«Είναι όλα σχετικά με το MeToo» - Ξέσπασε η Χρύσπα για το περιστατικό βίας στα φετινά βραβεία MAD

Ποια είναι η άποψή της για την trap;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Είναι όλα σχετικά με το MeToo» - Ξέσπασε η Χρύσπα για το περιστατικό βίας στα φετινά βραβεία MAD

Η Χρύσπα παρόλο που έχει επιλέξει να απουσιάζει από την επικαιρότητα και τα φώτα της δημοσιότητας, παραχώρησε πρόσφατα μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ, όπου μίλησε για πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του περιστατικού βίας στα φετινά βραβεία MAD, αλλά και για την επίδραση της trap μουσικής γενικότερα στη ζωή της νέας γενιάς.

Η τραγουδίστρια επισήμανε, δηλαδή, πως οποιαδήποτε μορφή βίας είναι καταδικαστέα, ωστόσο το γεγονός πως αυτό το είδος μουσικής είναι πολύ δημοφιλές καθιστούσε αδύνατη την απουσία του από τη σκηνή. Μάλιστα, τόνισε πως δεν θεωρεί ότι όλα όσα αναφέρονται στα τραγούδια τους τα κάνουν πράξη, όμως σε αυτή την περίπτωση έπεσε έξω.

Οι δηλώσεις της Χρύσπας για την trap μουσική και το ξύλο στα βραβεία MAD

Το ρεύμα της τραπ μουσικής τα τελευταία χρόνια έχει λάβει θερμή ανταπόκριση από τον κόσμο με τους καλλιτέχνες της να μετρούν χιλιάδες views σε κάθε τους κυκλοφορία χωρίς ωστόσο να λείπουν οι αρνητικές κριτικές λόγω του ανάρμοστου περιεχομένου των στίχων και τα επεισόδια μεταξύ τους. Πώς σχολιάζεις αυτή τη νέα τάση στη μουσική, αλλά και το πρόσφατο επεισόδιο στα μουσικά βραβεία;

Προσωπικά καταδικάζω κάθε μορφή βίας. Όμως από τη στιγμή που μιλάμε για μουσικά βραβεία και η τραπ είναι ομολογουμένως αυτή τη στιγμή η πιο εμπορική μουσική, δεν γινόταν να λείπει από αυτή τη βραδιά.

Χρύσπα

Προσωπικά θεωρώ ότι, όπως σε όλα τα ήδη έτσι κι εδώ, κάποιοι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης μουσικής δεν υποστηρίζουν την τόσο ακραία φρασεολογία. Βέβαια αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα δυστυχώς.

Αυτό που εξετάζω είναι το γιατί η νέα γενιά έχει την ανάγκη να ακολουθήσει αυτά τα πρότυπα. Είναι όλα σχετικά με το metoo, είναι ο θυμός που καταλήγει εκεί, μόνο που το εκεί είναι η λάθος φωνή, η λάθος νότα.

«Δυστυχώς, πιστεύω ότι τα θύματα...»

Η Χρύσπα, στην ίδια συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ, μεταξύ άλλων, μοιράστηκε τις σκέψεις της για το κίνημα MeToo που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, ενώ προηγουμένως είχε αποκαλύψει για την επιθυμία της να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision.

Η τραγουδίστρια, λοιπόν, εξήγησε πως δεν θεωρεί ότι το κίνημα είναι αρκετά δυνατό, καθώς υπάρχουν κομμάτια της κοινωνίας που χρειάζονται δραστικές αλλαγές και αφορούν πολύ ευαίσθητα θέματα. Η ίδια, βέβαια, τόνισε πως πάντα όταν έβλεπε κάτι τόσο άσχημο να συμβαίνει μπροστά της, δεν έμενε άπραγη.

Τους τελευταίους μήνες είδαμε να έρχονται στο φως της δημοσιότητας σημαντικές καταγγελίες συναδέλφων σου και ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου για περιστατικά βίας και κακοποιητικής συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο. Βίωσες ποτέ στην πορεία σου κάποια τέτοια συνθήκη στο κομμάτι των συνεργασιών σου και, αν ναι, πώς το διαχειρίστηκες;

Πώς μπορούμε να μιλάμε για δυνατό κίνημα metoo σε μια χώρα που τα παιδιά ακόμα μεγαλώνουν μέσα σε ομοφοβικές οικογένειες, που υπάρχει τόσο έντονος ρατσισμός και βία στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους αλλά και στις σχέσεις; Αυτό πραγματικά με κάνει να απορώ.

Χρύσπα

Αντιδρούσα πάντα όταν έβλεπα μπροστά στα μάτια μου να πραγματοποιείται μια άσχημη συμπεριφορά με οποιονδήποτε τρόπο. Είτε είχε να κάνει με εμένα την ίδια είτε με οποιονδήποτε βρισκόταν σε αντίστοιχη θέση.

Δυστυχώς πιστεύω ότι τα περισσότερα θύματα όλων των λάθος συμπεριφορών δεν είναι ακόμα σε θέση να υψώσουν το ανάστημά τους και να αντιδράσουν στα κακώς κείμενα. Πρέπει να επιμείνουμε στο metoo σθεναρά και ουσιαστικά. Για τώρα, για αύριο, για πάντα.