«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα...» - Χαμός με τις δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου για το Χαμόγελο του Παιδιού

Οι αιχμές που άγησε για τον ιδρυτή και για τα οικονομικά του οργανισμού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα...» - Χαμός με τις δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου για το Χαμόγελο του Παιδιού

Χαμό έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου αναφορικά με το Χαμόγελο του Παιδιού, μέσα από τις οποίες αφήνει αιχμές για τον ιδρυτή, Κώστα Γιαννόπουλο αλλά και για τα οικονομικά του οργανισμού.

Να σημειώσουμε πως το Χαμόγελο τον τελευταίο καιρό έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δομή φιλοξενίας παιδιών, Κιβωτός του κόσμου (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Οι αιχμές της Δόμνας Μιχαηλίδου για το Χαμόγελο του Παιδιού

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μιλώντας στο Action24, είπε, μεταξύ άλλων: «Έχουν γίνει ρεπορτάζ, δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20.000.000 πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει -διάβασα- σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων, με πόσα μπάνια λέει ότι έχει, και να μη μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα – το “Χαμόγελο” είναι πλεονασματικό 20 εκατομμύρια – δεν μπορεί να φτιάξει τις δομές όπως πρέπει. Αν το συγκεκριμένο σπίτι ή διαμέρισμα, ευτυχώς οι δομές αυτές έχουν όλη αυτή την προσφορά δεκαετιών από τον κόσμο, που από τα 400 ακίνητα, κάποιο θα κάνει, δε μπορεί».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε σε δημοσίευμα του «Βήματος», το οποίο παρουσίασε μία μεζονέτα στην οποία φέρεται να μένει ο Κώστας Γιαννόπουλος, αλλά και καταθέσεις του 2018 από το «Χαμόγελο» σε τράπεζα της Ζυρίχης. Σύμφωνα μάλιστα, με το δημοσίευμα, ο οργανισμός έχει φτάσει να έχει καταθέσεις πέντε εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία, ενώ τα έσοδά του φτάνουν τα 27.000.000 ευρώ.