«Ήταν ικανή να με βγάλει από...» - Ο Δήμας αποκάλυψε άγνωστο περιστατικό για το ντόπινγκ

Έτσι διαχειρίστηκε τις ψεύτικες κατηγορίες

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Ήταν ικανή να με βγάλει από...» - Ο Δήμας αποκάλυψε άγνωστο περιστατικό για το ντόπινγκ

Ο Πύρρος Δήμας βρέθηκε καλεσμένος το πρωί του Σαββάτου 13/8 στην εκπομπή ''Celebrities Sport'' και μεταξύ των όσων δήλωσε δε μπόρεσε και να μην αναφερθεί στην καριέρα, που έχει κάνει με την άρση βαρών, τις θυσίες για το άθλημα αλλά και τα κακόβουλα σχόλια, που έχει ακούσει.

Γενικότερα, μέχρι σήμερα έχει εκφράσει το παράπονό του για όσα άδικα δέχτηκαν τα άτομα με καταγωγή από τη Βόρεια Ήπειρο, όμως αυτή τη φορά δεν άντεξε να μην ξεκαθαρίσει τις φήμες, που ακούστηκαν πως είχε κάνει χρήση αναβολικών. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να βγει στον αέρα και να δώσει τέλος στις κατηγορίες, με την εκπομπή, που έθιγε το θέμα.

Οι δηλώσεις του Πύρρου Δήμα για τις κατηγορίες για ντόπινγκ

«Αυτό που θυμάμαι το 2004, ήμουν το βράδυ πριν τους αγώνες – αν θυμάμαι καλά με κάποιον πρωταθλητή της πάλης – παίζαμε χαρτιά και μπαίνει ο Παναγιώτης ο Σπύρου ή ένας άλλος προπονητής και μου λέει, “κάτι λένε στο ραδιόφωνο για σένα”.

Ανοίγουμε το ραδιόφωνο και λέει, “κυρίες και κύριοι τον ψάχνουν τον Πύρρο το Δήμα για το ντόπινγκ και δεν είναι στο Ολυμπιακό χωριό, έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα κτλ, κτλ”.

Με παίρνουν διάφοροι φίλοι, με πήρε και η Αναστασία τότε και μου λέει, “τι γίνεται, που είσαι;”, της είπα ότι όλα καλά. είμαι στο χωριό και δεν έχω κανένα θέμα. Ήμουν ήδη πέντε μέρες στο χωριό και είχαμε δώσει δυο φορές αίμα-ούρα ντόπινγκ και δεν είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα.

Πήρα επί τόπου στο ραδιόφωνο και ζήτησα να βγω στον αέρα. Μου είπαν ότι δε δίνουν λόγο στον κόσμο. “Μα μιλάτε για μένα” τους είπα, “όταν μιλάτε για μένα πρέπει και εγώ να μιλήσω”. Στο τέλος είπα αυτά που είχα να πω. Θυμάμαι εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκα μέχρι το πρωί. Μια μειοψηφία ήταν ικανή για να με βγάλει από τα ρούχα μου».

«Τι με ρωτάς και με ξαναρωτάς;»

Περνά μία από τις πιο όμορφες φάσεις τις ζωής του, καθώς ο έρωτας του χτύπησε ξανά την πόρτα και βιώνει ευτυχισμένες στιγμές στο πλευρό της Αφροδίτης Σκαφίδα, ωστόσο σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Πύρρος Δήμας δεν μίλησε για την ζωή του τώρα, αλλά πήγε πίσω, στην συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες

Ο Ολυμπιονίκης, μίλησε στο περιοδικό Down Town για την μοναδική εμπειρία του στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης αλλά και στην αξέχαστη ατάκα του «για την Ελλάδα», που έγινε viral.

«Δεν ξεχνάω όταν πριν από τον αγώνα μπήκα στο εστιατόριο και δεν μπορούσα να φάω τίποτα. Μόνο ένα πράσινο μήλο κι ένα λεμόνι για να μην πίνω νερό. Δάγκωνα το λεμόνι για να ρουφάω το ζουμί αντί να πίνω νερό. Έλεγα «όταν τελειώσει ο αγώνας θα τα φάω όλα».

Μετά τον αγώνα στο εστιατόριο από τη λαιμαργία μου πήρα τέσσερις δίσκους και πάλι δεν έφαγα τίποτα, είχε κλείσει το στομάχι μου. Έφαγα μόνο φρούτα και παγωτά.

Το βράδυ, όταν πήγαν όλοι για ύπνο, από την υπερένταση δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Είχα πάει στις γέφυρες στο Ολυμπιακό χωριό, όπου πλέον έχουν γίνει εστιατόρια, είχα κάτσει σε μια καρέκλα από τις 12 μέχρι τις 5 το πρωί, δίπλα σε ένα ψυγείο με παγωτά και έφαγα 37 σοκολατένιους πυραύλους.

Θυμάμαι δυο αστυνομικούς που κοιτιόντουσαν βλέποντας όλα αυτά τα χαρτιά κάτω. Τους έδειξα το μετάλλιο και άρχισαν να φωνάζουν ενθουσιασμένοι. Βγάλαμε φωτογραφίες και είχαν χαρεί πολύ κι εκείνοι».

Οι μνήμες του Πύρρου Δήμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Πύρρος Δήμας εξήγησε πως του «βγήκε» η φράση «για την Ελλάδα». «Εκείνη τη στιγμή έφερα την μπάρα στους ώμους, το επολέ, και λέω το «για την Ελλάδα» χάνοντας την αναπνοή μου, που θα μπορούσα να πάθω και ζημιά γιατί η πίεση ήταν πολύ μεγάλη. Έκανα το τζερκ που κάνω με τα πόδια ανοιχτά στο πλάι και έχασα την προσπάθεια.

Είχα μαζέψει μέσα μου τόσο πείσμα και πικρία μετά τα όσα είχα περάσει που μου βγήκε να πω αυτή τη φράση. Σαν να ήθελα να πω, «Είμαι Έλληνας. Τι με ρωτάς και με ξαναρωτάς;», είπε χαρακτηριστικά.