«Ο κόσμος θέλει να βλέπει κάτι χειρότερο από αυτόν!» - "Γροθιά" στο στομάχι οι δηλώσεις του Τάσου Δούση

Μιλά έξω από τα δόντια για την "μαύρη" τηλεόραση που επικρατεί πλέον και την έλλειψη ψυχαγωγίας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Ο κόσμος θέλει να βλέπει κάτι χειρότερο από αυτόν!» -

Καλεσμένος στην εκπομπή Open Weekend βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 12/2 ο Τάσος Δούσης, ο οποίος έκατσε στον καναπέ με την Ελένη Τσολάκη και τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και μίλησε έξω από τα δόντια για τα πάντα -δείτε εδώ και την ανατριχιαστική περιγραφή του για τον σεισμό στην Τουρκία.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον συνδυασμό ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία του κόσμου, στο τι είδους εκπομπές θα μπορούσε να παρουσιάσει, στη Φαίη Σκορδά και στις εμφανίσεις που έκανε πριν λίγο καιρό στην εκπομπή της στο ΣΚΑΙ ενώ την ίδια στιγμή εξήγησε γιατί πρέπει μια εκπομπή να αφουγκράζεται τον μέσο τηλεθεατή.

Ο Τάσος Δούσης μιλάει για όλους και για όλα

«Μετά από τόσα χρόνια η τηλεόραση με θλίβει, με στεναχωρεί, με γεμίζει με μαύρες σκέψεις και άγχος και νομίζω πως έχει αλλάξει πολύ», ξεκίνησε να λέει αναφέροντας πως πλέον μπερδεύεται αρκετά η ψυχαγωγία με την ενημέρωση και τις ειδήσεις, κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα.

«Πλέον έχουμε περισσότερη ενημέρωση και λιγότερη ψυχαγωγία! Πλέον ο άνθρωπος ανοίγει την τηλεόραση και πέφτει στην μαύρη μαυρίλα, στην κατάθλιψη», συνέχισε λέγοντας επισημαίνοντας πως η εκπομπή του στο OPEN, Εικόνες, είναι το αντίβαρο σε όλη αυτήν την κατάσταση, μιας και πρόκειται για μια εκπομπή που σε ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, ανακαλύπτοντας τις μαγείες που κρύβουν πολλά μέρη.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε αγαπημένα ριάλιτι όπως το Survivor και το Masterchef, τα οποία πλέον έχουν χάσει κάθε αξία, μιας και είναι καθαρά ριάλιτι, με βία και ανταγωνισμό, «μετατρέποντας τα πλατό σε μια αρένα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. «Ο κόσμος θέλει να βλέπει κάτι χειρότερο από αυτόν! Να βλέπει κάτι που τον κάνει να αισθάνεται λίγο καλύτερα εκείνη τη στιγμή! Δε καταλαβαίνει όμως ότι αυτό τον πυροβολεί κατευθείαν μέσα στη ψυχή και την καρδιά του!», συνέχισε ο Τάσος Δούσης.

«Η τηλεόραση πρέπει να σου δώσει διέξοδο από τα προβλήματα και όχι να σου βαραίνει την καρδιά».

Στην ερώτηση για το αν θα άλλαζε εκπομπή, αφήνοντας τις Εικόνες και πηγαίνοντας σε κάτι ψυχαγωγικό, ο γνωστός παρουσιαστής ανέφερε πως όταν κάποιος άνθρωπος έχει χτίσει την καριέρα του πρέπει να κινείται με πολύ σωστά και αργά βήματα, για αυτό αν τυχόν προέκυπτε κάτι που του ταίριαζε και προσέφερε κάτι στον κόσμο, τότε είπε πως θα το έκανε. Ιδανικά, όπως αποκάλυψε, θα ήθελε κάτι με συνδυασμό γνώσεων και ταξιδιών.

Αναφορικά με την εμφάνισή του στο πάνελ της εκπομπής της Φαίης Σκορδά, τόνισε πως η συγκεκριμένη παρουσιάστρια τον στήριξε πολύ στα επαγγελματικά του χωρίς ποτέ να ζητήσει κάτι. Για αυτό και όταν εκείνη ζήτησε την δική του βοήθεια όταν έκανε την μεταγραφή της στο ΣΚΑΙ, φυσικά και την στήριξε όσο μπορούσε. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε, δεν φαντάζεται ποτέ τον εαυτό του σε ένα πάνελ μόνιμα.

«Δεν ξεχνάω, θέλω να βοηθάω όσους με έχουν βοηθήσει στη ζωή μου», συμπλήρωσε.

Η συμβουλή του για τις εκπομπές που δεν έχουν κερδίσει ακόμα το ενδιαφέρον του κοινού, όπως αυτή της Φαίης Σκορδά, είναι ότι πρέπει να αφουγκράζονται τον μέσο τηλεθεατή. Πρέπει να καταλάβουν τι θέλει και να το προσφέρουν. Ποτέ, όπως επισήμανε, δεν είναι λάθος μόνο του παρουσιαστή, αλλά όλης της ομάδας on και off κάμερας.

Τέλος, αναφορικά με την εποχή των περιοδικών και των site, ανέφερε πως πλέον ο τύπος σιγά σιγά εξαφανίζεται, με το διαδίκτυο να κυριαρχεί. «Σε δουλειά τύπου δεν θα επένδυα ούτε κι αν μου έδιναν 20 εκατ. ευρώ!», αποκάλυψε κλείνοντας ο Τάσος Δούσης.