«Τότε όταν μου συνέβησαν...» - Η εξομολόγηση της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους για τις κακοποιητικές συμπεριφορές

«Το μεγάλο πρόβλημα σε όλο αυτό είναι η ετεροχρονισμένη αντίδραση»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Τότε όταν μου συνέβησαν...» - Η εξομολόγηση της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους για τις κακοποιητικές συμπεριφορές

Καλεσμένη στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 1/11 η Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους και μίλησε για όλους και για όλα, όπως κάνει κάθε φορά.

Οι δηλώσεις της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους

Αναφορικά με το μίνι remake της επιτυχημένης σειράς του ’90, «Ψίθυροι καρδιάς», είπε αρχικά: «Πήγα πολύ χαλαρή και δεν το περίμενα. Ήταν πολύ συγκινητικό. Το ξέραμε ότι θα γίνει αλλά δεν περίμενα ότι θα αισθανθώ μία γλυκιά συγκίνηση. Όλο αυτό μου φέρνει μια νεότητα, μία άγνοια κινδύνου, όσα έχεις σε εκείνη την ηλικία».

Για τις κακοποιητικές συμπεριφορές: «Το μεγάλο πρόβλημα σε όλο αυτό είναι η ετεροχρονισμένη αντίδραση. Έχεις μεγαλύτερες ελπίδες να σωθείς ή να σωθεί κάποιος άλλος να μιλήσεις εκείνη τη στιγμή. Τότε όταν μου συνέβησαν, ξέρω γιατί δεν μίλησα. Τώρα ήρθε η στιγμή».

Για το πρώτο διάστημα της σχέσης της με τον σύζυγό της, Φάνη Μουρατίδη: «Μέχρι να αποφασίσουμε ότι είμαστε μαζί, μέχρι να είμαστε μαζί, μέχρι να μείνω έγκυος και τα λοιπά πέρασε πολύ λίγος καιρός. Περίπου 3-4 μήνες.

Ήμουν έγκυος όταν μείναμε μαζί. Ο Φάνης μου είπε πρέπει να μείνουμε μαζί τώρα, πώς θα γίνει; αλλά εγώ δεν το είχα σκεφτεί. Είμαι λίγο της συνήθειας και έλεγα ωραία είναι μόνη μου, απλά να συναντιόμαστε. Ο Φάνης ήρθε στο δικό μου σπίτι και όχι – το στερεοτυπικό – εγώ στο δικό του».

Για το πρώτο διάστημα της συγκατοίκησής τους: «Στην αρχή μου ήταν λίγο άβολο, γιατί ο Φάνης έχει έναν δικό του τρόπο ύπαρξης, διαφορετικό από εμένα. Εμείς γνωριστήκαμε, κάναμε οικογένεια, όλα μαζί. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι δεν είναι σωστό, όμως είμαστε μαζί 15 χρόνια τώρα».

«Δεν αισθάνομαι δικαιωμένη», είχε πει για το metoo

Συνέντευξη στο περιοδικό “ΕΓΩ” και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου παραχώρησε η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μέσα σε όλα και στο κίνημα #metoo ενώ πριν λίγο καιρό μίλησε και για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ήσασταν ένα από τα πρόσωπα που έβαλαν το λιθαράκι τους στο #metoo όταν καταγγείλατε τον Πέτρο Φιλιππίδη, αισθανθήκατε δικαιωμένη με την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα;

Για μένα η λέξη δικαίωση είναι πάρα πολύ βαριά. Δεν αισθάνομαι ούτε δικαιωμένη ούτε τίποτα. Για να πει κάποιος ότι αισθάνεται κάτι τέτοιο, πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Είναι πάρα πολύ νωρίς και δε νομίζω ότι είναι λογικό να αισθάνεται κάποιος δικαίωση.

Αισθανθήκατε ότι έφυγε ένα βάρος από πάνω σας;

Όχι

Πιστεύετε ότι μετά τα όσα συνέβησαν, θα ξημερώσουν καλύτερες ημέρες για τους ηθοποιούς;

Όταν αρχίσει ο κόσμος να μιλάει γι’ αυτά που του συμβαίνουν, σίγουρα είναι για καλό. Θέλει χρόνο, δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά νομίζω είναι σίγουρα για καλό. Είμαι περήφανη για την τέχνη γενικότερα, γιατί η δική μου δουλειά, των ηθοποιών, στάθηκε αρκετά γενναία απέναντι στα πράγματα, γιατί δεν το είδαμε από άλλους κλάδους τόσο πολύ.

Από εκεί και πέρα, αρχίζει και αλλάζει κάτι στην κοινωνία. Είμαστε όμως ακόμη στην πολύ αρχή, θέλει πολύ καιρό για να αλλάξουν οι νοοτροπίες, να αλλάξουν οι συνειδήσεις, για να αλλάξει ο τρόπος που μεγαλώνουμε τα παιδιά.

Οι δηλώσεις της Παπαχαραλάμπους για το κίνημα #metoo