Πέθανε ο Βασίλης Δημητρίου

«Έσβησε» ο ζωγράφος της μεγάλης οθόνης

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πέθανε ο Βασίλης Δημητρίου

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών, ο Βασίλης Δημητρίου, έχοντας υπηρετήσει πιστά την υπό εξαφάνιση τέχνη του για έξι ολόκληρες δεκαετίες. Ούτε η νόσος του Πάρκινσον, από την οποία έπασχε, και είχε «χτυπήσει» σημαντικά την λειτουργικότητα των χεριών του, δεν κατάφερε να τον κρατήσει μακριά από τον καμβά, τα χρώματα και τους ήρωές του.

Όλα αυτά τα χρόνια ζωγράφισε με το πινέλο του αμέτρητους πρωταγωνιστές του παγκόσμιου σινεμά. Από τον Κλιντ Ίστγουντ, τον Ομάρ Σαρίφ και την Τζούλι Κρίστι μέχρι τον «Πειρατή της Καραϊβικής» Τζόνι Ντεπ και τον αγαπημένο κινηματογραφικό ήρωα των παιδιών Χάρι Πότερ.

Ο Κλιντ Ίστγουντ μάλιστα, τον οποίο είχε ζωγραφίσει περί τις 50 φορές, μιας και ήταν ο αγαπημένος του, τού είχε ζητήσει να του φτιάξει μια αφίσα για το Μουσείο Κινηματογράφου του Λος Άντζελες.

Γιατί η φήμη του Βασίλη Δημητρίου είχε ξεπεράσει τα σύνορά της χώρα μας κι είχε απλωθεί σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο, πως συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς στα πιο δημοφιλή και έγκυρα ξένα μέσα. Σε κάποια από αυτές, μάλιστα, είχε εξομολογηθεί: «Όσο μπορώ να ζωγραφίζω, θα το κάνω. Όταν σταματήσω ν’ αναπνέω. Τότε θα σταματήσω να ζωγραφίζω.»! "Έσβησε" και ο Γιάννης Παγούνης

Πηγή: protothema.gr

Θρήνος - Πέθανε ο Αλέξης Σταϊκόπουλος

Θρήνος επικρατεί με την είδηση, ότι ο Αλέξης Σταϊκόπουλος είναι ο νεκρός του τροχαίου που συνέβη το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στη παραλιακή στο ύψος του Αγίου Κοσμά.

Ο Αλέξης Σταϊκόπουλος έχει συνδέσει το όνομά του σαν αθλητής και προπονητής με την υδατοσφαίριση. Σε επίπεδο προπονητικής είχε περάσει από τις υποδομές του ΝΟ Βουλιαγμένης, ενώ το μεγάλο του βήμα το είχε κάνει με τον ΝΟ Καλαμακίου στην Α1 Ανδρών.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ομάδα της Βουλιαγμένης, αλλά και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης. Σε τροχαίο στην Ελλάδα πέθαναν και τα παιδιά γνωστής μακιγιέζ.

Οι ανακοινώσεις:

Όλοι στην οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης θρηνούμε τον αδόκητο χαμό του Αλέξη Σταϊκόπουλου από τροχαίο ατύχημα χθες το βράδυ.

Είμαστε όλοι συντετριμμένοι στο άκουσμα της είδησης ότι ένας νέος άνθρωπος, χάθηκε τόσο άδικα και ακόμα προσπαθούμε να πιστέψουμε ότι είναι πραγματικότητα.

Eκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Αλέξη έφυγες πολύ νωρίς από κοντά μας.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης εκφράζει την βαθιά οδύνη του στο άκουσμα της απροσδόκητης απώλειας του συναδέλφου μας Αλέξη Σταϊκόπουλου. Φίλε Αλέξη, το χαμόγελο και η θετική σου ενέργεια θα παραμείνουν άσβεστα στην μνήμη μας.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντος.

Εκτός όμως, από προπονητής ήταν και επιχειρηματίας, καθώς ήταν ένας από τους ιδιοκτήτες του club Rumors που είναι σημείο αναφοράς για τα νότια. Ο χαμογελαστός Αλέξης Σταϊκόπουλος, "έφυγε" από τη ζωή καβάλα στη μηχανή του το απόγευμα του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου. Άφησε πίσω του μια όμορφη οικογένεια με δύο παιδιά.

Πηγή: Athensmagazine.gr