Καύσωνας Κλέων: Τουρίστρια κατέρρευσε στην Ακρόπολη από την ζέστη - Αστυνομικοί την πήραν με φορείο

Βίντεο!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Καύσωνας Κλέων: Τουρίστρια κατέρρευσε στην Ακρόπολη από την ζέστη - Αστυνομικοί την πήραν με φορείο

Εδώ και αρκετές ημέρες οι ειδικοί προειδοποιούσαν για τον Καύσωνα Κλέων που έχει "χτυπήσει" την Ελλάδα με τις θερμοκρασίες να φτάνουν μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου. Είχε ανακοινωθεί να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις, ωστόσο, οι τουρίστες που έχουν φτάσει στην χώρα, δεν έχουν ενημερωθεί καταλλήλως.

Μάλιστα, τουρίστρια η οποία πήγε στην Ακρόπολη για να απολαύσει τα αδιοθέατα και την ιστορία, κατάρρευσε από την έντονη ζέστη.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διασώστες του ΕΚΑΒ παρείχαν βοήθεια σε μια τουρίστρια που λόγω καύσωνα αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα που βρισκόταν στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Δείτε επίσης τι δεν θα λειτουργήσει σήμερα 14/7 λόγω του Καύσωνα!

Το βίντεο μετά την κατάρρευση της τουρίστριας από την ζέστη

Κλειστή και η Ακρόπολη σήμερα - Ποιες ώρες

Η Λίνα Μενδώνη μίλησε στην ΕΡΤ και ανακοίνωσε: «Τη στιγμή που, τουλάχιστον για την Αθήνα, θα μας δώσουν θερμοκρασία 40 βαθμούς (η οποία αναμένεται αύριο) και το Σάββατο ανεβαίνει στους 41, τότε ναι, στον βράχο της Ακρόπολης η πραγματική θερμοκρασία, αυτή την οποία αισθάνεται ο άνθρωπος και εισπράττει ο οργανισμός, είναι αρκετά μεγαλύτερη. Επομένως εκεί, και για την προστασία των εργαζομένων αλλά και για την προστασία των επισκεπτών, τουλάχιστον τις ώρες της θερμοκρασιακής αιχμής 12:00 – 17:00, θα πρέπει να γίνει μια αναστολή του αρχαιολογικού χώρου».

«Έχουμε βγάλει ήδη από σήμερα μια ανακοίνωση ότι είναι πολύ πιθανό αύριο να έχουμε τέτοιου είδους κινήσεις. Θα κλείσει και στο Άργος και θα κλείσει και στη Λάρισα, γιατί και εκεί αναμένονται πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ο στόχος είναι κυρίως για τους χώρους που υπάρχει η επισκεψιμότητα και γι’ αυτό ενδεικτικά η Ακρόπολη μπορεί να λειτουργήσει από το πρωί στις 8:00 μέχρι τις 12:00 και στη συνέχεια από τις 17:00 μέχρι τις 20:00», συμπλήρωσε.

Τελικά αποφασίστηκε πως θα παραμείνει κλειστή!