«Τώρα καλπάζει σε άλλους ουρανούς…» - Βαρύ πένθος για την Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Η σπαρακτική ανάρτησή της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
NDP Photos
NDP Photos

Πολύ δύσκολες στιγμές βιώνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, όπως έκανε γνωστό νωρίτερα με μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media και συγκεκριμένα στο instagram.

Ειδικότερα, η γνωστή ερμηνεύτρια αποχαιρέτησε το πρωί της Κυριακής την σκυλίτσα της, Μπόρα, όπως την φώναζε, με ένα συγκινητικό μήνυμα και δύο φωτογραφίες, ενώ σε μια σπαρακτική ανάρτηση είχε προχωρήσει ξανά πριν λίγο καιρό.

Η συγκινητική ανάρτηση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη για την σκυλίτσα της που πέθανε

«Η “Μπόρα”. Αυτό το όνομα της έδωσα γιατί “ήρθε” στο σπίτι μια μέρα σαν και τη σημερινή, με καταιγίδα. Το πιο ευγενικό σκυλί, το πιο αθόρυβο (παρά το μέγεθός της) το πιο ήρεμο ,γεμάτο καλοσύνη. Με μάτια που μιλούσαν σε όλες τις γλώσσες …… Έζησε μέσα σε χάδια και αγάπη, τώρα καλπάζει σε άλλους ουρανούς…» έγραψε στην λεζάντα της ανάρτησής της η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Η συγκινητική ανάρτηση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη για την σκυλίτσα της που πέθανε
Instagram / Alkistis Protopsalti

Η ανάρτηση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη για την σκυλίτσα της που πέθανε
Instagram / Alkistis Protopsalti

Λίγα λόγια για τα πρώτα χρόνια της ζωής της

Γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1954 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Έλληνες ομογενείς. Ο πατέρας της ήταν χειρουργός. Αρχές της δεκαετίας του 1960 η οικογένεια της μετακομίζει, λόγω των πολιτικών γεγονότων που λάμβαναν χώρα στην Αίγυπτο της περιόδου εκείνης, στην Αθήνα. Στην εφηβεία της θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και περισσότερο συγκεκριμένα με το στίβο. Ενώ φαινότανε ότι θα ακολουθήσει μια καριέρα στον αθλητισμό, μετά από προτροπές φίλων κάνει μια ακρόαση με το Δήμο Μούτση, ο οποίος αναγνωρίζει το ταλέντο της στο τραγούδι και σύντομα κυκλοφορεί δίσκος με την πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση, το 1975.

Το όνομά του Τετραλογία, περιέχοντας τραγούδια βασισμένα σε ποιήματα των Καβάφη, Σεφέρη, Ρίτσου και Καρυωτάκη μελοποιημένα από το Μούτση, ο οποίος θα δώσει στην τραγουδίστρια και το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Πρωτοψάλτη με το οποίο και θα γίνει πλέον γνωστή. Πρώτη εμφάνιση της Πρωτοψάλτη σε συναυλία γίνεται το 1975 στο Παλαί ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη.