Κόλαφος ο Νίκος Μουτσινάς στον αέρα του ΣΚΑΙ - «Πολύ ωραίο! Απόψεις τις πολύ εμετικές, τύπου...»

Όσα δήλωσε για το σποτ για το Συνέδριο Γονιμότητας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κόλαφος ο Νίκος Μουτσινάς στον αέρα του ΣΚΑΙ - «Πολύ ωραίο! Απόψεις τις πολύ εμετικές, τύπου...»

Ο Νίκος Μουτσινάς στον αέρα της εκπομπής του στον ΣΚΑΙ, τοποθετήθηκε σχετικά με το σποτ για το Συνέδριο Γονιμότητας, το οποίο και ακυρώθηκε μετά τις δεκάδες γυναίκες που απέσυραν την συμμετοχή τους, όπως η Σταματίνα Τσιμτσιλή και όχι μόνο.

Όσα είπε ο Νίκος Μουτσινάς για το σποτ

«Εξαιρετικό το βρήκα, πολύ ωραίο, με την ενοχή του… Με τις απόψεις τις πολύ εμετικές, Big Brother τύπου, πολύ ωραίο! Για Μεσαίωνα ειδικά αυτό θα έσκιζε, πολύ καλό. Δόξα το Θεό βγήκαν όλοι και απέσυραν τη συμμετοχή τους», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Μουτσινάς.

«Να μιλήσουμε λίγο σοβαρά. Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να δει αυτό το σποτ και να βγει να πει «ρε συ αυτό μήπως προσβάλει και τις γυναίκες»; Ούτε ένας; Το είδαν και είπαν "βγάλτε το στον αέρα"; Ή μήπως το συνέδριο στηρίζεται ακριβώς σε αυτό που λέει; Αποκλείεται να διοργανώνεται συνέδριο εν έτει 2021 για να πουν σε έναν άνθρωπο τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει με το σώμα του. Πότε θα γίνει και το αυτονόητο για όλους; Τι να πω... Τι άλλο πρέπει να γίνει τώρα δηλαδή για να κουνηθεί λίγο ο εγκέφαλος;».

Οργή στο twitter με το σποτ για το πρώτο Συνέδριο Γονιμότητας

Την κατακραυγή των χρηστών των κοινωνικών δικτύων προκάλεσε το αναχρονιστικό συνέδριο γονιμότητας που τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το αναχρονιστικό σποτ του συνεδρίου γονιμότητας που ήταν να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα αλλά φέρεται να ακυρώνεται, αναφέρεται σε μια 40χρονη γυναίκα που δεν έχει κάνει παιδιά που παρουσιάζεται με υποτιμητικό και ενοχοποιητικό φως.

Στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε ότι στο συνέδριο θα συμμετέχουν ιερείς, πολιτικοί, αλλά και τηλεστάρ στην πλειοψηφία τους άνδρες προκειμένου να δώσουν την… εμπεριστατωμένη τους άποψη για θέματα γυναικείας γονιμότητας.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέσυρε την αιγίδα της από το συγκεκριμένο συνέδριο. Από χορηγοί επικοινωνίας αποχώρησαν, επίσης, η ΕΡΤ , ο ΑΝΤ1 και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος επισημαίνει ότι το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο και ανακοινώνει ότι η ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας, που πρόκειται να γίνει στα Ιωάννινα, 2 με 4 Ιουλίου.

Την αποχώρησή τους από το συνέδριο ανακοίνωσαν οι καλλιτέχνες Καίτη Γαρμπή και Διονύσης Σχοινάς, όπως και οι παρουσιάστριες Ράνια Θρασκιά και Ναταλί Κακκαβά, καταγγέλλοντας πως δεν γνώριζαν το περιεχόμενο του συνεδρίου, όταν δέχτηκαν να συμμετάσχουν σε διαφημιστικά βίντεο.

Παράλληλα κατέβηκαν από το site της διοργάνωσης όλα τα βίντεο στα οποία συμμετείχαν καλλιτέχνες και άλλα δημόσια πρόσωπα.