Σπύρος Μπιμπίλας: Δεν παρευρέθηκε στην κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου - Ο πραγματικός λόγος για την απουσία του

Το αποκάλυψε στον αέρα του ΑΝΤ1

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σπύρος Μπιμπίλας: Δεν παρευρέθηκε στην κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου - Ο πραγματικός λόγος για την απουσία του

Ο Νίκος Ξανθόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 22/1 και την Τετάρτη 25/1 πραγματοποιήθηκε η κηδεία του, με πλήθος κόσμου να βρίσκεται δίπλα του για να τον αποχαιρετήσει (δείτε εδώ τον συγκινητικό αποχαιρετιστήριο λόγο της κόρης του).

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι από τους πρώτους που έμαθαν για τα δυσάρεστα και αμέσως προχώρησε σε μία πολύ ιδιαίτερη ανάρτηση, μιλώντας για το έργο του ηθοποιού, ωστόσο δεν βρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία του και αυτό προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στο κοινό.

«Διαβάζουμε με θλίψη από τα site ότι έφυγε ο πολύ σπουδαίος άνθρωπος και ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος. Το αγαπημένο ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ της δεκαετίας του 60… Δεν έτυχε ποτέ να τον γνωρίσω από κοντά αν και θα το ήθελα! Θυμάμαι με συγκίνηση τις ουρές στα σινεμά του 60 όπου έμπαινε ο απλός λαός για να κλάψει μαζί του, να ταυτιστεί με τον αγνό εργατικό νέο που τα έβαζε με τους πλούσιους…

Αντιπροσώπευσε μια ολόκληρη εποχή! Της μιζέριας της μεταπολεμική Ελλάδας, της φτώχειας, της μετανάστευσης, του ψυχικού μεγαλείου! Τα τραγούδια του τα τραγούδησε όλη η Ελλάδα… Κρίμα που παίζονται τόσα σπάνια οι ταινίες του! Θα σας θυμόμαστε πάντα πολυαγαπημένε μας Νίκο Ξανθόπουλε… Καλό ταξίδι στο φως..», έγραψε τότε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, λοιπόν, θέλησε να λύσει το μυστήριο και την ίδια ημέρα παραχώρησε μερικές δηλώσεις στον αέρα του ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα στο Πρωινό, εξηγώντας ποια είναι η αλήθεια πίσω από την απουσία του, μιας και πάντα δίνει το παρόν σε τόσο "μεγάλα" γεγονότα.

«Με τον Νίκο Ξανθόπουλο δεν είχα ποτέ καμία επαφή, δεν τον γνώρισα ποτέ από κοντά. Δεν είχε ούτε αυτός επαφή με το σωματείο των ηθοποιών, τουλάχιστον τα χρόνια που είμαι εγώ. Εγώ προσπάθησα μέσω facebook να τον πετύχω κάποια στιγμή, αλλά δεν μπόρεσα, παρότι ήθελα πάρα πολύ γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι ορόσημο, ένας πολύ σημαντικός καλλιτέχνης. Δεν είχε όμως επαφές με πολλούς ηθοποιούς», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Δεν παρευρέθηκα στην κηδεία γιατί την ίδια ώρα ήταν τέσσερις κηδείες, τριών ηθοποιών και ενός σκηνοθέτη. Ακριβώς την ίδια ώρα, σε τέσσερα διαφορετικά νεκροταφεία, αλλά εγώ δεν πήγα σε καμία διότι ήμουν σε προγραμματισμένη εκπομπή της τηλεόρασης που γυριζόταν για αργότερα. Δεν μπορούσα να το αναβάλλω».