Τέμπη: «Άνοιξε τα μάτια του αλλά...» - Ο πατέρας του Γεράσιμου αποκαλύπτει τις εξελίξεις της υγείας του

Μεταφέρεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τέμπη: «Άνοιξε τα μάτια του αλλά...» - Ο πατέρας του Γεράσιμου αποκαλύπτει τις εξελίξεις της υγείας του

Ο 20χρονος Γεράσιμος εδώ και περίπου 104 ημέρες δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή διασωληνωμένος στο νοσοκομείο της Λάρισας. Πρόκειται για τον μοναδικό επιζών από το βαγόνι 1 που κάηκε ολοσχερώς στη σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη, που αφαίρεσε τη ζωή πάνω από 50 ανθρώπων.

Όλο αυτό το διάστημα φυσικά στο πλευρό του βρίσκονται οι γονείς τους, οι οποίοι ελπίζουν σε ένα θαύμα, ώστε το παιδί τους να πάρει πίσω τη ζωή που του έχουν στερήσει.

Οι δηλώσεις του πατέρα του Γεράσιμου

«Τώρα μόλις βγήκα από την εντατική. Φεύγουμε για τη Γερμανία. Πρώτα ο Θεός, το παιδί θα μεταφερθεί εκεί σε κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο. Άνοιξε τα μάτια του αλλά δεν έχει επαφή με το περιβάλλον. Ανάψτε ένα κεράκι για εκείνον και θα σας τα πω όλα όταν γυρίσουμε με το καλό από την Γερμανία», δήλωσε ο πατέρας του για την εξέλιξη της υγείας του.

Δείτε επίσης: Φρικτή αποκάλυψη δυο μήνες μετά - Τι προκάλεσε την φωτιά το βαγόνι του κυλικείου;

Ποινική δίωξη στα διοικητικά στελέχη του ΟΣΕ

Ποινική δίωξη για παράβαση καθηκόντως ασκήθηκε τη Δευτέρα (29/5) στα στελέχη του ΟΣΕ, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του ΟΣΕ, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας και ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Διαβάστε επίσης: «Ευχόμαστε του χρόνου να σβήσεις μόνος σου τα κεράκια» - Γενέθλια στη ΜΕΘ για τον 21χρονο μοναδικό επιζώντα από το 1ο βαγόνι

Τα δύο μέλη, σύμφωνα με το larissanet φέρεται να κατέθεσαν πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, αναμένονται στη Λάρισα Ιταλοί εμπειρογνώμονες μετά από αίτημα του εφέτη ανακριτή, προκειμένου να εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας.