Αθηνά Οικονομάκου: Με μικροσκοπικό γαλάζιο φόρεμα στο Παλάτι του Μονακό (Φωτογραφίες)

Σούσουρο με την ανάρτησή της στο instagram

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Μπορεί ο αγαπημένος της προορισμός χειμώνα καλοκαίρι να είναι η υπερλούξ ξενοδοχειακή μονάδα του συζύγου της, Φίλιππου Μιχόπουλου στη Σαντορίνη, το «Kivotos Santorini» (δείτε εδώ φωτογραφίες) αλλά η Αθηνά Οικονομάκου έχει γενικά μια αδυναμία στα ταξίδια.

Η ηθοποιός - επιχειρηματίας εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στο Μονακό κι εννοείται πως μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram μοιράζεται όσο πιο συχνά μπορεί στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της εκεί. Το τελευταίο, μάλιστα, δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ώρες και την δείχνει να ποζάρει με απίστευτο μπρίο και τσαχπινιά μέσα στο γαλάζιο φόρεμά της, στο Παλάτι του Μονακό.

Η ανάρτηση της Αθηνάς Οικονομάκου

Αξίζει να σημειωθεί πως το παλάτι του Μονακό αποτελεί την επίσημη κατοικία του Πρίγκιπα του Μονακό από το 1297. Το Παλάτι βρίσκεται σε έναν μοναδικό και θεαματικό γεωλογικό χώρο, ένα βράχο ύψους μεγαλύτερου των 60 μέτρων, στο κέντρο μιας πόλης χτισμένης σε σχήμα αμφιθεάτρου απέναντι από τη Μεσόγειο Θάλασσα, στους πρόποδες των Άλπεων. Χτίστηκε στην τοποθεσία ενός Μεσαιωνικού φρουρίου χτισμένου από τους Γενουάτες το 1215.

Από τον 14ο στον 16ο αιώνα, η πρόσοψη στην πλατεία ενισχύθηκε με μία λότζια. Η γαλαρία του Ηρακλή, η αίθουσα του Θρόνου και η αυλή των τιμών δημιουργήθηκαν κατά την Αναγέννηση του 15ου αιώνα. Οι σημερινοί άρχοντες έχτισαν μια νέα πτέρυγα που περιλαμβάνει τα δωμάτιά τους, το μουσείο των σουβενίρ της ναπολεόντιας περιόδου και τα αρχεία του πριγκιπικού παλατιού.

Τα πλούτη αυτού του Παλατιού είναι ανοιχτά για τους τουρίστες (ανοιχτά καθημερινά από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, από τις 9:30 μέχρι και τις 18:00 και τον Οκτώβριο, από τις 10:00 μέχρι τις 17:00) :

  • Τα « Μεγάλα Διαμερίσματα » του 17ου αιώνα (με σημαντικότερες τη γαλαρία του Ηρακλή, τη γαλαρία ιταλικού ρυθμού, το σαλόνι ρυθμού Λουδοβίκου ΙΕ΄, το σαλόνι Μαζαρέν, την αίθουσα του θρόνου όπως και το παρεκκλήσι της Παλατίν).
  • Ο « Πύργος Sainte-Marie » όπου κυματίζει η σημαία που καταδεικνύει την παρουσία ή μη του πρίγκηπα στο Παλάτι
  • Ο « Πύργος του Ρολογιού »
  • Η αυλή των Τιμών και η σκάλα της του 17ου αιώνα, όπως και οι λαμπρές τοιχογραφίες Γενουατών καλλιτεχνών του 16ου αιώνα.