«Δεν σταμάταγα να κλαίω, πήγα σε ψυχίατρο, πήρα και φάρμακα» - Σοκάρει η Νικολέττα Ράλλη για την περίοδο της γέννας

Πόσα κιλά πήρε στην εγκυμοσύνη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Δεν σταμάταγα να κλαίω, πήγα σε ψυχίατρο, πήρα και φάρμακα» - Σοκάρει η Νικολέττα Ράλλη για την περίοδο της γέννας

Η Νικολέττα Ράλλη το Σάββατο 20/5 βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ, Μαμά-δες, και μίλησε "ανοιχτά" για την δική της εγκυμοσύνη και την εμπειρία της μητρότητας. Το "ταξίδι" αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο για την ίδια, καθώς μόλις έφερε στον κόσμο την κόρη της έπεσε πολύ ψυχολογικά, χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί τι συνέβαινε και έτσι ζήτησε τη βοήθεια ενός ειδικού.

Πέρα, όμως, από τις αλλαγές στην ψυχολογία της, αναφέρθηκε και στον τρόπο που άλλαξε το σώμα της κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά και μετά από αυτή, αποκαλύπτοντας τα κιλά που πήρε όσο το μωρό της βρισκόταν στην κοιλίτσα της.

Διαβάστε επίσης: Νικολέττα Ράλλη: «Λίγο μετά τον θηλασμό, έπαθα παράλυση φωνητικών χορδών με γνωμάτευση ότι...»

Η σπάνια εξομολόγηση της Νικολέττας Ράλλη για την εγκυμοσύνη και την γέννα της

«Νομίζω πως το χειρότερο κομμάτι είναι η γέννα, το μαιευτήριο. Παιδιά, τι να σας πω; Μιλάμε για μια περίοδο που, εκτός του ότι επιτρεπόταν μόνο ένα άτομο, ήταν άγρια και μετά, γιατί δεν ξέραμε τι είναι αυτό (ο κορωνοϊός) και που θα καταλήξει. Δεν ήρθε και κανένας στο σπίτι για να δει το παιδί, κανένας, τίποτα, ούτε βοήθεια επαγγελματική ούτε βοήθεια οικογενειακή. Τίποτα! Μετά το μαιευτήριο δεν πήγα στο σπίτι μου, δεν μπορούσα.

Είχα στήσει το παιδικό δωμάτιο (δείτε το εδώ) στο δικό μου σπίτι με την προοπτική να καθίσουμε τον πρώτο καιρό εκεί, γιατί έμενε δίπλα η μαμά μου. Έφυγα μετά από τέσσερις μαύρες νύκτες στο μαιευτήριο. Δεν ξέρω τι ήταν. Τότε δεν πιστεύεις ούτε ότι φταίνε οι ορμόνες ούτε τίποτα, δεν ξέρεις τίποτα. Στα καλά καθούμενα, εντελώς ξαφνικά, εκεί που ξέρω και είμαι σίγουρη ότι είμαι μια γυναίκα που πιάνει την πέτρα και τη στύβει και δεν μασάει πουθενά, ένιωσα ότι σβήνω, χάνομαι. Θεέ μου βοήθεια. Δεν σταμάταγα να κλαίω. Όχι γιατί γέννησα "γιατί Θεέ μου;". Χωρίς λογική, χωρίς τίποτα. Δεν υπήρχε λογική. Δεν ήθελα απλά να πάω στο σπίτι και φοβόμουν πάρα πολύ.

Πήγα σε ψυχίατρο, πήρα και φάρμακα, γιατί, με το που έφυγα από το μαιευτήριο, μου έφυγε. Μου ξαναήρθε όμως αυτή μαυρίλα σε κάποια περίοδο, περίπου ένα μήνα μετά, μπορεί και δύο. Με έπιανε κάτι μετά τις τρεις το μεσημέρι.

«Μετά την εγκυμοσύνη η αλλαγή στο σώμα δεν είναι μια απλή αλλαγή, είναι σαν να ξαναγεννιέται ένας άνθρωπος, πέρα από το μωρό, γεννιέσαι κι εσύ. Πήρα 29 κιλά, το ξεφτίλισα, άστο. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έφαγα πολύ ψωμί γιατί έζησα και μεγάλο μέρος της πρώτης καραντίνας. Και εάν για πολλούς ανθρώπους η διέξοδος ήταν το φαγητό για μένα ήταν μία περίοδος που το γλέντησα πολύ», ανέφερε σε άλλο σημείο.