«Ερχόταν στο θέατρο με παιδιά και έλεγε ότι είναι ανίψια του» - Πασίγνωστη ηθοποιός καταγγέλλει τον Δημήτρη Λιγνάδη

Βρήκε το θάρρος να μιλήσει

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η ηθοποιός Βαλέρια Κουρούπη παραχώρησε μια πολύωρη και εντελώς εξομολογητική συνέντευξη στην διαδικτυακή εκπομπή ''Κρίμα'' μιλώντας για εκείνη αλλά και για ζητήματα της επικαιρότητας.

Ανάμεσα λοιπόν σε όλα αυτά αναφέρθηκε στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, για τον οποίο σήμερα έχει αποφασίσει η δικαιοσύνη, ωστόσο τόνισε πως σε κοινή συνεργασία τους στο θέατρο είχε αντιληφθεί περίεργες κινήσεις, που βέβαια δε φανταζόταν το μέγεθος της σοβαρότητάς τους (δείτε εδώ τις έντονες δηλώσεις του Γιάννη Τσιμιτσέλη για τον Λιγνάδη).

Οι δηλώσεις της Βαλέριας Κουρούπη για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Δεν σοκαρίστηκα καθόλου για τα ονόματα που ακούστηκαν γιατί ξέραμε. Δεν ξέραμε το μέγεθος, δηλαδή για τους βιασμούς αλλά ξέραμε για κακοποιητικές συμπεριφορές. Φταίμε αλλά δεν είναι και εύκολο να καταγγείλεις κάτι χωρίς αποδείξεις.

Εγώ έχω ζήσει τον άνθρωπο με τα παιδιά, τον έχω δει να έρχεται στο θέατρο με δύο παιδιά και έλεγε ότι είναι ανίψια του. Μπορείς να αποδείξεις ότι δεν είναι; Μάλιστα, μία συνάδελφος είχε πάει στην αστυνομία και είχε κάνει καταγγελία και της είπαν “τι να κάνουμε;”. Φταίμε γιατί όταν οι άνθρωποι βολεύονται και δεν μιλάνε έστω και μεταξύ τους, φταίνε. Και αυτοί ήξεραν ότι δεν μιλάμε και αυτοί βρήκαν χώρο», είπε η Βαλέρια Κουρούπη στη διαδικτυακή εκπομπή.

Τα σχόλια του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση Λιγνάδη

Ο Αλέξης Κούγιας καλεσμένος στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω και έχοντας μιλήσει για την προσωπική του ζωή και συγκεκριμένα για τη νέα του σύντροφο, αναφέρθηκε και στις δυο μεγάλες υποθέσεις που έχει αναλάβει. Αυτή της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται πως έχει σκοτώσει τα τρία της παιδιά, αλλά και του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Έχω μια δυνατότητα, που είναι αδυναμία για τους άλλους, να έχω τη δικογραφία και να μπορώ να τη διαβάσω σαν Κούγιας γιατί έχει σημασία ποιος διαβάζει τη δικογραφία. Εκεί λοιπόν όταν δω ότι ο άλλος, χωρίς να γνωρίζει τη δικογραφία και χωρίς να μπορεί να τη διαβάσει όπως την διαβάζω εγώ, χαρακτηριστική περίπτωση η υπόθεση Πισπιρίγκου που όλοι την έχουν προκαταδικάσει όπως και χαρακτηριστική περίπτωση η υπόθεση Λιγνάδη που καταδικάστηκε με μειοψηφία των τακτικών δικαστών.

Είμαστε η μόνη χώρα παγκοσμίως που έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό προσωρινές κρατήσεις. Ένας ανακριτής, μία ανακριτής και ένας εισαγγελέας, μία εισαγγελέας μόνο με τη δική τους άποψη βάζουν στη φυλακή κάποιον γιατί κατηγορείται για ένα σοβαρό αδίκημα. Στις αγγλοσαξωνικές χώρες, στην Ιταλία και στη Γαλλία πλέον η προσωπινή κράτηση είναι κάτι εξαιρετικό γιατί εκεί ακόμα και σε ανθρωποκτονίες – που είναι το υπέρτατο προστατευόμενο αγαθό η ανθρώπινη ζωή – οι εισαγγελείς λένε ότι δεν μπορούν να αποφασίσουν για κάποιον προληπτικά».

Εδώ λοιπόν τι έγινε σε αυτή την υπόθεση που αγνοούν όλοι. Αυτό που είπε η δικαιοσύνη αρνούνται να το εφαρμόσουν αυτοί που ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα. Οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι που μεταδίδουν προς τον λαό λάθος εντυπώσεις καθαρά για πρόσκαιρα πολιτικά συμφέροντα που δεν αφορούν τους ίδιους» συμπλήρωσε.