφερε ο Δημήτρης Γκίκας για το δυστύχημα με τους νεκρούς μαθητές.

Παρακολουθώντας το σιδηροδρομικό δυστύχημα ο ίδιος δεν άντεξε να ζήσει ξανά τον εφιάλτη: «Δεν μπόρεσα να δω τις εικόνες αυτές, μόνο ακουστικά ενημερώνομαι. Έσφιξε το στομάχι μου, πόνεσε το κεφάλι μου. Στον ύπνο μου δυστυχώς, όσο και να προσπάθησα να αποφύγω τις εικόνες – αυτής αλλά και της δικής μας τραγωδίας – δεν φεύγουν από το μυαλό», ανέφερε στο Happy Day.