«Το πρώτο που σκέφτηκα είναι "έχω τακτοποιήσει πράγματα, διαθήκες;"» - Γροθιά στο στομάχι η εξομολόγηση του Γιώργου Καραμίχου για τον καρκίνο

«Έμεινα στην εντατική μιάμιση μέρα»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Το πρώτο που σκέφτηκα είναι

Ο Γιώργος Καραμίχος αποκάλυψε πρόσφατα μέσα από μία ομιλία του πως πέρασε μια πολύ σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, καθώς έδωσε μάχη με τον καρκίνο (δείτε εδώ την εξομολόγησή του). Την Τετάρτη 13/9 βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4, για να μιλήσει γι' αυτό.

Εξήγησε, λοιπόν, πώς το έμαθε, ποιες ήταν οι κινήσεις του αφού ενημερώθηκε για την κατάστασή του, αλλά και οι σκέψεις του. Τα λόγια του ανατριχιάζουν.

Η αποκάλυψη του Γιώργου Καραμίχου για την μάχη του με τον καρκίνο

«Ήταν ένα τυχαίο εύρημα, μία ημέρα πριν φύγω για την Αμερική. Βασικά έπρεπε να κάνει η κόρη μου κάποιες εξετάσεις λόγω Covid και με έσωσε η ασφαλίστριά μου. Μου λέει "θα κάνεις κι εσύ εξετάσεις". Μου βρήκαν έναν όζο. Έκανα μία ακτινογραφία και μου λέει ο γιατρός "αυτό πριν ενάμιση χρόνο που είχες ξανακάνει εξετάσεις δεν υπήρχε, τι έγινε μέσα σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο;". Μου λέει "αυτό θα πρέπει να το διερευνήσουμε άμεσα, σας περιμένουμε τώρα". Εκεί κατάλαβα ότι είναι επείγον.

Έκανα την αξονική, το ένα έφερε το άλλο, έτρεξα σε όλους τους γιατρούς. Ο χρόνος είναι μεγάλος γιατρός, το πας μέρα με τη μέρα. Μπαίνεις σε ένα νοσοκομείο με ανθρώπους γύρω σου που δεν είναι καλά, κάνεις εξετάσεις. Είναι μία φάση ενδοσκόπησης, αλλά είναι το ένστικτο επιβίωσης που σε προστατεύει.

Το πρώτο που σκέφτηκα είναι "έχω τακτοποιήσει πράγματα, διαθήκες, ιστορίες κτλ;" Στην εντατική ήταν δύσκολα, έγινε άμεσα η επέμβαση. Είχα υπέροχους γιατρούς γύρω μου, έμεινα στην εντατική μιάμιση μέρα. Εκεί είχα πάρει μαζί μου δύο βιβλία και ένα ημερολόγιο. Είναι δύσκολο να ακούς δίπλα σου ασθμαίνουσες ανάσες από ανθρώπους που είναι σε άλλες συνθήκες. Έγραφα και διάβαζα. Ήμουν με μορφίνες. Ευτυχώς δεν είχαν επηρεαστεί οι λεμφαδένες. Όταν το έμαθα, ήταν η πρώτη φορά που ξέσπασα σε κλάματα», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: «Έχω δεχτεί κακοποίηση από άντρες» - Συγκλονίζει για πρώτη φορά ο Γιώργος Καραμίχος