Ο Παύλος Κοντογιαννίδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Αντώνη ΣρόιτερΑυτοψία” όπου παραχώρησε μια πολύ αποκαλυπτική συνέντευξη. Μίλησε τόσο για την πολιτική, όσο και για την ζωή που κάνει σήμερα, με αφορμή την απόφαση του να κατέβει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το Κίνημα των Φτωχών.

Απάντησε λοιπόν μεταξύ άλλων σε εκείνους θεωρούν πως έχει κάνει περιουσία από την μακρόχρονη καριέρα του και σήμερα ζει πλουσιοπάροχα.

Αρχικά αναφέρθηκε στην πολιτική του απόπειρα, θυμίζοντας τι είχε συμβεί:

«Το 2012 κατέβηκε ο Γιάννης Δημαράς με ένα πολιτικό σχήμα που είχε κάνει, το Άρμα Πολιτών σε συνεργασία με τον Καμμένο και προσπαθούσε να με πείσει να κατέβουμε διότι δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να βγει βουλευτής από αυτόν τον σχηματισμό. Εγώ δεν ήμουν μέλος, ήμουν φιλικά προσκείμενος», είπε.

Και συνέχισε: «Εκλέχθηκα και έμεινα βουλευτής για δυο μέρες γιατί λειτούργησε αυτό το φοβερό που λένε συνταγματικά πως, όταν οι εκλογές γίνονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, οι επόμενες εκλογές γίνονται με λίστα. H λίσρα σημαίνει ότι ο πρόεδρος αποφασίζει ποιους θα βάλει στη λίστα. Είθισται δημοκρατικά να μπαίνει αυτός που πήρε στις προηγούμενες τους περισσότερους ψήφους αλλά δεν γίνεται αυτό. Μπαίνουν συνήθως οι στενά κομματικοί φίλοι και ο περίγυρος.

Επειδή λοιπόν εγώ δεν ανήκα σε αυτή την περίπτωση, δεν μπήκα στη λίστα και έγινα αντί για Παύλος… Ευαγγελίστα, που λένε! Είμαι βουλευτής δύο ημερών και, όσο κι αν αυτό μπορεί να φανεί αστείο, η εμπειρία των δύο αυτών ημερών ήταν συγκλονιστική. Δηλαδή όταν μπήκα μέσα στη βουλή, την μέρα που ορκιστήκαμε, ένιωσα ένα δέος και έπαθα σοκ».

Η αποκάλυψη του Παύλου Κοντογιαννίδη για τη ζωή του σήμερα

Έπειτα ο Αντώνης Σρόιτερ τον ρώτησε “Σε κάποιον που θα πει ωραία τα λέει ο Κοντογιαννίδης, αλλά ο Κοντογιαννίδης έχει υπάρξει πρωταγωνιστής μόνο φτωχός δεν είναι, άρα λοιπόν κάποιος που είναι πλούσιος έρχεται να φτιάξει το Κίνημα των φτωχών. Τι θα του απαντούσες;“.

«Είμαι ένας συνταξιούχος ηθοποιός, ο οποίος έβγαλε σύνταξη 2.500 ευρώ διότι είχα 18.000 ένσημα στην ελεύθερη αγορά θεάματος. Πολύ δύσκολο αλλά ε διάφορους όμως τρόπους και διάφορα κόλπα πετσοκόφτηκε η σύνταξη και φτάσαμε στα 1.200 ευρώ. Με 1.200 ευρώ δεν μπορώ να συντηρήσω ούτε την κόρη μου, που σπουδάζει και να είναι καλά το παιδί θα δουλέψει και αυτή. Άρα ανήκουμε στην κατηγορία που παλεύουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς», απάντησε.