"Κρεμάνε" τις κιθάρες μετά από 50 χρόνια - Αποσύρεται γνωστό συγκρότημα

Είναι πάρα πολύ γνωστοί!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor

Τίτλοι τέλους για γνωστό συγκρότημα της μέταλ μουσικής μετά από 50 χρόνια πορείας στον χώρο της μουσικής και του τραγουδιού. Μέσα από μια ξένη ραδιοφωνική εκπομπή έγινε γνωστή η είδηση για την αποχώρηση τους, μετά την mini περιοδία που θα κάνουν, ως αποχαιρετιστήριο δώρο στους πιστούς τους θαυμαστές.

Διαβάστε επίσης: Χρήστος Μάστορας: Αυτό το τραγούδι είχε πει μαζί με πρώην σύντροφο του! Μιλούσε για την αγάπη...

Να υπενθυμίσουμε ότι οι συγκεκριμένες συναυλίες του συγκροτήματος, που έχουν προγραμματιστεί για να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2023, ήταν να ολοκληρωθούν πριν από δύο χρόνια, αλλά πήραν παράταση και πρόσθεσαν 19 νέες εμφανίσεις.

Το συγκρότημα που αποχωρεί από τον χώρο της μουσικής και του τραγουδιού

Ο λόγος για τους... KISS!

«Στις 1 και 2 Δεκεμβρίου θα είμαστε στο Madison Square Garden. Αυτές θα είναι οι δύο τελευταίες συναυλίες του συγκροτήματος. Τελειώνουμε από εκεί όπου ξεκινήσαμε», είπε o τραγουδιστής των KISS, Πολ Στάνλεϊ.

Οι KISS ξεκίνησαν την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τον Ιανουάριο του 2019, αλλά αναγκάστηκαν να την διακόψουν το 2020 λόγω της πανδημίας του, αναφέρει το Βlabbermouth.

«Κάποιοι άνθρωποι με λίγη ειρωνεία είπαν ότι "αυτή η περιοδεία συνεχίζεται εδώ και χρόνια". Ναι, χάσαμε δυόμισι χρόνια λόγω της πανδημίας», εξήγησε ο Πολ. «Θα είχαμε ήδη τελειώσει. Ναι, αυτό είναι το τέλος».

Αρχικά η περιοδεία ήταν προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στις 17 Ιουλίου 2021 στη Νέα Υόρκη, αλλά πήρε μία παράταση μέχρι τα τέλη του 2023. Προστέθηκαν 19 νέες εμφανίσεις στη Βόρεια Αμερική με την πρώτη να ξεκινά στις 29 Οκτωβρίου στο Όστιν του Τέξας και με στάσεις σε Καλιφόρνια, Ουάσιγκτον, Ιλινόις, Καναδά να καταλήγει στη Ν. Υόρκη.

«Πρέπει να θυμάστε ότι ο Τζιν και εγώ ξεκινήσαμε μαζί όταν ήμουν 17 ετών και αυτός 20 πριν από 50 χρόνια… Είναι η ώρα», είπε ο Πολ Στάνλεϊ.

Το συγκρότημα KISS
kissbandmusic

Λίγα λόγια για τους KISS

Οι Kiss (στυλιζαρισμένο ως: KISS) είναι αμερικάνικο hard rock συγκρότημα, το οποίο σχηματίστηκε στη Νέα Υόρκη το 1973. Έχουν κυκλοφορήσει είκοσι στούντιο άλμπουμ και οι πωλήσεις των δίσκων τους ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια αντίτυπα, παγκοσμίως.

Το συγκρότημα είναι γνωστό για την εικόνα του επί σκηνής, όπου φορούν make-up δημιουργώντας μία διαφορετική εικόνα για το κάθε μέλος, για την οποία έχουν αναφέρει ότι η επιλογή της έγινε από τους οπαδούς τους και σύμφωνα με χαρακτηρισμούς που είχαν γίνει για την προσωπικότητα του καθ' ενός.

Οι KISS είναι ένα από τα πιο επιδραστικά σχήματα στην ιστορία, με διάφορα συγκροτήματα και μουσικούς να έχουν εμπνευστεί από εκείνους, όπως ο ντράμερ των Slayer, Ντέιβ Λομπάρντο, οι Pantera, ο μπασίστας των Guns 'N' Roses, Νταφ ΜακΚάγκαν, ο κιθαρίστας των Slipknot, Μικ Τόμσον και πολλοί άλλοι.