«Δεν συμφωνούσα ποτέ με τα πρότυπα ομορφιάς» - "Απασφάλισε" η Τζένη Διαγούπη με τις δηλώσεις της

Έχει δίκιο;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Δεν συμφωνούσα ποτέ με τα πρότυπα ομορφιάς» -

Η Τζένη Διαγούπη, την οποία πρόσφατα είδαμε να ξεσπά για την κατάσταση που βρίσκεται το κίνημα MeToo στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και μίλησε για ένα παρεμφερές θέμα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις ρατσιστικές συμπεριφορές που υπάρχουν στην κοινωνία μας, αλλά και που πιθανότατα έχει δεχθεί και η ίδια.

Εξήγησε, λοιπόν, πως τα πρότυπα ομορφιάς που κυριαρχούν είναι κάτι που για την ίδια θα έπρεπε να αλλάξει και, μάλιστα, ποτέ δεν συμφωνούσε με αυτά. Το γεγονός ότι πολλοί μπορεί να ασχοληθούν με τα κιλά της, δεν την ενδιαφέρει πλέον, ενώ όταν ήταν μικρότερη δεν είχε αισθανθεί ποτέ καθόλου περίεργα για την εμφάνισή της.

Οι δηλώσεις της Τζένης Διαγούπη

Στην Ελλάδα του σήμερα, η δύναμη της εικόνας και τα πρότυπα ομορφιάς εξακολουθούν να αποτελούν αφορμή για ρατσιστικές συμπεριφορές. Πώς θα το διαχειριστούμε αυτό ως κοινωνία;

Κατ’ αρχάς, δεν συμφωνούσα ποτέ με τα πρότυπα ομορφιάς που προβάλλουν τα social media και τα περιοδικά μόδας, αν και τον τελευταίο καιρό οφείλω να αναγνωρίσω ότι υπάρχει μια προσπάθεια διεύρυνσης του φάσματος για το τι πρέπει να αποτελεί πρότυπο, γυναικείο ή αντρικό. Ο ρατσισμός, ωστόσο, υπάρχει.

Προσωπικά, στα 48 μου έχω ξεπεράσει αυτά τα θέματα και δεν με απασχολεί αν θα με αποκαλέσουν χοντρή στο δρόμο, γιατί φυσικά και το έχω ακούσει ορισμένες φορές όλα αυτά τα χρόνια. Το θέμα πια για εμένα είναι να μη διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση και να μην αναπαράγονται αυτές οι συμπεριφορές από τις νέες γενιές. Ως κοινωνία, πρέπει να αποδεχόμαστε τον οποιοδήποτε άνθρωπο.

Είχατε βιώσει bullying ως μαθήτρια;

Όχι. Δεν ήρθα ποτέ αντιμέτωπη με κάτι τέτοιο. Τα χρόνια που πήγαινα εγώ στο δημοτικό, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δεν είχαμε και τόσες πληροφορίες. Μπορεί να με κοιτούσαν λίγο περισσότερο γιατί ήμουν ένα παχουλό παιδάκι, αλλά δεν με κορόιδεψε ποτέ κανείς στο σχολείο, ούτε με χτύπησε. Δεν το έχω ζήσει αυτό.

«Είχα χάσει 32 κιλά, είναι κάτι που...»

Την Τζένη Διαγούπη , η οποία πρόσφατα προέβη σε μία ξεκαρδιστική εξομολόγηση, γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από το ρόλο της στην αγαπημένη σειρά Χαιρέτα μου Τον Πλάτανο, η οποία δυστυχώς έριξε αυλαία για τη φετινή σεζόν. Η ηθοποιός, η οποία έχει πολλά χρόνια στο χώρο της υποκριτικής και μακρά φιλία και συνεργασία με το Νίκο Μουτσινά, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και στην Μαρία Σοφιανού, όπου και μίλησε για το αν έχει δεχτεί ποτέ ρατσιστικά σχόλια για τα κιλά της.

Πιστεύετε ότι εν έτει 2022, το θέμα ρατσισμός και κιλά, έχει σταματήσει να είναι τόσο έντονο;

Ο ρατσισμός για τα κιλά δεν έχει σταματήσει, συνεχίζεται. Όπως κι όλα τα παράξενα που θεωρεί ο κάθε άνθρωπος, τα σχολιάζει.

Δέχεστε σχόλια για τα κιλά σας;

Δεν το ξέρω αν δέχομαι, μπορεί να με βλέπουν και να το λένε, ενώ δεν τους ακούω. Φαντάζομαι πως κάποιους τους ενοχλεί η εμφάνισή μου. Μας κοιτάνε περίεργα οι άνθρωποι. Κι εμείς κοιτάμε περίεργα κάποιους. Δεν έχει σταματήσει ο ρατσισμός και δεν θα σταματήσει και ποτέ, γιατί έτσι είναι η κοινωνία.

Κάποια στιγμή είχατε χάσει πολλά κιλά. Είναι κάτι που το κάνατε για τη υγεία σας;

Είχα χάσει 32 κιλά, είναι κάτι που έκανα για το καλό της υγείας μου. Το ξεκίνησα πάλι τώρα, γιατί από αυτά είχα πάρει κάποια κιλά πίσω. Πρέπει να αγωνιστώ και να τα καταφέρω, για να μπορώ να στέκομαι στα πόδια μου. Δεν το κάνω για τους ρόλους, να βρω ερωτικό σύντροφο ή να με αποδεχτεί η κοινωνία. Δεν έχω τέτοια θέματα.

Τζένη Διαγούπη Χαιρετα μου τον Πλάτανο