Σύνθια Σάπικα: Λίγα λόγια για τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ που έκοψε τα μαλλιά της για το Ιράν

Η κίνησή της συζητήθηκε πολύ

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
SynthiaSapika-instagram
SynthiaSapika-instagram

Το δράμα που βιώνουν οι γυναίκες στο Ιράν συνολικά, αλλά και αυτές τις μέρες πιο συγκεκριμένα δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Πριν από κάποιες μέρες η δολοφονία μιας γυναίκας, της Μάχσα Αμίνι από τη θρησκευτική αστυνομία, λόγω του ότι τα μαλλιά της δεν καλύπτονταν από τη Χιτζάμπ, προκάλεσαν τεράστιες διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα. Γυναίκες κόβουν τα μαλλιά τους ως ένδειξη διαφωνίας με τις αρχές, ενώ και άντρες συμμετέχουν σε αυτές τις κινητοποιήσεις.

Σε τοπικό επίπεδο πολλές είναι οι γυναίκες που πήραν και εκείνες θέση επί του θέματος και μία από αυτές ήταν και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σύνθια Σάπικα, που στο χθεσινό(7/10) δελτίο ειδήσεων έκοψε μερικές τούφες από τα μαλλιά της, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση(δείτε το βίντεο).

Ποια είναι η Σύνθια Σάπικα

Η Σύνθια Σάπικα έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη κι είναι 53 ετών. Το πραγματικό της όνομα είναι Ροδάνθη, ωστόσο πάντα προτιμούσε το Σύνθια.

Η παρουσιάστρια σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές της, λόγω εγκυμοσύνης. Παρόλα αυτά, η Σύνθια Σαπίκα δεν τα παράτησε εκεί τις σπουδές της, αφού μετά επέλεξε να σπουδάσει στη σχολή δημοσιογραφίας και υποκριτικής στην Αθήνα.

Το 2010 για κάποιους μήνες, η Σύνθια έμεινε άνεργη, ακόμα και εκεί δεν το έβαλε κάτω και ολοκλήρωσε το bachelor της και συνέχισε σε master στη γλωσσολογία και την ανάλυση πολιτικών κειμένων στα γερμανικά και τα ελληνικά. Άλλωστε, η ίδια είναι λάτρης των ξένων γλωσσών, μιας και μιλάει πέντε: γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά, ρωσικά και λίγα ιταλικά.

Η δημοσιογράφος έχει μεγάλη ευαισθησία στις έμφυλες διακρίσεις.

Λίγα λόγια για την προσωπική της ζωή

Η Σύνθια Σαπίκα έχει επιλέξει να κρατά την προσωπική της ζωή σε χαμηλούς τόνους.

Η δημοσιογράφος έχει αποκτήσει δύο παιδιά από τον γάμο της με τον Αρσένη Βιλδιρίδη, τον Αλέξανδρο και την Κατερίνα. H Σύνθια Σαπίκα και ο Αρσένης Βιλδιρίδης αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο πριν από λίγα χρόνια, ωστόσο παραμένουν οικογένεια για χάρη των παιδιών τους.