«Αναγκάζονται να κρύβονται και είναι δυστυχισμένοι» - "Λύγισε" ο Γιάννης Πουλόπουλος μιλώντας για τους ομοφυλόφιλους

Βούρκωσε στον αέρα του Super Κατερίνα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Αναγκάζονται να κρύβονται και είναι δυστυχισμένοι» -

Στην εκπομπή Super Κατερίνα σχολίασαν το τελευταίο επεισόδιο του Maestro που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15/12 στον αέρα του MEGA και έβαλε "φωτιά" στα νούμερα τηλεθέασης. Οι σκηνές με το γκέι ζευγάρι Αντώνης - Σπύρος και τις αντιδράσεις των μαμάδων τους που προσπαθούν να τα προστατεύσουν, συγκίνησαν τον Γιάννη Πουλόπουλο.

Ο δημοσιογράφος μάλιστα "λύγισε" στο πλατό της εκπομπής Super Κατερίνα βλέποντας τις δυο σκηνές που συγκλόνισαν στο 9ο επεισόδιο της σειράς.

Στην πρώτη η Μαρία Καβογιάννη μιλά στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για τα όσα έχει βιώσει στο γάμο της με τον Χαράλαμπο και το ξύλο που έχει "φάει", ενώ η δεύτερη είναι η συνάντηση της με την μητέρα του Σπύρου όπου συζητάνε για τα παιδιά τους και τον "απαγορευμένο" τους έρωτα.

Η συγκίνηση του Γιάννη Πουλόπουλου

Ο Γιάννης Πουλόπουλος λοιπόν, μιλώντας αρχικά για τους ομοφυλόφιλους με αφορμή το ζευγάρι στο Maestro, ξέσπασε, λέγοντας πως οι άνθρωποι αυτοί κρύβονται και είναι δυστυχισμένοι.

«Εμένα μου φέρνει και εσωτερική ταραχή στο συγκεκριμένο επεισόδιο με την ιστορία των παιδιών που καταγράφεται. Όταν εγώ επιμένω και σας κάνω παρατηρήσεις ότι δεν είναι επιλογή είναι προσανατολισμός, φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από αυτό το σήριαλ» ξεκίνησε να λέει και πρόσθεσε: «Μιλάμε για δύο παιδιά που δεν έχουν επιλέξει να είναι μαζί, η κοινωνία αυτό δεν το θέλει αλλά υπάρχει μία φυσική έλξη».

«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι, αυτή είναι η φύση των ομοφυλόφιλων. Η επιλογή είναι αν εγώ τελικά αγαπάω ένα αγόρι, αν θα επιλέξω τον Φίλιππο ή αν θα επιλέξω τον Γιώργο. Αυτό το κοινωνικό μήνυμα πέρασε μέσα από τη σειρά με τον καλύτερο τρόπο, γιατί ακόμα και το 2022 υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που δυσκολεύονται αυτό να το εκφράσουν… κι αναγκάζονται και κρύβονται και είναι δυστυχισμένοι» τόνισε.

Μετά όμως την προβολή των βίντεο, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως «Δεν έχω ζήσει πολλά. Δεν είχα θέμα με την οικογένεια μου. Βλέπω αυτό που γίνεται και με στεναχωρεί».

Το bullying που έχει βιώσει

Ο δημοσιογράφος έχει μιλήσει για το bullying που δέχτηκε στο παρελθόν από στέλεχος τηλεοπτικού καναλιού.

«Αν θέλεις να ανοίξουμε αυτή την ιστορία, αυτό που περιγράφουν να κλείνεσαι στην τουαλέτα από το πρωί ως το βράδυ το έχω ζήσει. Έχω δεχτεί bullying και λεκτικό και ρατσιστικό. Έχω δεχτεί σχόλια για τη χροιά της φωνής μου, ότι είναι κάπως και δεν θα κάνω ποτέ καριέρα, ότι μας ενοχλεί αυτό που είσαι επειδή δεν ήμουν η επιλογή τους. Ήταν μία κυρία αυτή που μου το είπε. Μου έκανε τη ζωή μαύρη για έναν ολόκληρο χρόνο. Φταίμε και εμείς που δεν μιλάμε. Δεν μπορώ να πω σε πρωινή εκπομπή να ακουστούν οι βρισιές που άκουσα στο ακουστικό μου ούτε τα ρατσιστικά σχόλια.

Φέρνω στο μυαλό μου αυτές τις εικόνες και δεν μπορώ…. Απλά δεν μπορώ να μιλήσω ανοιχτά και αυτό μου δημιουργεί μια συναισθηματική φόρτιση. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή να το πω έχουν περάσει δέκα χρόνια και τα οκτώ έκανα ψυχοθεραπεία», είπε ο Γιάννης Πουλόπουλος ξεσπώντας σε κλάματα.

Στη συνέχεια, ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν είναι παρουσιάστρια, είναι στέλεχος καναλιού. Ήθελε κάποιον άλλον συνάδελφο αλλά δεν της έγινε το χατίρι. Για έναν ολόκληρο χρόνο πέρασα πολύ άσχημα. Δεν αντιλαμβανόταν πόσο πολύ με πλήγωναν αυτά που έλεγε».