Ιωάννα Παλιοσπύρου: Συναντήθηκε με την μητέρα της Γαρυφαλλιάς - «Δεν έχουν εκφράσει ποτέ μια συγγνώμη»

Όλα όσα δήλωσαν για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Συναντήθηκε με την μητέρα της Γαρυφαλλιάς - «Δεν έχουν εκφράσει ποτέ μια συγγνώμη»

Με την μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της συναντήθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου και μίλησαν για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, λίγο μετά τις άσχημες εξελίξεις που ανακοινώθηκαν για την υγεία της πρώτης.

«Προσπαθώ την απουσία της κόρης μου να την κάνω ουσία κι έτσι την κρατάω ζωντανή. «Πρέπει λίγο να σκεφτούν, να ψάξουν πολύ καλά τον εαυτό τους, να αφήσουν τις αντιλήψεις και τις ιδεολογίες και τις εμπειρίες που έχουν μέσα στο σπίτι τους, να ψάξουν καλά μέσα τους, να δουν ότι είναι άντρες, να σέβονται τη γυναίκα που έχουν απέναντι τους και να σέβονται γενικά όλες τις γυναίκες και να τις προστατεύουν.

Νομίζω ότι κάτι πάει να γίνει, βλέπω ένα «φως» αλλά είμαστε πολύ πίσω ακόμα, πρέπει να γίνουν δραστικά πράγματα, δραστικά. Και από την κοινωνία, και από την οικογένεια και από την εκπαίδευση και από τη νομοθεσία και από τη δικαιοσύνη.

Ήταν η πιο δύσκολη ημέρα μετά την ταφή, ήταν αυτή για ‘μένα, εκεί, ήταν πολύ βαρύ, εκεί μέσα το κλίμα, να μιλάς σε μία αίθουσα που δεν ακούς ούτε κιχ, να βλέπεις τα μάτια βουρκωμένα και κλαίνε, κι όλοι να λένε που βρήκε τη δύναμη» παραδέχτηκε η Αλέκα Ψαράκου.

Από την πλευρά της η Ιωάννα είπε: «Δεν έχω μιλήσει ποτέ με το περιβάλλον του θύτη μου, δεν με έχουν πλησιάσει ποτέ, δεν έχουν εκφράσει ποτέ, ούτε μία άποψη, ούτε μία συγγνώμη, ούτε να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, είναι εξαφανισμένοι».

«Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να μου πουν κάτι εμένα προσωπικά αυτοί οι άνθρωποι. Τι να μου πουν; Μία συγγνώμη θα άλλαζε κάτι; Όχι» είπε τέλος η μητέρα της Γαρυφαλλιάς.

Η συνάντηση της Παλιοσπύρου με την μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς

Για πρώτη φορά: Το πρόσωπο της Ιωάννας Παλιοσπύρου χωρίς μάσκα

Η 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου της οποίας η υπόθεση συγκλόνισε το πανελλήνιο 1,5 χρόνο πριν, προσπαθεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά της με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που μας πέρασε να ήταν πολύ διαφορετική από την περσινή.

Όπως «πρόδωσαν» οι φωτογραφίες που ανήρτησε, η Ιωάννα πέρασε τις γιορτές παρέα με καλές της φίλες, χωρίς μάλιστα να φορά την προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό της, νιώθοντας οικεία με τους κοντινούς της ανθρώπους (δείτε εδώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στόλισε).

Φυσικά, η ίδια απέφυγε να δείξει το πρόσωπό της στον φωτογραφικό φακό –κάτι που έχει αποκαλύψει πως θα κάνει μόλις νιώσει ψυχολογικά έτοιμη– ωστόσο οι λήψεις προδίδουν τη μη ύπαρξη μάσκας.

Είναι φανερό πως η Ιωάννα δίνει τον καλύτερό της εαυτό προκειμένου να καταφέρει να πάρει πίσω τη ζωή της, με την εικόνα της να είναι πραγματικά… υπέρλαμπρη. Φορώντας ένα εvτυπωσιακό μίνι φόρεμα και γόβες, κέρδισε δεκάδες χιλιάδες likes, με τις ευχές για γρήγορη αποκατάσταση να μην έχουν τέλος.

 Ιωάννα Παλιοσπύρου χωρίς μάσκα