«Είναι το τέλος μιας εποχής» - Το άγνωστο περιστατικό που αποκάλυψε η Μαρία Πετεβή για τις Άγριες Μέλισσες

Με αφορμή την ανταπόκριση του τηλεοπτικού κοινού στον απαγορευμένο έρωτα του ρόλου της

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Είναι το τέλος μιας εποχής» - Το άγνωστο περιστατικό που αποκάλυψε η Μαρία Πετεβή για τις Άγριες Μέλισσες

H Μαρία Πετεβή παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα, η οποίες προβλήθηκαν την Τρίτη 5/7. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για το τέλος των Άγριων Μέλισσών, αλλά και τα μηνύματα που λάμβανε για το ειδύλλιο μεταξύ της Πηνελόπης και του Μελέτη. Η ηθοποιός στο παρελθόν έχει αποκαλύψει και το κοινό χαρακτηριστικό της με το ρόλο της.

Οι δηλώσεις της Μαρίας Πετεβή

«Το τέλος των Άγριων Μελισσών είναι το τέλος μιας εποχής. Είμαστε όλοι πάρα πολύ κουρασμένοι, μετά από τρία χρόνια καθημερινό, είναι δύσκολο. Είναι κάπως σοκαριστικό και υπάρχει μια μελαγχολία. Είναι πολύ δύσκολος ο αποχαιρετισμός. Οι Άγριες Μέλισσες μου έδωσαν ακόμα μια οικογένεια, καλλιτεχνική», είπε αρχικά η Μαρία Πετεβή.

Η Μαρία Πετεβή είπε για τον απαγορευμένο έρωτα μεταξύ Πηνελόπης και Μελέτη: «Υπήρχαν αρκετές αντιδράσεις για το ρόλο μου. Κάπως με ξένισε αυτό γιατί ήταν πολύ προσωπικές, λες και ήταν αλήθεια όλο αυτό. Μου έστελναν πολλά μηνύματα στα social media άνθρωποι με παρόμοιες ιστορίες και μη επιτρεπτές σχέσεις. Απαντούσα “σ ευχαριστώ που μοιράστηκες την ιστορία σου μαζί μου”».

Όσο για τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα, η Μαρία Πετεβή πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ιφιγένεια» η οποία θα ανέβει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 19 και 20 Αυγούστου.

Η Μαρία Πετεβή αντικαθιστά στην παράσταση «Ιφιγένεια» την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη

H "Ιφιγένειας εν Αυλίδι" του Ευριπίδη, είναι μία από τις παραστάσεις που πρόκειται να κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, ενώ θα παρουσιαστεί και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. Ωστόσο όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, (δείτε εδώ τι συμβαίνει με τη συμμετοχή της στο Σασμό) θα είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο ως Ιφιγένεια, κάτι που όπως φαίνεται άλλαξε...

Σύμφωνα λοιπόν με νέα ανακοίνωση της παραγωγής, τον ρόλο τελικά αναλαμβάνει η Μαρία Πετεβή, η ηθοποιός που γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 “Άγριες Μέλισσες” (δείτε εδώ τι είπε ο Αιμίλιος Χειλάκης για το μεγάλο φινάλε)και τον ρόλο της Πηνελόπης, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζονται οι λόγοι της αποχώρησης της Χριστίνας Χειλά Φαμέλη.

Η ανάρτηση της ηθοποιού πριν γίνει γνωστή η αντικατάστασή της...

Την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, παρουσιάζει η 5η Εποχή Τέχνης σε συνεργασία με την Ars Aeterna. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 19 και 20 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου και θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Στο ρόλο της Ιφιγένειας η Μαρία Πετεβή μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ηθοποιών. Λάζαρος Γεωργακόπουλος (Αγαμέμνων) , Παντελής Δεντάκης (Πρεσβύτης - Αγγελιαφόρος) , Ιωάννα Παππά ( Κλυταιμνήστρα), Άκης Σακελλαρίου (Μενέλαος) , Γιώργος Χρυσοστόμου (Αχιλλέας), Ιουλία Γεωργίου, Σοφία Κουλέρα, Ειρήνη Λαφαζάνη, Ιωάννα Λέκκα, Λένα Μποζάκη, Αγγελική Νοέα, Δανάη Πολίτη, Βικτώρια Φώτα.

Η Ιφιγένεια θυσιάζεται για έναν μάταιο και καταστροφικό επεκτατικό πόλεμο. Όμως η μεγαλύτερη θυσία είναι η βίαιη ωρίμανση της ηρωίδας, που αδυνατεί να κατανοήσει τους λόγους που οδήγησαν τον πατέρα της να την προσφέρει στο μαχαίρι του μάντη. Έπειτα από είκοσι χρόνια Πελοποννησιακού Πολέμου, ο Ευριπίδης μοιάζει να αναρωτιέται: “είναι δυνατή μια αλλαγή παραδείγματος”;

Δυόμιση χιλιάδες χρόνια αργότερα, και ενώ βιώνουμε τα πρώτα συμπτώματα ενός δυστοπικού μέλλοντος, που εμείς απεργαστήκαμε, αναρωτιόμαστε ακόμη: “είναι άραγε δυνατή μια αλλαγή παραδείγματος”;

Σε ολόκληρο το έργο το παρελθόν στοιχειώνει το παρόν, προμηνύοντας τα τρομερά μελλούμενα. Παρόν, παρελθόν και μέλλον συγχωνεύονται μέσα στο έργο, σε μια και μόνη ματωμένη πραγματικότητα.