Blue Horizon: Σπαράζει η σύζυγος του συλληφθέντα καπετάνιου - «Την πληρώνει πάντα η ιεραρχία»

«δεν θα έκανε τίποτα κακό αυτός. Πού ήταν οι υπεύθυνοι λιμενικοί να τον βοηθήσουν;» λέει η θεία του κρατούμενου ναύκληρου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Μέχρι αύριο Σάββατο 9/9 πήραν προθεσμία για να απολογηθούν οι 4 συλληφθέντες για το θάνατο του 36χρονου Αντώνη που πνίγηκε στα απόνερα του Blue Horizon όταν μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν στην προσπάθεια του να προλάβει το καράβι με προορισμό την Κρήτη όπου έμενε. Στην Αθήνα - σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει - ανέβαινε συχνά καθώς έκανε εξετάσεις προκειμένου να πάρει επίδομα αναπηρίας.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος του ήταν τραγικός (δείτε εδώ) ενώ το σώμα του ανασύρθηκε λίγο αργότερα όταν πλέον ήταν πολύ αργά.

Σπαραγμός και από τις οικογένειες των 4 συλληφθέντων για την υπόθεση Blue Horizon

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται και οι οικογένειες των συλληφθέντων καθώς είδαν μέσα σε λίγες ώρες τις ζωές τους να παίρνουν άσχημη τροπή. Η γυναίκα του καπετάνιου του πλοίου μίλησε στην εκπομπή Live News.

«Γνωρίζω πολύ καλά τον άνθρωπό μου. Είναι πολύ συνεπής και υπεύθυνος στη δουλειά του. Το λάθος το πληρώνει η ιεραρχία πάντα. Αυτό είναι το θέμα. Δεν γνωρίζω κάτι, δεν έχω επικοινωνία. Έχω δύο μικρά παιδιά, αγωνιούμε και εμείς. Δεν έχουμε προσωπική επικοινωνία. Ότι μαθαίνουμε από εσάς τα κανάλια» είπε χαρακτηριστικά η σύζυγος του καπετάνιου.

Στην εκπομπή μίλησε και η θεία του κρατούμενου ναύκληρου: «Δουλεύει χρόνια. Είναι πολύ καλό παιδί. Έχει και παιδάκι, δεν θα έκανε τίποτα κακό αυτός. Δεν έπρεπε να το σπρώχνανε το παιδί. Πού ήταν οι υπεύθυνοι λιμενικοί να τον βοηθήσουν;».

H θέση της οικογένειας του άτυχου Αντώνη

«Η άποψή μου η νομική είναι ότι είναι με πρόθεση, δεν υπάρχει κανένας ενδεχομένως δόλος. Δεν είναι ότι γνωρίζει ότι μπορεί να σκοτωθεί. Είναι σίγουρο ότι θα σκοτωθεί. Δεν χρειάζεται να είσαι ναυτικός χρόνια. Αρκεί και μία πολύ μικρή εμπειρία να έχεις σε σχέση με τη θάλασσα. Όταν οι μηχανές λειτουργούν και τόσο κοντινή απόσταση ξέρεις και τι θα συμβεί, είναι δεδομένο ότι θα σκοτωθεί κάποιος Δεν υπάρχει πιθανότητα να μη σκοτωθείς. Είναι δεδομένο ότι το γνώριζαν αυτό οι άνθρωποι του πλοίου, πρώτον.

Δεύτερον, ένα πολύ σοβαρό γεγονός είναι το εξής, όλοι είναι συνδεδεμένοι με ενδοεπικοινωνία, άρα το πληροφορήθηκε όλο το πλοίο μέσα σε πέντε λεπτά το τι έχει συμβεί. Δεν βρέθηκε ένας από όλο το πλοίο να πει "μήπως πρέπει να γυρίσουμε;".

Υπάρχει και το μαύρο κουτί του πλοίου, όπως είναι και στο αεροπλάνο, που καταγράφει τα στοιχεία του ταξιδιού και σε ήχο και σε εικόνα. Όταν το πλοίο γύρισε, το Λιμενικό ήταν υποχρεωμένο να κάνει κατάσχεση του συγκεκριμένου υλικού. Πολύ αμφιβάλλω όμως ότι έχει γίνει κατάσχεση του υλικού. Μπορεί να μην υπάρχει το υλικό. Μπορεί να έχει γραφτεί από πάνω στο υλικό αυτό η συνέχεια του ταξιδιού. Άρα είναι δικαιολογημένη η αργοπορία του πλοίου να επιστρέψει στη συγκεκριμένη περίπτωση», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Και κατέληξε στο συμπέρασμα: «Θεωρώ ότι θα υπάρχουν κι άλλοι κατηγορούμενοι, αρκεί να γίνει η έρευνα όπως πρέπει. Είναι σίγουρο ότι έχουν ενημερωθεί κι άλλοι άνθρωποι τι έγινε».

Δείτε επίσης: Παραίτηση από την Attica Group μετά το θάνατο του 36χρονου Αντώνη