«Έχω μετανιώσει για...» - Η αποκάλυψη του Σπύρου Μπιμπίλα για το παρελθόν

«Το προσπάθησα πάρα πολύ, αλλά άμα δεν βγαίνει…»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Έχω μετανιώσει για...»  - Η αποκάλυψη του Σπύρου Μπιμπίλα για το παρελθόν

Ο ταλαντούχος ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας η αλήθεια είναι πως βιώνει μία αρκετά δύσκολη περίοδο στη ζωή του, με τον καταιγισμό των καταγγελιών και τις υποθέσεις κακοποιητικών συμπεριφορών στο θέατρο.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε για όλα αυτά αλλά και για τη. γενικότερη πορεία του, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε καταστάσεις που μετανιώνει και σε απώλειες που είχε.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Σπύρου Μπιμπίλα

-Έχεις μετανιώσει για κάποια δουλειά στην οποία συμμετείχες;

Ναι, έχω μετανιώσει. Μερικές δουλειές τις έκανα για να βγάλω χρήματα, χωρίς να μου αρέσουν. Ήθελα να είμαι άνετος οικονομικά, επομένως έπρεπε να το κάνω κι αυτό.

-Γιατί δεν απάντησες ποτέ στο μέτριος ηθοποιός που είπε για εσένα ο Λιγνάδης;

Δεν έχω λόγο να απαντήσω. Έχει κάθε δικαίωμα να με πει μέτριο και του απάντησε ο κόσμος και οι συνάδελφοί μου. Νομίζω αρκεί.

-Για να είναι κάποιος σπουδαίος ηθοποιός, πρέπει να είναι και σπουδαίος άνθρωπος;

Δεν θα το έλεγα. Από τις διηγήσεις των παλιότερών μου, ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι του παρελθόντος, αν υπήρχε τότε το metoo, δεν θα την έβγαζαν καθαρή. Μιλάμε για πολύ μεγάλα ονόματα και πολύ της κουλτούρας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας εξομολογείται

-Είχες μεγάλη αγάπη στη Βουγιουκλάκη…

Είχα πολύ μεγάλο έρωτα για την Αλίκη. Κοιμόμουν με τη φωτογραφία της κάτω από το μαξιλάρι μου. Δεν είχα την τύχω να την γνωρίσω πολύ. Δεν πρόλαβα. Το είχα γράψει και σε έκθεση στο δημοτικό ότι την αγαπάω περισσότερο από τους γονείς μου και οι δάσκαλοι τους είχαν πει ότι έχω πρόβλημα. Το είχα πει θυμάμαι στην Αλίκη και γελούσε.

-Δεν πιστεύεις στον Θεό. Σε τι πιστεύεις; Από πού παίρνεις δύναμη;

Από την ισχυρή μου προσωπικότητα. Πιστεύω στη δύναμη της αγάπης των ανθρώπων. Δεν έχω ανάγκη αυτής της έννοιας, ούτε πιστεύω στη μεταθανάτια ζωή, για να φοβάμαι τον θάνατο.

-Θες να κάνεις καύση όταν «φύγεις»…

Είμαι κατά των νεκροταφείων, θέλω να καώ. Είναι πολύ πρόσκαιρο όλο αυτό. Είναι ένας τάφος, δεν υπάρχει τίποτα από κάτω, μόνο οστά. Αν υπάρχει πνεύμα, υπάρχει άλλου.

-Υπάρχει κάποια απώλεια στην ζωή σου που δεν μπορείς να την ξεπεράσεις;

Ναι, δεσμών. Απώλειες σχέσεων που θα ήθελα να μην είχαν σταματήσει.

-Προσπάθησες να τις σώσεις;

Το προσπάθησα πάρα πολύ, αλλά άμα δεν βγαίνει…; Μένει μια πίκρα. Δεν έχω αφήσει εγώ ποτέ κανέναν άνθρωπο, οι άλλοι με άφησαν. Αυτό είναι το παράδοξο της ζωής μου. Ίσως η υπερβολική δοτικότητα κάνει τους ανθρώπους να σε αρνούνται στο τέλος.

«Μη με ρωτάτε βλακώδη πράγματα!»

Έξω από τα δικαστήρια που εκδικάζεται η υπόθεση του Πέτρου Φιλίππίδη πέτυχε η κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα την Παρασκευή 18/3, τον Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος είχε πολύ μεγάλη ένταση και ήταν αρκετά εκνευρισμένος. Ο πρόεδρος του ΣΕΗ αποχώρησε από το δικαστήριο εξαιτίας κάποιων επαγγελματικών υποχρεώσεων, ωστόσο κοντοστάθηκε για λίγο για να κάνει κάποιες δηλώσεις.

«Αφήστε και την ψυχολογική μου κατάσταση...θα περιμένουμε ποια είναι η επόμενη δικάσιμος θα είμαστε ξανά όλοι εδώ. Ο χρόνος τρέχει πρέπει να φύγω. Περιμέναμε μια ώρα για να δώσουμε το παρόν. Εγώ φεύγω και η διαδικασία θα συνεχιστεί», είπε με αρκετή ένταση ο Σπύρος Μπιμπίλας και πρόσθεσε:

«Μόνο δυο τρεις μάρτυρες λείπανε. Δεν θα πω τα ονόματα αυτών που λείπουν, μην με φέρνετε σε δύσκολη θέση», ανέφερε κλείνοντας ο ηθοποιός, εξοργισμένος με την ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν βρίσκεται εκεί η γυναίκα του Πέτρου Φιλιππίδη.