«Σε ηλικία μόλις 29 ετών βρέθηκα πρώτη φορά...» - Η όλο νόημα ανάρτηση της Σίας Κοσιώνη λίγες ώρες πριν το debate

Οι σπάνιες φωτογραφίες της 13 χρόνια πριν

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Σία Κοσιώνη είναι μία από τους έξι δημοσιογράφους που θα συμμετέχουν απόψε (10/5) το βράδυ στο debate των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που θα προβληθεί στα κανάλια και λίγες ώρες πριν αυτό ξεκινήσει, η ίδια προχώρησε σε μία σχετική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Δημοσίευσε, συγκεκριμένα, ένα κολάζ από φωτογραφίες της όταν ήταν ακόμα 29 ετών, που ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε ένα debate στην τηλεόραση, εξηγώντας πως πλέον είναι ακόμη πιο έμπειρη και έτοιμη να πάρει τις απαντήσεις που οι πολίτες χρειάζονται να ακούσουν για να μπορούν να ψηφίσουν χωρίς αμφιβολίες στις επερχόμενες εκλογές.

Ο χρόνος φαίνεται πως δεν έχει περάσει από πάνω της, αφού δεν έχουν αλλάξει πολλά στην εμφάνισή της!

Η ανάρτηση της Σίας Κοσιώνη λίγο πριν το debate των πολιτικών αρχηγών

«Πρώτη φορά βρέθηκα σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ το 2009 σε ηλικία μόλις 29 ετών. Λίγο μεγαλύτερη και αρκετά εμπειρότερη ετοιμάζομαι για ένα ακόμη! Με την ίδια όρεξη και τον ίδιο σεβασμό στους πολίτες που σε λίγες μέρες ετοιμάζονται να ψηφίσουν και ζητούν απαντήσεις», έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της φωτογραφίας στο προφίλ της.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούσε έντονη πορτοκαλί βέσπα - Η Σία Κοσιώνη μαζί με το γιο της Δήμο στους δρόμους της Αθήνας

Σία Κοσιώνη debate
Instagram / Σία Κοσιώνη

Χαμός στον αέρα του ΣΚΑΙ με την ίδια και την Πόπη Τσαπανίδου

Το βράδυ της Παρασκευής 5/5 στο κανάλι του ΣΚΑΙ προβλήθηκε η εκπομπή "Η Ελλάδα αποφασίζει" με παρουσιάστρια την Σία Κοσιώνη, εν όψει των επερχόμενων εκλογών. Καλεσμένοι σε αυτήν ήταν ο Γιώργος Τσίπρας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Παναγιώτης Λάμψιας, δημοσιογράφος.

Όταν, λοιπόν, ο πρώτος πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε σε μία αναφορά του δεύτερου για το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχε γίνει στο παρελθόν, του ζήτησε έντονα και επίμονα να ανακαλέσει.

Εκείνος, λοιπόν, προσπάθησε να εξηγήσει για ποιο λόγο και με ποιο τρόπο είχε κάνει την συγκεκριμένη αναφορά, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να επιμένει και να δηλώνει πως θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το πάνελ, εάν δεν έπαιρνε την απάντηση που ήθελε, γι' αυτό παρενέβη και η Σία Κοσιώνη, με τα πράγματα να παίρνουν μία διαφορετική τροπή και τα πνεύματα να οξύνονται ακόμη περισσότερο όταν τηλεφώνησε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Αυτό το σχόλιο είναι στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κριτικής. Είναι σκληρή κριτική, εγώ το ακούω αυτό πλην όμως είναι στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κριτικής», ανέφερε αρχικά η Σία Κοσιώνη προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα.

«Είναι εδώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο συνάδελφος μου, ωστόσο νομίζω ότι ήταν ένα σχόλιο που εκφράστηκε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κριτικής. Τσιμπημένη η κριτική, εγώ το κατανοώ, δεν όμως υπάρχει θέμα προσωπικής προσβολής προς το άτομο», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, μάλιστα, η παρουσιάστρια, παρατηρώντας πως δεν έβλεπε τον κ. Τσίπρα να ηρεμεί ζήτησε να περάσουν σε διαφημίσεις για να μπορέσει να λήξει το θέμα εκτός κάμερας και να συνεχιστεί η συζήτηση, ωστόσο αυτό δεν συνέβη, διότι παρενέβη τηλεφωνικά η Πόπη Τσαπανίδου και η συζήτηση "ξέφυγε".

«Θέλω να πω από τη μεριά μου ότι αυτό ήταν ένα σχόλιο δημοσιογραφικό στο πλαίσιο του δελτίου. Τα σχόλια στο δελτίο μας δεν είναι προσυμφωνημένα, είναι η προσωπική θέση του εκάστοτε συνομιλητή και σχολιαστή μας. Δεν αποτελεί θέση του ΣΚΑΪ», είπε ξανά η Σία Κοσιώνη, με την Πόπη Τσαπανίδου να δηλώνει:

«Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι για πρώτη φορά να παρέμβω ζωντανά σε μία εκπομπή η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, για έναν λόγο που είναι εξαιρετικά προσβλητικός απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τους ανθρώπους που τον εμπιστεύονται. Με μία λέξη θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ντροπή!».

Και συμπλήρωσε η παρουσιάστρια: «Προσωπικά θέλω να μιλήσω ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Τα σχόλια που φιλοξενούμε δεν είναι προσυμφωνημένα και οι συνάδελφοι διατυπώνουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Στο θέμα του συναδέλφου μου για την 17 Νοέμβρη υπήρξε παρέμβαση από την πλευρά μου γιατί το θεώρησα κάπως τραβηγμένο. Νομίζω το έκανε αποδεκτό ο συνάδελφος και τώρα νομίζω ότι μπορείτε να ακούσετε και τον ίδιο».

Διαβάστε επίσης: «Να κάτι που δεν περίμενα να ζήσω...» - Η πρώτη τηλεοπτική συνάντηση Σίας Κοσιώνη και Πόπης Τσαπανίδου

«Δεν είμαστε πια συνάδελφοι κα. Κοσιώνη. Είμαι εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθώ αυτή τη στιγμή να υποστηρίξω, όχι μόνο τις γνωστές στο πανελλήνιο απόψεις του κόμματος, αλλά και να διατηρήσω την τιμή και την αξιοπρέπεια των μελών αλλά και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Κ. Λάμψια, ένα πράγμα θα πω και αυτό είναι ντροπή. Και είναι ντροπή να το ακούω στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Σας μιλώ ειλικρινά και δεν θέλω να συνεχίσω τον διάλογο μαζί σας αφού δεν ανακαλείτε κ. Λάμψια. Λυπάμαι και ντρέπομαι», ανέφερε έπειτα η Πόπη Τσαπανίδου.

Και μετά την παρέμβαση αυτή η Σία Κοσιώνη προσπάθησε να επαναφέρει την τάξη ξανά, όμως ο Γιώργος Τσίπρας αποχώρησε εκνευρισμένος από το πλατό και έτσι η εκπομπή συνεχίστηκε χωρίς τον εκπρόσωπο του κόμματος.

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Λιάγκας κατά Αλέξη Τσίπρα: «Πήρες την λαμπερή Πόπη Τσαπανίδου και την έκανες σαν...»

Κοσιώνη Τσαπανίδου ΣΚΑΙ