''Είμαι πικραμένη...'' - Όσα αποκάλυψε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για τα κληρονομικά ένα χρόνο μετά το θάνατο του πατέρα της Μίκη

''Για μένα είναι προσβλητικό και υποτιμητικό''

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Είμαι πικραμένη...'' - Όσα αποκάλυψε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για τα κληρονομικά ένα χρόνο μετά το θάνατο του πατέρα της Μίκη

Πριν από ένα χρόνο η ελληνική μουσική σκηνή είχε να διαχειριστεί μια τεράστια απώλεια, αυτή του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Δυστυχώς το θάνατο του σπουδαίου καλλιτέχνη επισκίασαν και διάφορα κληρονομικά θέματα μεταξύ των συγγενών το, με την κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη να μιλάει χθες 30/8 στην εκπομπή «στούντιο 4» της ΕΡΤ, για την σχέση της με τον πατέρα της, αλλά και για τη δικαιοδοσία της πάνω στην περιουσία και το έργο του.

Μία από τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει μετά το θάνατό του ήταν αυτή του Νίκου Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη με την κόρη του Μαργαρίτα να περνά στην αντεπίθεση και να του κάνει αγωγές αλλά και περιοριστικά μέτρα μετά την πρόσκληση του ίδιου για τεστ DNA, προκειμένου να αποδείξει τα λεγόμενά του.

Η συνέντευξη της Μαργαρίτας Θεοδωράκη ένα χρόνο μετά το θάνατο του Μίκη

Είπε λοιπόν η κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη στην εκπομπή της ΕΡΤ:

«Δεν είναι μόνο ο Κουρής, όσοι ασχολήθηκαν με το έργο του τους έχει βάλει μες στη διαθήκη για να τους εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν με το έργο του. Αν είχε ανοίξει τα χαρτιά του, θα είχαμε έναν διάλογο, τον οποίο δεν μου τον επέτρεψε. Παράπονο είναι που δεν μου ξεκαθάρισε όλα αυτά που είναι πολύ περίεργα αλλά μου φτάνουν τα “συγγνώμη” που μου έλεγε» σχολίασε και εξήγησε πως «η διαθήκη έγραφε ότι δεν είμαστε κληρονόμοι αλλά είμαστε κληροδόχοι. Μας εξασφαλίζει τα χρήματα αλλά δεν μας δίνει δικαίωμα πάνω στο έργο του για εμένα είναι προσβλητικό και υποτιμητικό γιατί δουλεύω 30 χρόνια με τον πατέρα μου».

Μίλησε για άγνωστες πτυχές της σχέσης της με τον αείμνηστο πατέρα της, Μίκη Θεοδωράκη αλλά και για την μητέρα της.

«Πάντα νιώθω για όλη τη ζωή που έζησα και που είχα αυτόν τον πατέρα. Βέβαια, και η μαμά δίπλα δεν μπορείς να φανταστείς τι σημασία είχε στη ζωή του. Δεν νομίζω ο πατέρας μου να ήταν αυτός που ήταν χωρίς τη Μυρτώ».

«Το πρώτο της ραντεβού το έκανε με τον μπαμπά κρυφά στο άλσος της Νέας Σμύρνης. Πήγαιναν για μπάνιο οι δύο οικογένειες στο Καλαμάκι και εκεί στη θάλασσα την πλησίασε και τη φίλησε. Και ήταν ο μπαμπάς ο Κρητικός και τους φώναζε».

«Την εποχή που κρύφτηκε χάθηκε, έπειτα φυλακή, χάθηκε. Στην εξορία μας πήρε μαζί του. Ξέραμε όμως πού είναι. Όταν ήμασταν μαζί, ήμασταν μαζί. Ήμασταν μία παραδοσιακή οικογένεια. Δεν ήταν απών ποτέ. Είχαμε και ρήξεις, τσακωμούς, όπως όλοι» περιέγραψε τη σχέση τους.

ΠΗΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: GLOMEX

«Μετά το θάνατο του πατέρα μου με λένε αρπακτικό»

Στην τελευταία εκπομπή για τον Τάσο Τρύφωνος και το Τετ α Τετ την προηγούμενη σεζόν είχε φιλοξενούμενή του σε μία πολύ εξομολογητική και αποκαλυπτική συνέντευξη, την κόρη ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες που γνώρισε η χώρα, τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Η κόρη του εμβληματικού δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη υποδέχτηκε τον παρουσιαστή στο Βραχάτι Κορινθίας και έκανε μία αναδρομή στα παιδικά της χρόνια, στη σχέση που είχε με τον πατέρα της και όσα έχει ακούσει για εκείνη, αλλά και στο ζήτημα του Νίκου Κουρή με τον οποίο έχουν οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Όλα αυτά τα χρόνια θεωρεί πως έχει δεχτεί πολλή «λάσπη». «Μου έχουν ρίξει πολλή “λάσπη”. Με έχουν διαβάλει πάρα πολύ. Είμαι ένα άτομο παλαβό, τρελό, αρπακτικό με λένε στην αγορά».

Αναφορικά με τον Νίκο Κουρή είπε: «Το θέμα του Νίκου Κουρή δεν υπάρχει για μένα. Είναι μία αηδία και μία ντροπή».

Για τα αρνητικά σχόλια ότι στις αφιερωματικές συναυλίες για τον Μίκη Θεοδωράκη τραγουδούν τραγουδιστές που δεν ταιριάζουν στο ρεπερτόριό του απάντησε: Ξεκινήσαμε με τον Αντώνη Ρέμο, την εποχή που τον φέραμε ήταν μεγάλο σκάνδαλο, τώρα λένε ότι Αντώνης Ρέμος με τη γλυκιά φωνή. Μετά ήταν η Πέγκυ Ζήνα.