Θρήνος για την Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Σπαράζουν τα λόγια της..

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θρήνος για την Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί ολόκληρη η Ελλάδα και όχι μόνο μετά την είδηση της απώλειας του Μίκη Θεοδωράκη. Ανάμεσα στους ανθρώπους που τον αποχαιρέτησαν δημόσια είναι και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Συγκεκριμενά, το μεσημέρι της Πέμπτης, η γνωστή τραγουδίστρια προχώρησε σε μια ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram για τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη, με τα λόγια της να σπαράζουν.

Η ανάρτηση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη

«Θρηνεί όλη η Ελλάδα. Θρηνεί όλη η υφήλιος. Ο Μίκης μας πέταξε στη γειτονιά των αγγέλων και πέρασε στη σφαίρα της αθανασίας.

Ο Άνθρωπος που μελοποίησε όλη την Ελλάδα . Ο Άνθρωπος που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας μας , ο πολιτικός , ο συγγραφέας , ο Μαέστρος μας. Μίκη μου αγαπημένε φίλε πάντα θα είσαι ένα ορμητικό ποτάμι και θα ρέεις με το έργο σου σα γάργαρο νερό στη ψυχή μου !

Τι τυχερή που σε συνάντησα και σε τραγούδησα ! Μίκη φίλε μου ήσουν ο πιο ρόκ άνθρωπος που έχω γνωρίσει με ανοιχτές τις κεραίες σου σε ο, τιδήποτε σε συγκινούσε… Μίκη μου τι ωραίες κουβέντες που κάναμε στο σπιτι σου
και τι ουσία είχαν οι συζητήσεις μας… Θα μείνεις ολοζώντανος στις καρδιές μας μέσα από το συγκλονιστικό σου έργο , τις ιδέες και τη στάση ζωής σου .

Μίκη ήσουν ανεκτίμητος και σπάνιος άνθρωπος με ψυχή λιονταριού και καρδιά μοναδικής ευαισθησίας … «Γειά σας περβόλια , γειά σας ρεματιές Γειά σας φιλιά και γειά σας αγκαλιές Γειά σας οι κάβοι κι οι ξανθοί γιαλοί Γειά σας οι όρκοι οι παντοτεινοί»Γειά σου φίλε μου Μίκη Με τα τραγούδια σου πάντα θα μας ξεδιψάς…»

Τότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Πανελλήνιο πένθος έχει σκορπίσει η είδηση πως ο Μίκης Θεοδωράκης άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης (2/9) σε ηλικία 96 ετών. Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις μέρες και στη συνέχεια θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

  • Τρίτη 7/09 και Τετάρτη 8/09 από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.
  • Και την Πέμπτη 9/09 από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ
  • Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν στεφάνι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ: 210. 8088000