Δίκη Λιγνάδη: «Δεν μπορούσα να κουνηθώ, έχασα τις αισθήσεις μου» - Η συγκλονιστική κατάθεση του πρώτου μάρτυρα

«Θυμάμαι τα πρώτα τρία λεπτά! Μετά...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δίκη Λιγνάδη: «Δεν μπορούσα να κουνηθώ, έχασα τις αισθήσεις μου» - Η συγκλονιστική κατάθεση του πρώτου μάρτυρα

Στην πρώτη του κατάθεση προχώρησε σήμερα 3/3 ένας εκ των μαρτύρων στην δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη και αποκάλυψε όσα έζησε από τον ίδιο, λίγο μετά την δήλωση του ηθοποιού ότι είναι αθώος και ότι δεν δέχεται καμία κατηγορία από όσες του προσάπτουν.

Η κατάθεση μάρτυρα στην δίκη Λιγνάδη

Ο 26χρονος καταγγέλλων, για παραπάνω από δύο ώρες εξιστορούσε τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν στη γνωριμία του με τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό όταν εκείνος ήταν ανήλικος.

«Θα με βοηθούσε επαγγελματικά. Φοβήθηκα τους γονείς μου. Είχα ενοχές. Του ξεκαθάρισα πως δεν είμαι ομοφυλόφιλος. Πως μου αρέσουν τα κορίτσια. Είχα μανία με τα τραγούδια, ήθελα να γίνω τραγουδιστής. Και του έστειλα μήνυμα. Και μου απάντησε. Αλλά του είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλω τίποτα ερωτικό. Το όχι είναι όχι».

Η κατάθεση μάρτυρα στην δίκη Λιγνάδη

Στη συνέχεια, ο 26χρονος καταγγέλλων μίλησε για την εποχή που συνέβησαν όλα αυτά, επισημαίνοντας πως ήταν ανήλικος όταν ήρθε σε επαφή με τον Δημήτρη Λιγνάδη: «Με ρωτούσε αν έχω σεξουαλικές επαφές. Εάν έχω εμπειρίες. Ήμασταν όλοι ανήλικοι. Ήμουν ο πιο μικρός. Μου πρόσφερε ποτό και κάνναβη. Ένα τσιγάρο. Δεν μπορούσα να κουνηθώ. Δεν ήταν ούτε από το ποτό, ούτε από το ένα τσιγάρο. Θυμάμαι τα πρώτα τρία λεπτά. Μετά έχασα τις αισθήσεις μου.

Ήμουν πολύ συγκεκριμένος σε αυτό που του είχα πει: ‘Θέλω να ασχοληθώ με το θέατρο και με το τραγούδι’. Ήθελα να με βοηθήσει». Ο μάρτυρας κατέθετε για παραπάνω από μιάμιση ώρα, όμως όπως σημείωσε και ο συνήγορός του διεκόπη η ακροαματική διαδικασία για αύριο, στις 9,00 το πρωί και έτσι ο ίδιος θα συνεχίσει αύριο την κατάθεσή του.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις μητέρας θύματος

Το πρωί της Δευτέρας 3/3 έσπασε τη σιωπή της η μητέρα ενός εκ των θυμάτων του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία έκανε δηλώσεις στο Super Κατερίνα.

Η μητέρα του Ι.Σ , η Ε.Λ αποκάλυψε σοκαριστικές πληροφορίες από όσα βίωσε ο γιός της από την συναναστροφή του με τον Λιγνάδη, τόσο στο θέατρο όσο και σε πιο προσωπικές στιγμές, μετά από κάλεσμα που δέχτηκε ο τ΄τοε 17χρονος στο σπίτι του ηθοποιού.

«Ο γιος μου την περίοδο εκείνη, – ήταν 17 χρονών- είχε έρθει με μεγάλη χαρά για να μου ανακοινώσει ότι επρόκειτο να γνωρίσει έναν πολύ μεγάλο και σπουδαίο ηθοποιό! Τον είχα ρωτήσει ποιος είναι, αλλά δεν θυμόταν το όνομά του. Μετά, μου είπε ότι βρέθηκαν σε κάτι παγκάκια και ότι τους συμβούλεψε να φύγουν στη Μύκονο για να ανοίξουν τα φτερά τους και για να μάθουν νέα πράγματα.

Εκείνη την ημέρα μάλιστα τους είχε δώσει και από 20 ευρώ για να πιούν από έναν καφέ. Μου το είπε και αυτό αμέσως και τελείωσε εκεί το θέμα… Έπειτα από καιρό ήρθε να μου πει πάλι, ότι ήταν καλεσμένος με τους φίλους του, στην παράστασή του. Τα παιδιά πήγαν κανονικά, παρακολούθησαν την παράσταση και όταν πήγαν να τον συγχαρούν και από κοντά στο καμαρίνι του, τους πρότεινε να πάνε και στο σπίτι του για φαγητό….

Τα παιδιά ωστόσο δεν ήθελαν και πολύ να πάνε αλλά εκείνος επέμενε και κάπως έτσι οδηγήθηκαν στο σπίτι του ηθοποιού. Εκεί μάλιστα άρχισε να τους κάνει κάτι περίεργα. Συγκεκριμένα, ο γιος μου μού μίλησε για ένα παιχνίδι με ελατήρια που είχε στα μάτια του ο ηθοποιός και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου.

Και μετά από αυτό, αφού έφαγαν και ήπιαν, τους προσκάλεσε στην κρεβατοκάμαρά του για να συνευρεθούν όλοι μαζί. Τα παιδιά μετά από αυτό βέβαια θέλησαν να φύγουν, παρά τις προσπάθειές του να παραμείνουν κι άλλο στο σπίτι του».