«Έχω ένα σύστημα! Κάθε μέρα...» - Η τακτική του Τάσου Δούση για να χάνει κιλά

«Αν θέλεις να αδυνατίσεις κόβεις μαχαίρι το...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Instagram/@tasosdousis
Instagram/@tasosdousis

Ο Τάσος Δούσης σπανίως δίνει συνεντεύξεις αλλά στην συγκεκριμένη που παραχώρησε στην Τζώρτζια Συρίχα για το περιοδικό YOU ήταν άκρως αποκαλυπτικός. Αφού αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά χρόνια που είχε, με την άσχημη οικονομική κατάσταση που επικρατούσε στην οικογένειά του (διαβάστε εδώ τις αποκαλύψεις του) δεν δίστασε να απαντήσει και σε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που ακούει συχνά να ψιθυρίζεται για την ζωή του: Πώς αδυνάτισε.

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό αποκάλυψε τα κόλπα του ενώ έδωσε και μια συμβουλή επιτυχίας.

Το trick αδυνατίσματος του Τάσου Δούση

Ποια είναι η σχέση σου με το φαγητό;

Άριστη, αντίθετα με τους φίλους μου που τους κυνηγούσαν οι μανάδες τους για να φάνε, εγώ ήμουν από τα παιδιά που κυνηγούσαν τη μάνα τους για να φάνε! (γέλια)

Κατάφερες, όμως, να αδυνατίσεις...

Ναι, γιατί κάποια στιγμή κατάλαβα ότι είναι θέμα αξιοπρέπειας προς τον εαυτό μου και σεβασμός προς το σώμα μου να μην είμαι 93 κιλά ενώ θα έπρεπε να είμαι 72...

Τι εννοείς;

Όπως το ακούς. Θέλω όσο μεγαλώνω να γίνομαι καλύτερος, να φοράω ό,τι ρούχα μου αρέσουν, να κάνω έρωτα όπως θέλω, να έχω αντοχές, να μπορώ να περπατάω, να τρέχω, να απολαμβάνω τη ζωή. Όχι ότι ως παχουλός δεν την απολάμβανα, αλλά από τη μία δεν μου άρεσα και είχα τύψεις και από την άλλη είχα χάσει την αυτοπεποίθησή μου.

Δηλαδή δεν συμφωνείς με... “τα πάχη μου, τα κάλλη μου”;

Συμφωνώ με το “τα πάχη μου, τα χάλια μου”! Και δικαιούμαι να το λέω ως πρώην χοντρός! Όχι ότι τώρα είμαι λεπτός, αλλά τουλάχιστον προσπαθώ και θα προσπαθώ μια ζωή!

Τι δεν μπορείς να κόψεις;

Το ποτό είναι η μεγάλη αδυναμία μου. Όπως και τα μακαρόνια, το ψωμί, τα γλυκά...

Και τι κάνεις;

Τάσος Δούσης κιλά

Έχω ένα σύστημα. Πρώτα απ' όλα ανεβαίνω κάθε μέρα στη ζυγαριά. Μόλις δω ότι ξέφυγα ακόμα και 2 κιλά, το... κλείνω ή προσπαθώ να το κλείσω!

Συμβουλές για αδυνάτισμα;

Το βασικό είναι να το θέλεις! Μην ακούς αυτούς που λένε “γουστάρω που είμαι χοντρός, μου αρέσω έτσι”. Σε κανέναν δεν αρέσει, όλοι θέλουν να αδυνατίσουν. Ξέρεις εσύ κανέναν χοντρό να μη θέλει να αδυνατίσει; Εγώ πώς κατάφερα να χάσω τα κιλά και να διατηρήσω μέχρι τώρα το βάρος μου; Πρώτα απ' όλα, αν θέλεις να αδυνατίσεις, κόβεις μαχαίρι ψωμί, ποτό, γλυκά!

Αυτό είναι όλο;

Όχι βέβαια! Έτσι ξεκινάς. Βασικός κανόνας που πρέπει να καταλάβεις είναι πώς παχαίνεις. Εγώ αναρωτιόμουν γιατί πάχαινα αφού είχα φάει μόνο δύο κομμάτια πίτσα και τίποτε άλλο μέχρι που έμαθα ότι δύο κομμάτια πίτσα είναι σαν ένα κομμάτι μουσακάς! Έμαθα ότι μια φρυγανιά με τυρί είναι δύο μπάλες παγωτό, ένα κουλούρι με σουσάμι είναι το ίδιο με ένα τοστ, ένα κομμάτι πίτα είναι όσο ένα πιάτο μακαρόνια με τυρί και κιμά! Μόλις τα κατάλαβα όλα αυτά, έπαψα να πεινάω και ταυτόχρονα ξεκίνησα να χάνω! (Διαβάστε εδώ πως σχολίασε η Σταματίνα Τσιμτσιλή την εμφάνιση του Τάσου Δούση)

Αν είχες να δώσεις μια συμβουλή επιτυχίας στα νέα παιδιά, τι θα τους έλεγες;

Θα τους έλεγα πως αν θέλουν να πετύχουν δεν πρέπει ποτέ να ακούνε την γνώμη των άλλων, με εξαίρεση τους γονείς τους - και αυτό με επιφύλαξη. Θα πρέπει να απλώνουν το χέρι τους μέχρι εκεί που τους παίρνει. Να μη βάζουν το συναίσθημα μπροστά από τη λογική. Να έχουν συναίσθημα αλλά να μην επηρεάζονται οι αποφάσεις τους από αυτό. Να μην είναι αιθεροβάμονες και να έχουν όνειρα που μπορούν να πραγματοποιηθούν. Να ονειρεύονται το μέλλον τους πάντα προς το καλύτερο. Να μην κοιτάνε τι κάνουν οι άλλοι, αλλά να το κάνουν εκείνοι καλύτερα. Να μην ασχοληθούν ποτέ με κουτσομπολιά.

Να μην αφήνουν τον έρωτα να τους οδηγεί σε επαγγελματικές αποφάσεις. Να μη συμβιβάζονται με το λίγο και να έχουν ως παράδειγμα το καλύτερο όχι το χειρότερο. Να πιστεύουν στον εαυτό τους και στο ταλέντο τους αλλά να δουλεύουν σκληρά - ξέρεις πόσα ταλέντα δουλεύουν γκαρσόνια; Να μην υποτιμάνε τους αντιπάλους. Να γίνουν σκληροί κριτές του εαυτού τους. Πίστεψε πως ό,τι και να συμβαίνει στη ζωή σου -και για τα καλά και για τα κακά- αποκλειστικά υπεύθυνος είσαι εσύ και κανένας άλλος. Μην δραματοποιείς τα γεγονότα. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου για μια χαμένη δουλειά, ακολουθούν πολλές άλλες. Πίστεψε στο timing και δώσ' του να καταλάβει, στην πρώτη δυσκολία μην το βάζεις στα πόδια, πάλεψέ το μέχρι εκεί που δεν πάει.

Μην υποκύπτεις στις ορέξεις κανενός, βάλε “στοπ” σε ό,τι δεν σου αρέσει με σοβαρότητα και ειλικρίνεια. Μη μένεις στο παρελθόν, πάτα γκάζι για το μέλλον. Μη δείχνεις τα συναισθήματά σου, μην εξωτερικεύεις τις αδυναμίες σου, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τα χρησιμοποιήσει ο άλλος για να σε “τσακίσει”. Μη χαρίζεσαι σε κανέναν, αν σου κάνει κάποιος κακό σε οποιοδήποτε επίπεδο βρες την ευκαιρία και πάρε σκληρή εκδίκηση! Αν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, κάτσε στ' αβγά σου και περίμενε την ευκαιρία να τον... σκίσεις. Μπορεί να έρθει, μπορεί και όχι, αν το σκέφτεσαι κάθε μέρα, όμως, είναι χαμένος χρόνος και ενέργεια. Κράτα όλες τις δυνάμεις σου για τη μεγάλη σύγκρουση, άλλωστε η εκδίκηση είναι... ένα πιάτο που τρώγεται κρύο!

Διαβάστε εδώ όλη του την συνέντευξη!