Ο Γιώργος Σουξές ''απασφάλισε'' για το μέλλον του Φιλιππίδη σε περίπτωση που αθωωθεί

«Στις λίγες πρόβες που κάναμε...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ο Γιώργος Σουξές ''απασφάλισε'' για το μέλλον του Φιλιππίδη σε περίπτωση που αθωωθεί

Ο Γιώργος Σουξές παραχώρησε συνέντευξη στο Open Weekend το Σάββατο 7/5 και μεταξύ των δηλώσεων, που έκανε μίλησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος προς το παρόν βρίσκεται στη φυλακή με δίκες να εκκρεμούν για το όνομά του. Ο ηθοποιός έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον κατηγορούμενο και όπως τόνισε είχαν μια πολύ καλή συνεργασία.

Αν λοιπόν η ελληνική δικαιοσύνη αποφασίσει πως ο Πέτρος είναι ο αθώος ο Σουξές, αποκάλυψε πως δε θα είχε θέμα να συνεργαστεί μαζί του μιας και ήταν πολύ ταλαντούχος. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που νιώθουν άβολα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο συνάδελφος τους, μιας και πολύ γνωστή ηθοποιός ανέφερε πως δε μπορεί να τον βλέπει με χειροπέδες.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Σουξέ για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Σχετικά με τις καταγγελίες, η αλήθεια είναι πάντα δύσκολη και άμα δεν αρέσει… τι να κάνουμε. Θα πρέπει να λέγονται όμως τα πράγματα και πρέπει, αν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι λειτουργούν με αυτό τον τρόπο που λένε ότι λειτούργησαν, να σταματήσουν πια γιατί ο άλλος πηγαίνει να βγάλει το μεροκάματο του και να ζήσει την οικογένεια του. Όχι να υποστεί έναν βιασμό, αν είναι αλήθεια».

«Με τον Πέτρο Φιλιππίδη είχαμε απλά συνεργαστεί μια, δυο φορές σε κάποιο σίριαλ αλλά για πολύ λίγο. Στις λίγες πρόβες που κάναμε, ήταν ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης. Αυτό έχω να πω. Δεν λέω ότι αυτό ξεπλένει κάποιον, απλώς λέω αυτό που γνώρισα εγώ. Αν τα πράγματα αυτά τα έχει κάνει, πρέπει να τιμωρηθεί όσο πιο σκληρά γίνεται. Όμως τόσες καταγγελίες χωρίς φωτιά, καπνός δεν υπάρχει».

«Αν αθωωθεί, φυσικά και θα συνεργαστώ μαζί του. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη και ότι απόφαση πάρει, αν αθωωθεί, θα είναι χαρά μου γιατί ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός. Γιατί να υπάρχει μετά στίγμα, θα πρέπει να του δώσεις μια ευκαιρία» συμπλήρωσε ο Γιώργος Σουξές.

«Ήμουν μάρτυρας σε συνάδελφο ο οποίος υπέστη τέτοια βιαιότητα από σκηνοθέτη που...»

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο Λοιπόν παραχώρησε ο Γιώργος Σουξές, ο οποίος μέσα σε όλα αποκάλυψε και ένα περιστατικό με βίαιη συμπεριφορά στην οποία ήταν παρών.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε επίσης για τις καταγγελίες που έγιναν στο θέατρο, αλλά και για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τον εμβολιασμό, ενώ πρόσφατα είχε εξομολογηθεί και την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του.

Πώς νιώθετε που μετά από τόσο καιρό θα βρεθείτε ξανά με το θεατρικό κοινό;

Νιώθω πολύ ευτυχισμένος. Βέβαια δεν σας κρύβω πως αυτή η αποχή μου έχει φέρει μια παραπάνω αγωνία, έχω ένα τρακ που θα παίξω μετά από τόσο καιρό. Όλα θα πάνε καλά ωστόσο και ανυπομονώ.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις καταγγελίες που έγιναν στο θέατρο;

Πιστεύω πως οτιδήποτε άσχημο συμβαίνει, πρέ­πει να δημοσιεύεται.

Εσείς είχατε βιώσει κάποιο τέτοιο περι­στατικό;

Όχι. Αλλά έχει συμβεί μια φορά, να είμαι μάρτυρας σε συνάδελφο ο οποίος υπέστη τέτοια βιαιότητα από σκηνοθέτη, ο οποίος αμέσως παραιτήθηκε και έφυγε. Του είπε ότι δεν θέλει άλλο να δου­λέψει μαζί του και εμείς οι υπό­λοιποι τον ρωτήσαμε τι συμπεριφορά είναι αυτή. Ο σκηνοθέτης απάντησε ότι παρεκτράπηκε και δεν ξανά έγινε.

Για τον χειμώνα έχετε κάποια θεατρικά σχέδια;

Ναι, θα είμαι στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο, στο έργο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» με την Μπέσσυ Μάλφα σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά.

Ποια είναι η γνώμη σας για την κυβέρνηση και την απόφασή της να κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τα θέατρα;

Δεν νομίζω ότι μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Δεν είμαι υπέρ της κυβέρνησης, ούτε εναντίον. Βλέπω αυτό που συμβαίνει στο εξωτερικό. Είναι ένας ιός, που δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται. Στην Ιταλία είδαμε να χάνονται χιλιάδες άνθρω­ποι. Κατά τη γνώμη μου, χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες, θεωρώ ότι το χειρίστηκαν πολύ καλά. Δεν είχαμε τις τόσες χιλιάδες θανάτους. Το σύστημα δεν κατέρρευσε. Μπορεί να έγιναν και λάθη, αλλά πιστεύω ότι τα πήγε αρκετά καλά.

Εμβόλιο κάνατε;

Ναι το έκανα, θεωρώντας ότι είναι μια προστασία. Φυσικά δεν μπορώ να κρίνω και κάποιον που δεν το κάνει.

Για τα μέτρα που διαχωρίζουν τους εμβολιασμένους από τους αυτούς που δεν το έχουν κάνει, τι πιστεύετε;

Δεν μπορώ να κρίνω αν είναι καλό ή κακό. Όσον αφορά εμένα, θα προσπαθήσω να προστατεύσω τον εαυτό μου και να μην πηγαίνω σε χώρους που είναι ανεμβολίαστοι. Από εκεί και πέρα το τι θα κάνουν οι μαγαζάτορες, δεν το γνωρίζω. Πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να παίρνονται αποφάσεις.

 Γιώργος Σουξές για βιαίο περιστατικό